Calendar de Advent: Ca o mângâiere 18 decembrie 2012

18 Dec 2012 by

“Am descoperit masajul pentru bebelusi, si mai specific tehnica IAIM, cand eram in Singapore. Fetita mea avea vreo 3-4 luni si am mers impreuna cu o prietena la un curs de masaj pentru bebelusi. Era vorba de un curs al Asociatiei Internationale de Masaj pentru Bebelusi (International Association of Infant Massage – www.iaim.net). Mi-a placut din prima clipa, si cel mai important este ca i-a placut si ficei mele. Din acea zi masam, masam de zor. 🙂
 
La scurt timp dupa ce fetita mea a facut un an, cand vorbeam cu sotul meu despre planuri de viitor si ce ne-am dori fiecare, spunandui ca mi-ar face placere sa impart cu alti parinti experienta mea si poate sa ii ajut si pe altii sa descopere aceasta activitate minunata, a aparut intrebarea “Si de ce nu o faci?”
 
Pe vremea aceea eram in Franta, intr-un orasel pe langa Paris. M-am interesat si puteam sa devin instructor de masaj pentru bebelusi chiar mai repede decat imi imaginasem. Un curs am IAIM incepea la Paris in doua saptamani.
 
masaj bbIntorsi acasa, cu ajutorul familiei si a catorva prieteni, a aparut Masaj Bebe. Nu pot sa spun ca e usor insa e foarte placut. Fiecare zambet de copil si fiecare zambet de parinte este pentru mine recompensa cea mai mare, este tot ce am vrut sa fac.”
 
 
 La prima vedere pare uşor. Ce mare lucru, să masezi un bebe, nici nu prea ai ce alege din mânuţe şi picioruşe, sunt aşa de mici că imediat termini cu ele. Dar unde apeşi şi cât, în ce sens masezi şi de câte ori, cum strângi să fie bine şi să nu faci rău, pentru că da, poţi face rău presând aiurea sau rotind nu ştiu cum. Par fragili, adevărul e că sunt elastici.
Masajul pentru bebeluşi este minunat, dar trebuie făcut cu ştiinţă. Mirela Dragotă vă oferă o lecţie gratuită de masaj. După ce povesteşte, are toate calificările necesare.
Cum procedăm? Ca de obicei. Lăsaţi un comentariu. Până la ora 17,  puteţi să vă înscrieţi şi pentru o prietenă sau puteţi să o înscrieţi direct pe ea. Sper să vă fie de folos şi să vă înveţe ceva ce puteţi transmite mai departe.

Related Posts

Tags

Share This

15 Comments

 1. sabina

  ma inscriu eu si, daca voi castiga, de masaj se va bucura un bebe Filip, one month old!

 2. O inscriu pe prietena mea, Cristina Aga, a carei fetita are mare nevoie de masaj zilnic , pe lanta kineto.Sper sa fie cu noroc!

 3. Ma inscriu si eu pentru prietena Monicai

 4. RoxanaS

  Si eu as vrea. Masajul bine facut poate sa aline asa multe!

 5. Larisa

  ma inscriu si eu pt un bebe pe care l vom desemna ulterior, a mea e prea mare pt asemenea delicii: ))

 6. Cristina

  Hai sa ma inscriu si eu pentru nepota-miu Radu.

 7. Ami

  Ma inscriu si eu pentru piscotul meu 🙂

 8. DIANA

  Buna ziua,masaj,masaj vreau si eu pentru bebe Lucas numai ca nu se poate suntem prea departe asa ca o sa ma inscriu pentru prietena Monicai,sa fie cu noroc.

 9. Oana

  Vrem si noi pentru bebe! 🙂

 10. si eu pentru Giulia, 1,1 ani! sau e prea mare?? noooo, un masaj e bine primit oricand!

 11. Daniela

  Am o fetita de 6 luni. Ii fac masaj si ii place, dar nu stiu prea multe despre asta. Mi-ar placea sa invat.

 12. Irina A.

  Si eu ma inscriu pentru Sof.

 13. Iulia

  Particip si eu pt un bebe, caruia ii voi face cadou sedinta de masaj.

 14. Excelent, de mult imi doream sa invat cum sa ii fac corect masaj lui Praslea, pana acum am invatat doar din carti! Ma inscriu! 🙂

 15. Ma inscriu si eu, tot pentru prietena Monicai

Privacy Policy