Cărți pentru bebeluși și frații lor mai mari.

24 Nov 2011 by

La cererea cititorilor, iată câteva sugestii de cărți pentru bebeluși și copii. Cărți sunt multe și e bine că aveți de unde alege. Eu recomand cărți de la editurile cu care am lucrat de-a lungul timpului și de la care cumpăr eu însămi.

Când bebelușii încă molfăie cărțile, indicate sunt cele facute din plastic, cum sunt în seria Toți la apă – de la Girasol.  Acestea se gasesc nu musai la Gaudeamus, cât la farmacii și la hypermarket-uri.

Bune sunt și cele textile, cu diverse texturi, care foșnesc, zornăie, chițăie și pot fi și ele băgate la mașina de spălat cu mare succes. Noi am primit una de la Mothercare și Lia e foarte fericită cu ea.

Cărțile cu Trenulețul TT de la Aramis – foarte simpatice, dar potrivite după doi ani încolo. Știu eu un omuleț căruia i-ar plăcea încă “o titi”.

Cărțile lui Eric Cartle de la Editura Cartea Copiilor. Omida mâncăcioasă e un hit, dar de când a crescut Irina mare au mai apărut câteva titluri: 1,2,3 hai la zoo, Vrei să fii prietenul meu  sau Cărțile cu Miffy. Pentru trei ani  foarte potrivită este Nu ți-e somn, ursulețule?  Nu uitați că pentru toate cărțile apărute la Editura Cartea Copiilor puteţi beneficia de o reducere de 30% din preţ dacă specificaţi codul: adm0309.

Editura Gama – pe care o iubesc de la distanță, n-am lucrat cu ei deși mi-ar fi plăcut, dar cumpăr des de la Gama pentru Sora cea Mare – are și seria bebelușul isteț. “Ești cumva mămica mea”  mi-a făcut cu ochiul de la ei.

La Teora – cărți decupate. Nu știu dacă îl mai găsiți pe avionul Tudorică.

De la Egmont, cărțile cu ochi (“Uite marea!” sau “Privește-mă Bine“)

La Gaudeamus găsiți sigur editura Crișan. Ei au cărți minunate, cu sclipici, cu ferestre, pop-up. Nu-i ocoliți, cam 40% din cărțile Irinei sunt de-acolo.

Tot la Gaudeamus veți găsi editura Prut International – ei au cărți mari, cartonate, decupate – cu rățușca, elefantul, vulpița – cea cu rățușca a fost pasiunea Irinei pe la doi ani.

Evident, nu uitați de Firicel (e bună de la doi-trei ani în sus)  și nici de povestea curcubeului (foarte apreciată pe la 5-6-7 ani). Mai e și seria de povești cu cd-uri în interpretarea subsemnatei se numește ascultă și colorează și merg bine pentru copii de la 6 ani în sus. Pe toate le găsiți la Aramis, inclusiv Poveștile Englezești – cel mai nou album. Pe acestea le puteți comanda și din pagina noastră numită “Comandă cărțile”. Toate titlurile de acolo sunt ale unor cărți frumoase, care merită banii și timpul dumneavoastră. Nu veți găsi în acea pagină “Iepurașul de Catifea” – cartea preferată a Irinei anul acesta.

Ca sfat general și-n privința cărților și a jucăriilor, nu cumpărați cărți și jucării pentru vârste mai avansate decât ale copilului, nu veți putea ține pasul și copilul se va plictisi repede de ele, dacă nu-s făcute pentru cât poate duce. E tentant să zici “dar al meu poate/știe” , însă pe termen lung nu-i faceți un serviciu.

Dacă cititorii mei știu și alte titluri, ne-am bucura să le aflăm și noi.

 

 

 

Related Posts

Share This

16 Comments

  1. Preferate Anei: cartile scrise de Tony Wolf si publicate de editura Crisan: Animalele padurii, Piticii, Zanele si Uriasii. Superbe, cu mult umor, cu poze minunate! Merg de la 4 ani in sus.

  2. cristina

    Multumesc mult!

  3. Andreea

    Avem si noi multe din cele scrise mai sus, mai ales de la editura Crisan. Am gasit in librarie, in Buzau, Povestea Curcubeului. Am pus-o in sacul Mosului. Sunt curioasa cum va asculta Stefan cd-ul, ca el prefera cititul cartilor si vizualizarea imaginilor.

  4. luna betiluna si dora minodora, mi-e lene sa caut editura, dar sunt la libraria copiilor

  5. tot la prut sunt cartile cu magneti.

  6. Zu

    Acum citim de la InfoDar “O zi ploioasa” si “O zi de iarna”, de la Lucia Muntean- “Povestea puiului de arici” si marele nostru hit cu luna si soarele de la Egmont 😀 (“Noapte buna, Soare! Bine te-am gasit, Luna!” daca se mai publica mi-o iau si eu, o citim in fiecare seara, multumim pentru imprumut).

    Inainte au mers foarte bine “Ferma” si “Padurea” de la Crisan (mari, scumpe, cu sunete) si cartile pop-up de la Teora: “Numerele” si “Pui de animale”.

  7. Si noi suntem fani Cartea Copiilor, mai toate enumerate plus “Mos Craciun” al lui Mauri Kunnas. Mai citim si carti cu Winnie de la Egmont si ne-am indragostit acum, ca e de sezon, de 24 de povesti magice in asteptarea lui Mos Craciun de la Corint Junior, niste povestioare simple si adorabile. Si tocmai am luat de la Gaudeamus doua titluri cu ursuletul Paddington de la RAO care cred ca vor fi un mare hit.

  8. multumim de review!

  9. Simona Braniste

    Multumesc si eu pentru recomandari! Am cumparat de multe ori ca si cadou cartea YUMI de la Editura Art, e foarte fumoasa cu un univers foarte diferit de al copiilor de aici. Fetita mea de 1 an si 2 luni o indrageste foarte tare. Si o carte deosebita de poezii de la Editura Prut, “Soare, soare Domn frumos!” de Grigore Vieru, o carte cu poezii foarte inspirate, scurte, bune si pentru copii foarte mici de 1 an.

  10. Claudia

    Nu incerci si cartea mea? Tobias, elefantelul colorat? De la Aramis… 🙂

    • As incerca-o, Claudia, dar momentan sunt pe buget zero pentru carti. Ce pot sa-ti spun e ca mi-a fost laudata cartea ta. Congrats!

  11. Claudia

    NU-i nimic… 🙂 Insa grafica este de exceptie, iar povestea este de folos copiilor. 🙂

  12. Cristiana

    Ooo, cate carti si recomandari 🙂 Multumesc frumos Doamnelor si in special Doamnei gazda 🙂
    N-am ajuns la Gaudeamus pana la urma, asa ca le voi comanda online, ca sa le primesca de sarbatori. Si sa vedem cat de mult o sa-l intereseze!

Trackbacks/Pingbacks

  1. La vânătoare de cadouri pentru bebeluși (și copii mici) « Copilărie fericită - [...] cărțile cu poze sau cărticelele de baie. Două articole bune cu recomandări de cărți găsiți aici și [...]
Privacy Policy