Ce mai face Lia (un an și o lună)

4 May 2012 by

Azi e ziua ei. Încă îi celebrez fiecare 4 al lunii, deși a trecut pragul de un an. E frumoasă, neastâmpărată, se aruncă mai mereu cu capul înainte (la propriu) și e foarte, foarte hotărâtă să cucerească noi teritorii, indiferent dacă asta înseamnă să se agațe de degetele unui adult, să se târască în patru labe (mai dând uneori cu fruntea de podea) să-și prindă degetele în marginile sertarelor, să mestece hârtie sau cabluri, să-ncerce să se îmbrace cu absolut orice obiect ajunge între degetele ei.

A învățat foarte multe în luna care a trecut. Știe unde e nasul, unde-s ochii, unde e gurița. Știe să bea apă din cănuță (nu vă puteți închipui ce ușurare a fost asta pentru mine). E meticuloasă, și-a stabilit deja câteva alimente preferate și unele pe care le refuză cu îndârjire. Ne-a demonstrat foarte clar că lucrurile sunt (deocamdată) cum vrea ea sau deloc. Nu se lasă păcălită, își ia singură ce crede că i se cuvine și e foarte abilă la deblocat telefoane. Un singur buton dacă au, știe să apese exact unde trebuie.

 

E un copil sensibil la energiile celor din jur, săptămânile astea au fost foarte grele pentru ea. Giruetă înlăcrimată, învârtindu-se înnebunitor în rafalele emoțiilor noastre, a fost singura care a strigat din toți rărunchii “NU MAI POOOOT”, pentru că așa sunt copiii, ei când nu mai pot, nu mai pot și gata, n-ai cum să-i duci cu zăhărelul, nu-s șantajabili și nu pot fi motivați nicicum. 

La nunta noastră, Lia a fost o păpușă frumoasă, dar cam tristă. Nu mă văzuse de la prima oră a acelei zile și i-a luat ceva vreme să mă recunoască. Abia după ce i-am vorbit și am luat-o în brațe, abia când mi-a simțit parfumul familiar și-a adus aminte că eu sunt Mammmma. Și atunci a reușit să zâmbească așa cum știe ea să zâmbească, atunci când din jur se șterge lumea și nu rămâne decât lumina ei.

Related Posts

Share This

6 Comments

 1. Minune mica, la multi ani!

 2. mamagiuliei

  Cat de dulce e, pupam gropita din obraz !
  La multi ani si multe luni, Lia !

 3. Iris

  La multi ani, frumoasa Lioara! Cu somnul e ok?

 4. Mihaelaf

  Casa de piatra! La multi ani minune mica!Sa va bucurati de ele si cu ele!Semana f bine cu Irina fizic ,nu-i asa?Si vrem sa vedem si cea mai de seama domnisoara a evenimentului pertrecut de curand!Sa fiti sanatosi cu totii !

 5. Va multumim frumos tuturor pentru urari! Cu somnul e mai bine, doarme cam 30 de minute dimineata, apoi o ora jumatate sau chiar doua la pranz si seara, de pe la noua pana pe la cinci. Nu ma pot plange. Punem in curand si poze cu domnisoara mare.

 6. Olivia

  Superba, expresiva, autentica …. Ai doua fete minunate fiecare in felul ei.
  Olivia

Privacy Policy