10 daruri care nu costă şi 10 care costă puţin.

14 May 2010 by

Vin vremuri grele, aşa că m-am gândit să fac o listă cu cadouri necostisitoare pentru copiii noştri. Sper că această listă le va fi de folos celor ce lucrează mult. Şi vom lucra din ce în ce mai mult.

Cel mai frumos cadou pe care i-l poţi oferi unui copil (mai ales unuia pe care nu-l vezi prea des) e timpul tău. Iată ce nu costă:

1. O îmbrăţişare.

2. Un pupic.

3. Câteva minute în care te interesezi de-adevăratelea ce mai face copilul, cum e la grădi, cum îi cheamă pe prietenii copilului, cu cine se joacă.

4. O vorbă bună.

5. O mângâiere.

6. Un “voi fi mereu tăticul tău, orice s-ar întâmpla”.

7. Un “Mami te iubeşte”. Un  “Eşti minunea mea.”

8. O poveste citită cu răbdare.

9. Un “Bravo!” la momentul potrivit.

10. O ieşire în parc, la plimbare, doar de dragul de a vă ţine de mână.

Cei mai mulţi dintre copiii de azi au foarte multe jucării. Mai multe decât pot duce, mai scumpe decât ne putem imagina. Dar există cadouri ce costă puţin şi valorează foarte mult:

1. O lanternă subţire, cu un buton pe care se apasă uşor. Caută cu leduri, durează mai mult. (Tati ţi-a adus un băţ fermecat. Are un buton aici, pe care dacă apeşi, o mie de licurici încep să dea din aripioare şi se face lumină. Hai să-ţi arăt. Ia uiteeee!) 10 ron, 20 cu tot cu baterii

2. Aripi de zână, coroniţă şi baghetăse găsesc în pieţe. Pune-i-le, încoronează-ţi fetiţa şi roag-o să danseze, aplaud-o, fii fanul ei! Dansaţi împreună.  15 ron

3. O minge cu care să jucaţi fotbal. Şi fetele joacă fotbal. 10 ron

3. Un zmeu pe care să-l înălţaţi împreună 15 ron

4. Cretă colorată cu care să desenaţi împreună. (Hai să desenăm un avion/o maşină/ un tren)

5. Soluţie pentru baloane de săpun 2,5 ron. Există şi pistoale de făcut baloane de săpun, copiii sunt în delir când au aşa ceva. Costă tot  15 ron.

6. Un bilet de trenuleţ electric (3 ron)

7. O maşină cu telecomandă, pe care va trebui să o manevraţi împreună.

8. Două maşinuţe de fier pe care le puteţi trimite de la unul la altul.

9. O jucărie de pluş cu care să adoarmă (Irina a primit un dragon de pluş, însărcinat s-o păzească de visele rele). 20 ron

10. Un avion de hârtie, o bărcuţă de hârtie, un pahar de hârtie. Dacă hârtia e colorată, e cu atât mai bine. Asta costă chiar doar câţiva bănuţi.

Nu uitaţi: Nimic nu se compară cu o îmbrăţişare şi un “te iubesc” spus din tot sufletul. Absolut nici o jucărie din lume nu poate lua locul unei îmbrăţişări.

1 Comment

  1. ceska777

    Avand in vedere ca noi inca nu am ajuns sa inaltam zmeul care ne asteapta cuminte, in hainuta originala si intacta, pe raftul din camera gazei avem cel putin un lucru de bifat de pe lista ta.
    Multumim ca ne readuci aminte ce oncteaza cu adevarat, ce e nepretuit!

Privacy Policy