Calendar de Advent 24 decembrie: “Lasă-le, mamă, să mergem și noi pe stele”

24 Dec 2011 by

Pentru că abia în dimineața asta mica mea minune a ajuns la destinație, abia acum pot povesti despre cum se face Raiul, din Dar în Dar.

Mama lui Matei (un băiețel în vârstă de 26 de anișori) m-a rugat să scriu o scrisoare pentru puiul ei. Așa de frumos mi-a ieșit scrisoarea, că mai întâi a plâns mama ca-n poeziile lui Coșbuc, apoi a zâmbit Matei așa, cu ochii ceva mai strălucitori decât de obicei și în cele din urmă am zâmbit eu, când Mama lui Matei a donat în numele meu niște bani pentru copiii de la Valea Screzii și mi-a pus în brațe un cozonac de vreo două kile de la altă mamă bucovineancă, Mama Voichița (o găsiți la nr. de telefon 0740134793- ca să știți pentru Paște) și m-a rugat să mai scriu vreo trei scrisori pentru prietena lui Matei și frații ei.

De aici a început să se rostogolească un bulgăre de lumină, care mi s-a așternut ieri la picioare după cum urmează:

Săptămâna trecută eram în pragul depresiei din cauză că din farmacii dispare la sfârșit de an Eutiroxul. Ăsta e un medicament cam ca aspirina, dar care trebuie luat zilnic, ca insulina. Nu poți să nu-l iei, pentru că dacă ți s-a recomandat înseamnă că e musai să-l înghiți, altfel nu funcționezi cum trebuie. Și-am început vânătoarea după Eutirox. Mai întâi l-a găsit Maria la o vecină de bloc, cu relații în domeniu. Două cutii. Apoi l-a găsit Mama lui Matei, într-o farmacie din Floreasca. I-au dat doar o cutie, să ajungă la toată lumea. Apoi a mai fost adusă o cutie pentru mine din Spania, comandată prin telefon de Mama Runei, a Marei și a lui Radu.

Ieri dimineață am trimis prin Laur câteva cadouri la Asociația Ana și copiii. 20 de copii s-au apucat să deseneze ce-și doresc de la Moșul și o agenție de publicitate a postat o aplicație pe facebook cu ajutorul căreia alegeai ce poți dărui și apoi expediai la sediul Asociației. Un copil și-a dorit un calorifer electric. Alții au dorit pix creion, carte de povești, un roman de dragoste și de aventură, un moș de ciocolată, un ceas de mână. Pe astea le-am avut în casă și le-am dăruit.

Nici n-ajunsese bine Laur la Ana și copiii, că au început minunile să se rostogolească spre mine. Mai întâi, o bună prietenă mi-a făcut o vizită lungă, de vreo trei ore, timp în care am stat de povești, am gătit pentru copii, am scris o scrisoare pentru Bogdanul ei și am ajutat-o să aleagă un cadou fotografic pentru soț. După ce ea a plecat, am aflat că mi s-au aprobat mesajele scrise pe cer pentru Iri, Laur și ai mei. Pe urmă, m-a sunat tata să-mi spună că Tracey și-a primit scrisoarea de la Moș.

Apoi am găsit în mail un voucher cadou de la Napati. Pe care cu mare bucurie l-am transformat într-un dar pentru un bebe. Darul meu a ajuns în dimineața asta la destinatar. Și e felul meu de a-i mulțumi lui cookie, care mi-a făcut acest dar mie, pentru că și ea la rândul ei a primit cadoul ăsta de la o prietenă. E un pay it forward la care m-am alăturat cu toată bucuria, pentru că e unul dintre cele mai faine cadouri pentru un bebeluș, intră în categoria lucrurilor minunate la care te uiți, pe urmă te uiți la preț, pe urmă faci socoteala și dă cu virgulă, și treci mai departe. Darul Ilenei de la Napati e azi la bebelușul prietenei mele.

Tocmai tropăiam de bucurie că am putut face această mică mașinațiune, când am intrat pe blog și am găsit un comentariu de la o doamnă scriitoare.  Care-n memoria lui Mitz vrea să-mi trimită o carte despre căței și cățelandri. Surpriza a fost atât de mare că am rămas în fața monitorului, cu lacrimile înnodându-mi-se sub barbă, vreo douăzeci de minute. Nu mă mai gândisem de o sută de ani la bulgărașul de zăpadă. Și bucuria că această doamnă a citit articolul meu despre cartea ei și mi-a scris în Ajun de Crăciun era așa de mare că n-am putut să nu bocesc. De dor, de emoție, de necaz că Mitzul nu mai e și nici inimă n-am să iau altul.

Mi-am șters lacrimile când a sunat telefonul. Viorel de la Robofun a terminat de construit controllerul de blitz pentru Laur. Cadoul lui, că am scris frumos despre robofun. Cu ochii uscați, am aflat despre 4 cărți kindle ce pot fi descărcate azi gratis de pe Amazon. Apoi a ajuns la mine eutiroxul din Spania și – neașteptate- 10 calendare mici, de buzunar, cu Irina frumoasă ca o zână.

Și ca să se termine totul cu și mai bine, seara un alt copil din familia noastră a căpătat un dar la care nu spera. Și-a dorit un termos pentru cafele în parc.

All is well.

Bună dimineața la Moș Ajun! Bradul vostru e gata? Azi am aflat că una dintre fetițele care au primit steluțe în plic a rugat-o pe mama să nu le strângă de pe covor. “Lasă-le, mamă, să mergem și noi pe stele”

 

6 Comments

  1. Asta e Fericirea de Sarbatori! 🙂 Numai bine, Ada, tie si familiei si prietenilor tai, tuturor numai bine! 🙂

  2. Ale

    Lucrurile bune se intampla oamenilor buni.

  3. Ale

    PS Merry Christmas 🙂 ho ho ho

Privacy Policy