Ce se mai întâmplă în lume

2 Feb 2016 by

Am dat astăzi peste niște articole foarte interesante prin presa lumii și m-am gândit să vi le împărtășesc.

Iată: datorită politicii copilului unic și al preferinței familiilor chineze pentru bebelușii băieți, astăzi 30 de milioane de bărbați chinezi nu își mai găsesc neveste. Pentru că nu există suficiente femei în China.

Pe drumul dintre Siria și Vestul Europei au dispărut în ultimii doi ani 10.000 de copii din rândul refugiaților. Unde sunt, cine i-a luat și ce or face cu ei? Se sparie gândul.

Se apropie și sfârșitul alimentației clasice, așa cum o știm. Soylent 2.0 Citesc de mult timp despre Soylent, mi s-a părut o idee SF, mai ales că a și existat un SF în care apare Soylent Green, un fel de mâncare sintetică făcută teoretic din alge, practic din cadavre. Cel despre care citesc eu e un shake proteic care conține aproximativ 400 de calorii și teoretic poate înlocui orice masă. E foarte la modă printre IT-iști care uită să mănânce cu zilele și printre apostolii mâncărurilor ne-prăjite în baie de ulei. Lasă că e nefericită asocierea cu Soylent Green, treaba lor, probabil s-au crezut șmecheri inventatorii. Mie îmi dă fiori. Deși dacă stau bine să mă gândesc, în acest moment mă ocup aproape exclusiv de aprovizionarea cu alimente și prepararea hranei pentru doi copii, un soț și un motan. Dacă dispar legumele, fructele, carnea și celelalte produse de bază,  tot ce am de făcut e să combin o pudră cu apă (deja fac asta dacă mă gândesc la premixurile pe care le folosesc din când în când) give it a shake și let’s boogie, baby. Horror. Adică să nu mă mai rog eu de Lia să mănânce supa? Să nu îi mai tai carnea bucățele? Să n-o mai văd pe Irina strâmbând din nas doar când aude de ficăței de pui cu ciuperci, mărar și usturoi? Naaah, cine ar vrea asta.

S-a dat verde și la embrioni umani modificați genetic. Cercetătorii britanici (nu râdeți, da?) au primit bani publici să modifice genetic embrioni umani. Mhm. Și? cum doriți să fie? Băiat, fată? Aha. IQ? Ochi verzi, albaștri, căprui, violet, ca ai lui Liz Taylor? Aha. Înălțime? Greutate? Boon. Ce boli lăsăm? Scoatem cancer, scoatem Sindroamele, Parkinson-ul, Alzheimer-ul… Haideți măcar alea ale copilăriei, ok? Exista vaccin. Nu? Bine. Will that be all?

Și uite așa, revenim la articolul cu cei 30 de milioane de bărbați chinezi care nu găsesc neveste.

Vă mai scriu dacă mai aflu ceva ce mă pune pe gânduri.

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Interesantă treaba cu embrionii modificați genetic! :))

Privacy Policy