Câștigătorul Paradei Dovlecilor este…

1 Nov 2011 by

… Recunosc că nu mă așteptam să primesc așa fotografii frumoase. Nici nu știi la care să te uiți mai repede. Toate sunt frumoase. Toate au în spate momentul acela în care unul dintre noi a răcnit: “NU pune mâna pe cuțit!” sau “Lasă, că face mama, tu desenezi și mama taie!”. Unele au fost desenate cu migală și decupate de tați. Altele, de Surorile mai Mari. Toate sunt frumoase, repet. Și copiii din poze sunt frumoși. Pe cine să alegi?

Dovleacul lui Luca are coadă și Moț! Mihnea Wim e tare dulce, uite ce frumos îi cade lumina pe față. Dovleacul lui Mihu Oprea e spectaculos, e șugubăț, are și pălărie. Al Mirunei e binevoitor! Al Paulei are pălărie de vrăjitoare, custom-made, dintr-o umbrelă veche, lipită pe carton tăiat cu grijă de mama. Al lui Radu este clar cel mai fioros, cel mai în spiritul sărbătorii. Dovlecii lui Rareș și Șerban zici că-s frați! Iulia și Matei au și ei niște dovleci de toată minunea, cu expresie, cu mesaj. Nu știu care-mi place mai tare. Al lui Cristian zici că e extraterestru. Al Irinei e făcut de mâna mea, eu i-am dat zâmbetul ăla strâmb, că atât am putut. Mihai a muncit mult la al lui, i-a făcut până și gură de aerisire, ca să poată respira flacăra, să ardă mai mult. Seamănă cu Denver, ultimul dinozaur, îl mai știți? Dovleacul familiei Turcu are un geamăn rău în spate, nu-l poți ignora, au dinții complementar așezați. Despre Simon-scheletul și despre dovleacul lui știu că au trecut prin peripeții, cât pe ce să fie caz de pompieri. Mireasa lui Frankenstein și fratele ei mai mic sunt atât de dulci, cu tot cu urmele sângerânde a ruj de pe fața lor, că-ți vine să-i iei în brațe, să le dai șosete și câte bomboane vor ei. Dovlecelul lui Rareș, voi nu știți, are și o vrăjitoare sculptată pe cealaltă față. Și e primul lui dovleac. Și voi știți ce coajă tare au plăcintarii? Ce să vă povestesc despre dovlecii familiei Vasile? Sora cea Mare a sculptat dovleci pentru toți cei trei copii ai familiei. Fie și numai pentru altruism și ar trebui să câștige bomboanele.

Eu n-am putut să aleg așa că am adunat rapid un juriu format din: copywriteri, bloggeri, traducători, jurnaliști, fotoreporteri, ingineri, gospodine, popor, curteni și i-am pus pe ei să aleagă.

Dar ce credeți că ei au putut alege? Aș! Au zis ei un singur număr, dar așa, cu jumătate de deget au tastat cifra aia. Trei au zis 4. Alți trei au zis 7. Pozele 3, 9 și 10 au fost și ele nominalizate. Poza 16 a făcut furori.

Am zis că-mi rezerv votul de aur și am ales poza 4. Dovleacul lui Mihu Oprea este MARELE CÂȘTIGĂTOR. Pe el îl vom încorona. Dovleacul lui Radu Cotorceanu va fi făcut Cavaler. Dovlecii fetelor sunt proclamați prințese. 

Dar toți copiii care au participat la concurs primesc bomboane. În prima duminică din noiembrie (dacă nu plouă!), am să v-aștept în parcul din fața Ateneului Român, la ora 12, eu și o pungă mare de bomboane. Veniți cu dovlecii la încoronarea dovleacului lui Mihu. Membrii juriului sunt și ei bineveniți, dacă doresc și le face plăcere.

RSVP să știu câte bomboane să pregătesc.

 

LE: Pentru că am comis fără voie o nedreptate, încerc să repar. Am invitat personal familia celor doi lei și a pisicuței să trimită pozele și apoi am uitat să pun lucrarea lor în galerie. Nu din răutate, m-am rătăcit căutând numele copiilor. De aceea îmi cer scuze mamei lor și îi rog să fie invitații mei speciali duminică la întâlnire, dacă și ei vor.

Related Posts

Share This

13 Comments

 1. Multumim tare mult, in special ca ne-ai proclamat printesa.
  Deja imi lasa gura apa, ca noi am mai mancat bomboane de la tine si stim cat pot fi de bune.
  Dar cum suntem prea departe, vă dăruim cu drag porția noastră.

 2. Felicitari castigatorului si tuturor participantilor!

 3. Haaaaa, cat de tare! Am castigat!!! (adica Mihu, tatal sculptor si mama facatoare de incurajari si placinte cu mere)

  Multumiri votantilor, multumiri plecate Adei pentru ideea concursului si pentru eforturi.

  Mama dovlecilor Miru si Mihu nu poate participa, din pacate, la intalnirea de la Ateneu. Drumul de la Ploiesti e ceva mai lung, plus ca duminica dimineata e zi de inot.

  Donam cu bucurie bomboanele castigate de noi celorlalti copiluti (care au voie sa manance dulciuri, hihi) precum si mamicilor si taticilor rabdatori.
  Ada, sper sa ne intalnim candva, in Bucuresti.

  Mie cel mai mult mi-a placut dovleacul Iuliei din pom.

  • Madelin, habar n-am avut ca nu esti din Bucuresti! Lasa ca te anunt cand mai vin la Ploiesti.

 4. Multumim de invitatie, noi am vrea sa venim. Sper insa sa ajunga ceilalti inaintea noastra si sa manince mai toate bomboanele ca Mihul meu nu prea are voie decit cite-o bombonica :))
  (Daca intervine ceva si nu mai putem ajunge, anuntam din timp…)
  Felicitari pentru ideea cu concursul! Minunata!

  • Camelia, eu n-am sa stau acolo cu un sac de bomboane. Imi spui ce bomboane are voie si eu cumpar exact aia. Ca stiu cum e sa primeasca prea multe si nepotrivite. Pentru el pot inventa si alt premiu. Poate o carticica?

 5. Uraaa! O sa se bucure Radu miine dimineata cind ii voi da vestea, a muncit serios la dovleacul ala. Venim, venim! sa speram ca nu ploua. Anunt oficial ca Radu isi aduce si fratiorul cel mic, mare fan al dulciurilor. Multumim!

  • cris, sa-mi zici ce bomboane le plac si ce le dai voie, sa stiu ce cumpar.

   • e ok, nu vrem tratament special, nici macar nu suntem cistigatori :D. Ne adaptam, va avea si el voie la o bombonica :)Multumim.

 6. nu conteaza, daca-s dulci si nu-s pentru adulti ei sint fericiti. multumim!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Am castigat o parada « Jurnalul unei gospodine ratate - [...] paradei dovlecilor a fost organizat si gestionat pe blogul ei de Ada, o foarte, foarte, foarte draga scriitoare de…
Privacy Policy