Ce-am mai tricotat

24 Apr 2013 by

Bună dimineaţa, sper că v-aţi trezit la timp, aţi avut vreme să vă beţi şi prima gură de cafea şi nici n-aţi întârziat la serviciu. Grozav! Nici eu.

dolto-teama

Săptămâna trecută am primit ultimele două titluri din seria traducerilor din Dolto, apărute la Editura Cartea Copiilor, pe care cu mare mândrie vi le prezint.

Prima este “Cum să ne învingem teama”.

E o cărticică simpatică, trece în revistă câteva posibile temeri majore şi oferă şi soluţii pentru îndepărtarea lor. Irina a parcurs-o cu ochiul CTC-istului şi mi-a spus că ei nu-i e frică decât de întuneric şi de-aia doarme mereu cu o lumină aprinsă. Cred că este foarte potrivită pentru 3-4-5 ani.

dolto-asteptandAl doilea titlu este cel de la care a pornit de fapt această aventură cu traducerile din Catherine Dolto. Şi a pornit chiar aici pe site, când eram însărcinată cu Lia şi nu ştiam cum să-i spun Irinei. O cititoare mi-a recomandat acest titlu şi o altă cititoare mi l-a expediat din Franţa. A fost foarte utilă cartea asta la vremea ei şi când am văzut reacţia Irinei la ea, i-am propus lui Alex Călin să îi contacteze pe cei de la Gallimard Jeunesse şi să ceară dreptul de a traduce şi edita această carte în limba română. Am aşteptat să o văd mai bine de doi ani şi jumătate, dar a meritat aşteptarea. Sunt foarte fericită că Editura Cartea Copiilor a scos această întreagă serie, care sper să le fie de folos cât mai multor familii.

Cărţile costă 20 de lei fiecare şi pot fi comandate pe site-ul Editurii. Nu uitaţi că toţi cititorii acestui blog beneficiază de o reducere la cărţile comandate la Cartea Copiilor dacă specificaţi codul de reducere adm0309.

Dacă tot mergeţi pe site-ul editurii, aruncaţi un ochi şi pe Hai-hui prin Univers de Mauri Kunnas. Noi am citit-o la atelierul de lectură de la Smiley, cu grupa pregătitoare şi copiii au fost absolut încântaţi.

Să aveţi o dimineaţă frumoasă, aşa cum se arată.

 

 

 

1 Comment

  1. Andreea U

    Grozav! Tocmai am comandat de la ei! Trebuie sa imi notez undeva codul de reducere!
    Hai-hui e una dintre ele. Eu am rasfoit-o si e grozava!

Privacy Policy