Cartea săptămânii – Prinţesa perfectă

16 Nov 2008 by

Câteva cuvinte despre “Cartea săptămânii”:
O să povestesc câte ceva despre cărţile pe care Irina le are în bibliotecă. Sunt multe şi cred eu că merită să vi le prezint. Pentru că-s scumpe şi poate vreţi să ştiţi pe ce daţi banii. De asemenea, mă gândesc dacă are sens să vă povestesc despre desenele animate pe DVD-uri de 9 lei pe care le-am cumpărat în cantităţi industriale. Pe unele le regret, pe altele nu. După ce am văzut ediţia de colecţie cu aristocratele parcă îmi pare rău că am preferat să iau 5 ieftine în loc de 1 bun.
Aşadar: “Prinţesa perfectă”. Aţi văzut-o în dreapta. E recent apărută la editura RAO, care are cărţi frumoase pentru fetiţe. Nu ştiu cum stau cu cărţile pentru băieţi dar astea pentru fete sunt grozave. “Prinţesa Perfectă” e recomandată pentru 7-9 ani dar şi Irinei i-a plăcut foarte tare. Pe fiecare pagină e lipit câte un plic în care e o scrisorică iar pe coperta 3 e un plic mai mare cu o felicitare şi un lănţişor cu talisman.


Povestea e simplă: Este ziua lui Sophie şi vrea să organizeze o petrecere de prinţese. Pentru asta îi cere ajutorul prinţesei sale preferate, Cenuşăreasa, cu care începe să corespondeze (de aici plicurile cu scrisorele). Eu am găsit cartea cu aproximativ 33 RON (RAO are o promoţie de -15% în momentul ăsta). Pe Irina o fascinează treaba cu scrisorelele iar cu talismanul a dormit la gât deşi nu e decât o floricică. Din cele cu puţin mov 😀

Cartea e tipărită în China şi probabil de aceea nu s-au prins că două dintre pagini sunt lipite greşit, ceea ce poate confuza oarecum audienţa. Nu ştiu dacă e doar în volumul pe care-l avem noi.
Săptămâna viitoare voi scrie despre o altă carte preferată a Irinei, “Super-căsuţa păpuşilor”, de la Teora.
Aştept un semn de la voi, dacă să vorbim şi despre dvd-uri:)

Related Posts

Share This

6 Comments

 1. Aimee

  De cine e scrisa cartea? As fi interesata si eu sa i-o iau Deannei, daca ogasesc pe aici. Cat despre DVD-uri/filmulete – eu as recomanda Dora the Explorer. Deannei ii plac foarte mult pentru ca sunt interactive, nu stiu insa daca sunt dublate si in Romaneste. Winnie the Pooh – Cifre si Litere este deja aproape expirat :). Dar ii plac in continuare restul povestilor cu Winnie.
  Alte DVD-uri cu povesti – Cenusareasa, Anastasia au avut un mare success. La fel si Doamna si Vagabondul.
  Inapoi la carti, una din favoritele Deannei Intoarcerea lui Peter Pan. Mai este o carte care ii place, pe care a primit-o cadou – Povesti cu uriasi. Mie personal nu prea imi place pentru ca povestile sunt fie prea dure, fie au un final trist. Incerc sa o evit cat pot.
  Cred ca am sa incep sa pun si eu pe blog, macar din cand in cand, cate o carte a Deannei si impresii.
  Pupam printesa :).

 2. bp

  ni s-au lipit si noua de mina aseara in magazin 2 dvd-uri cu desene animate, nu mai stiu cit costau, pina-n 10 ron in orice caz..am incercat sa vedem unul dimineata…urit ! imi par niste copii piratate dupa vhs, calitate proasta si cu subtitrre din aia veche de la tvr… eu nu ce drepturi de punere pe piata au, insa treaba e dubioasa… mai demult am luat un cd cu muzica pt copii, care nu a fost prea ieftin..a ajuns direct la gunoi, pt ca nimeni n-a avut timp sase duca sa-l returneze…erau cintece cintatede adulti si bagat pitch pe voce sa para subtirele, de copii…ni s-a facut greata instantaneu. asa ca rubrica ta e bine-venita 😉

 3. Ada Demirgian

  @aimee: cartea e scrisa de Beth Harwood si a a parut prima oara la Templar Publishing in UK in 2007, cu titlul The Perfect Princess. E posibil s-o gasesti. Are si o sora geamana – ceva cu o balerina.
  Uite adresa editurii: The Templar Company plc. Pippbrook Mill, London Road, Dorking, Surrey, RH4 1JE UK.
  Noi avem Cenusareasa si Anastasia dar in varianta de 9 lei si exact atata fac!
  BP: stay tuned:) sigur ma ocup de dvd-uri saptamana asta.

 4. Andreea Badran

  Ada, ti-am trimis si noi astazi scrisoarea pt Mos Craciun. Ne confirmi si noua daca ai primit-o te rugam!
  Merci din suflet pentru idee

 5. Andreea Badran

  Si la Carturesti au mii de carti pentru copii. Cred ca si 10 milioane daca ai avea si tot ai avea ce sa cumperi de ei. Sunt multe carti frumoase. Multe!

 6. Ada Demirgian

  Andreea, am trimis un raspuns.
  Despre Carturesti nici nu indraynesc sa deschid discutia. E Raiul si Iadul iubitorilor de carti, deopotriva.

Privacy Policy