Ce-am învățat la grădiniță

4 Jan 2016 by

Și cum stăteam eu așa pe canapea și mă bucuram că în sfârșit îmi simt picioarele, numai ce sună telefonul. Bună, Andreea, Happy New Year, ce mai faci, sunt Cindy, mă întrebam dacă poți veni azi la prânz, că ne lipsește un om și…

Maaaan…

3 drumuri la -26, not funny at all.

Dar nu pot să spun nu, să mă ierte Dumnezeu, nu-s în stare să refuz. Așa că m-am dus și bine am făcut, că lipsea fix doamna ce ajută clasa Liei la prânz.

După ce au terminat de mâncat, am avut ocazia să trag un pic cu ochiul la ce învață fi-mea la grădi. Și mi-a plăcuuut!

Credeam că nu fac foneme, cum fac cei de la clasa la care am fost mai des… Acolo, după prânz, se așază toți pe covor și se uită la cartonașele ridicate de doamna educatoare și reproduc sunetul fiecărei litere. Așa cum știți, în engleză a se citește “ei” dar se pronunță “ă” – treaba complicată, că așa e cu toate literele. B se citește “bi” dar se pronunță “bă”, etc.

Tot citind cartonașe, zilnic, după masa de prânz, copiii învață până la urmă și litera și sunetul. Și pe urmă te trezești că știu să citească. La Lia nu e cu cartonașe, e cu youtube. M-am gândit să vă arăt și vouă, poate vă ajută la ceva.

Așadar, am învățat Alfabetul…

Numerele (habar nu aveam că Lia a auzit de miliard, șamd)

Am făcut un pic de mișcare

Și am învățat să nu negociez cu … porumbelul.

https://www.youtube.com/watch?v=rWEekO4ufwM

La acest video, de câte ori porumbelul se milogea de copii să-l lase și pe el să conducă autobuzul, toată clasă izbucnea într-un  “nuuuuu” d-ăla pe diverse tonuri. Pe urmă s-a sunat și a trebuit să plec. Dar încep să înțeleg de ce Lia cu greu se lasă dusă acasă.

A fost foarte frumos la grădi. Mă mai duc, sper să mă mai cheme.

LE; Și un pic de resurse aici

Related Posts

Share This

Privacy Policy