Ce-am cumpărat de la Gaudeamus

23 Nov 2013 by

Era cât pe ce să nu ajung anul ăsta la Gaudeamus. Se întâmplă că Floli a avut niște treabă, s-a dus până la Paris să bea o cafea cu niște rude și se întoarce luni. Nu, nu e o glumă, e pe bune. Așa că eu și Laur ne-am pupat în hol, el era în tura de dimineață cu Lia, eu o preluam la prânz, așa am reușit să mergem amândoi la serviciu și să fie și copila supravegheată. Nu vreți să știți cam în ce ritm muncesc eu în astfel de zile, nu vă doresc să faceți ca mine. 

Joi, însă, am sunat-o pe Mama Lui și i-am zis că musai e să vină să păzească somnul pruncăi, eu trebuie să ajung la Gaudeamus. 

Și pofta ce-am poftit s-a împlinit. Am ajuns acolo pe la ora unu, am luat târgul la picior și, cu ocazia asta, am descoperit că nu mai am răbdare pentru ficțiune.  Dee-loc. Gata. Pauză.  Am cumpărat, deci, “Țara cu un singur gras”, de Adelin Petrișor, pentru mine și pentru Laur. Când o lasă el din mână, o iau eu și vice-versa. Nu vă povestesc, musai să citiți.

gamaM-am oprit la Editura Gama, de unde aveam de cumpărat din seria “Scrie și șterge” fișele pentru limba engleză.

Am luat pentru începători, post-beginner și elementary…

Pe cele de începători, Irina aproape le-a terminat, ieri, la meditația de engleză.

Din seria Învăț să citesc, am luat trei titluri pentru nivelul 1 de engleză. Aladdin, Frumoasa din pădurea adormită și Alice în Țara Minunilor.

Noutatea absolută la Gama a fost seria Genius. Am cumpărat Zeii și Eroii, un joc pe care intenționez să-l folosesc la Atelierul de lectură, deci, dacă sunteți dintre părinții copiilor mari ce vin la Humanitas duminica, e bine să le reamintiți de Legendele Olimpului, voi face acest atelier-joc în decembrie. 

 

marea si nemaivazuta

Desigur, nu ne-am oprit la chestiile utile, ar fi fost păcat. Am mai luat și  Marea și nemaivăzuta carte pentru fete, de Rosemarie Davidson și Sarah Vine, editura Curtea Veche. 

Pun descrierea de pe site-ul editurii pentru că nu am apucat decât să o frunzăresc, a arestat-o Irina. 

 • “Aveţi o fată care în timpul liber stă fie în faţa calculatorului, fie la televizor, fie îşi petrece serile pălăvrăgind cu prietenele la telefon? Înseamnă că aveţi o fată care se plictiseşte şi nu ştie câte opţiuni există.Indiferent ce pasiuni are fata, această carte îi va deschide orizontul, o va învăţa să coasă, să împletească, să descopere natura, să prepare nişte delicioase reţete rapide, să decoreze ouă de Paşte, să se machieze, să se coafeze, să pună în scenă piese de teatru, să realizeze diverse ornamente pentru petreceri, să învioreze atmosfera cu nişte păcăleli nevinovate ori cu trucuri magice, să confecţioneze inedite costume pentru Halloween, să realizeze diferite obiecte de artizanat şi, desigur, ornamentele de Crăciun, ba chiar va reuşi să acorde primul ajutor şi să ghicească viitorul…”

  Mi se pare foarte utilă cartea asta. Cred că e un bun cadou de Crăciun, dar, din păcate, eu n-am apucat să o ascund.***

Am reușit, însă, să dosesc Cronicile pădurii fermecate, de Patricia Wrede, editura Aramis. La cinci lei volumul, mi s-a părut o investiție bună.

noapte buna copiiDe la Editura Casa Radio am luat 3 cd-uri audio din seria Noapte bună, copii. Sunt foarte fericită de Întâmplările cu și fără Arpagic, de Ana Blandiana. Mulțumesc, Gilda, că mi le-ai păstrat. Aveau și Cartea cu Apolodor în lectura Alexandrinei Halic, dar n-am cumpărat-o, pentru că pe Apolodor îl avem deja în două variante audio.

Pentru Lia

norocelCrăciunul cu Norocel – o carte foarte frumoasă, povestea unei pisici de pluș ce cade din sania Moșului.

Liei îi place foarte tare.

Este mare, cu pagini duble, desene reliefate, blânde și deloc atinse de moda manga.

O iubește, se plimbă doar cu ea prin casă, deși îi este destul de greu să o care.

Inutil să vă spun că deja o știu pe de rost. 

 

 

cuvinte magiceCuvintele Magice de la editura Gama sunt recomandate de la 3 ani în sus.

Sunt poveștile clasice cu Cei trei purceluși, Cenușăreasa, Alba că Zăpada și Scufița Roșie, în care sunt subliniate formulele de politețe.

Mi se par foarte utile, chiar dacă Lia nu știe poveștile.  

Cărticele sunt cartonate și par destul de rezistente la șocuri.

O distrează foarte tare cutia lor, despre care consideră că are ușă.

Cel mai tare m-am bucurat de hârtia de Origami, 19 lei un set de coli de toate culorile, deja tăiate în formă de pătrat destul de mare, pe care recunosc că le-am cumpărat pentru propria mea plăcere. De câteva seri meșteresc împreună cu Laur și Irina tot felul de chestii pentru Crăciun. E o bucurie să lucrezi cu mâinile, uitasem de asta…

Dar despre asta… mâine.

 LE: ***Îmi cer scuze pentru această recomandare, iată și de ce.

Related Posts

Tags

Share This

9 Comments

 1. As dori sa mesteresc si eu! Te rog, imi dau un link? Cartea pentru fete are si o sora, pentru baieti?

 2. Anca

  Frumoase achizitii.

  Ada, voiam sa te intreb daca ne poti recomanda un dictionar englez – roman, roman – englez pentru copii, ceva la 8,9 ani. Irina ta face engleza, voi ce folositi?

  Merci mult

  Anca

  • Ada

   vechile mele dictionare, de andrei bantas… N-am vazut nimic mai bun.

 3. oaki

  Veniti maine la lansarea dnului Petrisor? E la standul Dacia (sunt voluntar acolo, de asta stiu).

  • Ada

   eram cu copiii la atelier, Oaki, n-am avut cum sa ajung

 4. Ralu

  Buna seara,
  as vrea sa va rog, daca se poate , sa-mi spuneti si mie cum este jocul acela Genius.As vrea sa il cumpar pentru fiica mea, de 10 ani si nu-mi dau seama ,asa de pe coperta,daca merita.( in sensul de informatie suficienta pentru aceasta varsta,jocuri interesante ).Va mai pot spune ca fiica mea este un fan al enciclopediilor si citeste destul de mult in aceasta categorie.
  Multumesc anticipat!

  • Ada

   Zic sa mai stati un pic pentru caaaa aaaa e destul de complicat pentru 9 ani.

   • Ralu

    Multumesc pentru promptitudine;fiica-mea are 10ani,deja impliniti,nu noua.
    O zi buna va doresc

    • Ada

     Ok, am ezitat un pic pentru ca varianta de joc pe care noi am cumparat-o avea ceva greseli de tipar in ea si cei de la Gama m-au sunat sa-si ceara scuze. Azi am primit insa varianta corectata. Irina a incercat sa joace jocul cu Ioana, domnisoara care e baby sitter nostru si care are 20 de ani. Ea, Ioana, mi-a zis ca jocul i s-a parut destul de dificil.

Privacy Policy