Ce fac adulţii când Sora cea Mare doarme

10 Feb 2011 by

Aşadar, au venit târziu, pentru că ieri Irina a avut Clubul de Dans. Au ajuns pe la 19.00 şi iar m-au păcălit că s-au pierdut pe drum. De data asta se rătăcise Irina.

Am recuperat-o până la urmă de pe hol şi a început rutina de seară. Am redescoperit cărţile cu activităţi pentru copii între 4 şi 6 ani, de care uitasem cu totul peste vară.

Ne-am luat deci creioanele, cartea şi caietul şi am petrecut o oră aproape unind puncte, colorând litere şi căsuţe cu fum sau fără fum, povestind despre literele mari şi despre puii lor, ce mai, a fost plăcut, mai ales că s-a terminat cu “una mie, una ţie” – mă refer la ciocolăţelele pe care i le-am promis dacă nu mai depăşeşte marginile desenelor pe care le colorează.

Au urmat baia, cina, povestea, culcarea. Când ne-am văzut singuri, ne-am retras în dormitor.

Şi-abia apoi a început distracţia celor mari. Maria ne-a adus-o ieri pe doamna din imagine.

Ei, doamna asta ne-a ţinut ocupaţi câteva minute bune.

Am întors-o pe toate părţile, am apăsat pe toate butoanele, am dat de toate rotiţele, am studiat sistemul de prindere, am verificat toate melodiile, am studiat temporizatorul, locul pentru baterii şi vitezele de rotire.

Apoi ne-am zâmbit şi am ascuns-o bine, să nu dea Sora cea Mare peste ea.  Nu de alta, dar de când am trimis-o pe Karakiri la remaiat, mă tot aştept să bată din picior că-i trebuie altceva în loc.

Şi e atât de faină Mama Gâscă aceasta că şi mie mi-ar plăcea să-mi cânte şi să aud valuri şi zgomotele pădurii, d-apăi dânsei.  Merci, Maria! Sper să-i placă şi destinatarei.

Related Posts

Share This

13 Comments

 1. Da, e foarte populara gasca asta. Si noi o avem si stiu sigur ca si Simina:)

 2. 🙂 E tare frumoasa mama-gasca! Sunt sigura ca si micutei Lia ii va placea. 🙂 … nu prea am auzit de micuti care sa nu aiba parte de o relatie trainica cu caruselul muzical (scuzati cacofonia).

 3. si mie mi-a placut mama gasca mult de tot, smaranda s-a ocupat sa o dezmembreze…..in cazul nostru chiar cred ca iau jucarii pt mine, nu pt ea. 2 castroane si 3 linguri par mult mai interesante. iar mama gasca a fost buna de studiat, tras, impins, nu de ascultat valurile
  gabi- iata, smaranda e contraexemplul :))

  • Maria, pai si Maria mea 🙂 a avut o etapa in care a boxat cu ursuletii caruselului…. pe la 5-6 luni, dar atunci l-am si demontat. 😀

 4. ceska777

  Pana s-a incarcat pagina cu postarea am avut timp sa rosesc…. Shame on me! 😉

 5. ceska777

  Ma tot tin sa ii multumesc lui Don Pandele:
  “Multumesc pentru posibilitatea de a-mi readuce la zi cunostiintele de aritmetica. Chestia cu verticalitatea si orizontalitatea era grele rau… hac!” 😉

 6. ceska777

  In poza cu Irina e o masuta draguta… E pt laptop? Sau numai asa de lafait in pat, pt mic dejun etc?

 7. sabina

  grija mare cu zgomotele bruste prin preajma caruselului buclucas. inainte sa nasc, am tipat din cauza unei sperieturi si-am crezut ca am vizite poltergaistice, de porneste caruselul de nebun 🙂

 8. ah, da ada, uitasem. el cica porneste la plansul copilului, de fapt e mult mai usor de impresionat 🙂

Privacy Policy