Calendar de Advent: 5 Decembrie – Piatra Viselor

5 Dec 2009 by

Am cunoscut în seara asta un băieţel de trei ani. Îl cheamă Teo şi nu prea doarme. M-a vizitat împreună cu mămica lui, au venit să o ia pe domnişoara Firicel, pe care le-o promisesem de vreo două săptămâni, dar abia azi s-a brodit să ne vedem.

Irina era la cursul de pictură, deci Teo a putut să inspecteze în voie jucăriile şi minunăţiile.

– Uite un puzzle cu Ariel! Uite o baghetă magică! Are în ea o apă cu sclipici. Uite încă o baghetă dar asta nu e magică. Ăsta ce e? Astea sunt de mâncare? Şi asta ce face? Şi aici unde se apasă? Aici ce e?

teo2– Uite, e o perucă de claunuţ. Vrei să o încerci?

– Nu.

– Bine, uite, mi-o pun eu. Am şi nas!

– Vreau să fiu claunuţ.

– Hai, punem şi nasul.

– Şi pe urmă dau peruca jos şi sunt iar Teo.

– Exact!

Am pungutaaflat de la Teo că dacă mănânci seara ciocolată, ciocolata explodează în burtică şi se face un fum roşu şi un foc negru şi se arde burtica. Treapta mea i s-a părut cam mică şi din paharul de lapte cald abia dacă a gustat. Îi promisesem unul dintre pixurile cu sclipici pe care le-am cumpărat pentru lansare. Nu i-a mai trebuit. Dar la plecare, exact când să iasă pe uşă, a văzut Punga cu Pietre a Irinei. E o punguţă de atlaz mov, plină cu pietre de sticlă, de forme şi culori diferite.

– Aici ce e?

– Uite, am să-ţi dau o piatră frumoasă. Punga asta e plină cu pietre, bagă mânuţa şi alege una după forma care îţi place. Dar nu trage cu ochiul!

pietriceleA scos mai întâi o piatră albă cu verde.

– Asta îmi place!

Apoi s-a răzgândit.

– Nu e bună! Nu asta îmi place.

– Mai ia una.

– Asta! Asta e bună!  E o piatră de argint.

Seamănă cu un cub de gheaţă piatra lui Teo. Dar dacă pentru el e de argint, aşa să fie…

– Ai ales foarte bine! Aia e Piatra Viselor. Dacă o pui sub pernă ai să visezi frumos. Uite, vezi ce frumoasă e? Aici înăuntru e un vis. Ţi-o dau ţie, o iei acasă şi diseară când te culci o pui sub pernă şi mâine când te trezeşti să mă suni să îmi spui ce ai visat. Da?

– Da!

Mama i-a pus lui Teo mânuşile. Teo a zis că nu e bine. Nu mai simţea piatra. I-am strecurat-o în palmă şi l-am rugat s-o ţină la căldură.

A urcat în lift, repetând instrucţiunile. Mâine o să mă sune şi o să îmi spună ce a visat pentru că piatra asta are un vis în ea şi el o să o pună sub pernă şi visul o să iasă şi…

După vreo două ore, am aflat de la mama lui Teo că stă cu pietricica în mână şi ascultă cd-ul cu Firicel. Şi că e vrăjit.

Şi m-am bucurat, m-am gândit că poate în seara asta o familie întreagă va dormi bine. Noapte bună, Teo. Noapte bună, Mami şi Tati de Teo.

Să visaţi frumos. Doar aveţi Piatra Viselor!

L.E.: Astăzi valsați (visați) cu Frumoasa din pădurea adormită de P.I. Ceaikovski. Cântă Philharmonia Cassovia.

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

 1. ia sa-mi pun si eu o pietricica de-asta de visat sub perna…
  ca poate neutralizeaza efectul boabelor de mazare :)))

  dragul de Teo…

 2. adelamaria

  Frumoasa povestea ta! Zau ca nu stiu de unde le scoti…de unde ai atata energie??
  Si multumesc din suflet pentru muzica superba! M-ai facut sa plang…Imi pare rau ca nu mai pot asculta si fragmentul de Vivaldi. Insa macar acum am o idee superba pentru un cadou de Craciun!
  O zi buna!

  • Acum se pot asculta si cantecelele din zilele trecute. Cele noi vor fi intotdeauna primele in lista. Numai bine!

 3. Pai sa vorbim cu Don Pandele sa lase toate muzicile in player, ce ziceti?

Privacy Policy