Ce bine e, ce bine! Ce minunaaaat

11 Feb 2014 by

Vai ce bine e să te trezeşti la şase, să ai vreme de o tacla cu soţul, când copiii încă dorm, să aibă timp cafeaua să ţi se răcească până ajunge fix la temperatura AIA când e perfectă, să mănânci ouă-fierte-moi cu pâine prăjită şi să împleteşti la prima oră codiţe care nu, nu te fac să arăţi ca o proastă, Irina, cine ţi-a mai zis şi tâmpenia asta, eşti frumoasă… Să insişti că-n curând codiţele împletite n-or să se mai potrivească nici cu vârsta, nici cu figura, hai să le facem acum şi să te rogi în gând să n-ajungi iar la gaz şi foarfecă, aşa cum s-a mai întâmplat.

 Să ratezi la mustaţă furişatul din casă, să fii cu o gheată în mână când simţi cum te sfredeleşte cu privirea cineva mic, ciufulit, încruntat, tare amărât că iar pleci…

Şi să iei persoana mică în braţe, să o pupi şi să o momeşti cu alt ouşor fiert moale de Flori şi să ieşi afară şi să tragi aer în piept şi să te urci la volan aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa şi să conduci spre birou. În maşina ta, cu muzica ta, cu parfumul tău, cu cablul tău de iphone băgat la încărcătorul de brichetă ahahahah în curând se vor face maşini cu port usb în loc de încărcător de brichetă. In your face, Buzdugan şi Morar, inepţilor, voi cu concursurile voastre tâmpite şi muzica voastră de doi lei, zbumţi, zbumţi, zbumţi… Eu am Michael Jackson-ul meu, care a devenit OLDIE, cine ar fi crezut… Oare Justin Bieber va fi Michael Jackson-ul generaţiei Irinei? Sau Eminem? 

Ce dimineţi frumoase, cu clădirea de sticlă de lângă Sfântul Iosif sclipind în soare… Ce bine e să vii la serviciu şi să găsesşti loc de parcare, fie, mă mulţumesc cu ăla între două troiene jegoase, vai, Bucureşti, jegosule, ce vină ai tu, eşti ca un câine plin de ciulini, puricos şi cu blana atârnându-ţi ghemotoace, ghemotoace, răpănosule, ai ochi frumoşi, păcat de tine. 

E opt fără zece şi am timp…

Timp să spăl cana de filtru, timp să îmi fac ceai, timp să deschid larg ferestrele şi să salut dragonii de pe frontispiciul casei de vis-a-vis, timp să admir ţurţurii ce spânzură deasupra steagului Casei Regale ce flutură de ani de zile la balconul Siminei Mezincescu, timp să mă încarc cu lumină. 

Bună dimineaţa. Azi, circul nostru vă prezintă 100 de gânduri pentru un început bun de viaţă. 

 

Related Posts

Tags

Share This

13 Comments

 1. Liviana

  Buna dimineata! (de la cafea)
  Ce bine,ce bine ca ni l-ai amintit pe Oakey (asa se scrie?)
  Din pacate scrisul cu cele 100 de ganduri nu se vede. Poza e prea mica. Resize please! 🙂

  • Ada

   Da click pe ea si se mareste:)

   • Liviana

    Nu se mareste sufficient ca sa poti citi textul.

    • Ada

     se deschide intr-o fereastra alaturata si acolo poti da click pe poza si se mareste. am verificat adineauri.

     • Liviana

      Ma dau batuta, la mine nu merge, am incercat si cu IE si Firefox.

 2. Ema Bucur

  In farsit, ca ma bucur de aerul asta de bucurie si apreciere de simplu si frumos…welcome back!
  Multumim!

 3. Monica

  Ah, ah, cred ca AZI a venit primavara, uite asa am simtit-o si eu in drum spre lucru, mi-am pus rochie ros-visinie si tocuri si cercei aurii,iar cafeaua e perfecta.
  O zi perfecta,doamna mea!

  • Ada

   bravoooo that’s the spirit!

  • Liviana

   Haha, Monica si eu mi-am pus tocuri ieri, dar am cam regretat ca era sa cad de cateva ori pe gheata. Cred ca trebuie sa mai asteptam un pic. 🙂

 4. oaki

  Aaaah oaki, ce bine mă simt :)))

 5. Maria

  Stii, cand mai am si eu – arareori – clipe din astea zen (prilejuite de faptul ca progenitura de 3 ani e ocupata cu altceva pentru mai mult de 30 de secunde), nu ma pot opri sa nu ma intreb: oare si fiica-mii ii lipseste sa o las in pace?

  Oare si ea ar vrea sa ma opresc o zi-doua din poezia: mananca-stai imbracata-stinge tv.ul-strange jucariile-sigur nu vrei pe olita-nu scrie pe canapea-nu plastilina pe covor-nu te urca pe biblioteca etc etc etc……

Privacy Policy