Ce știe să facă o ceașcă Sontu

12 Jun 2013 by

Este doar o ceașcă de sticlă, pe o farfurioară de sticlă.herbal retreat

Poate că e un pic cam mare pentru gustul meu, de obicei îmi plac ceștile mai înalte și cu o codiță anume.

Dar ceașca asta mi-a plăcut de când am văzut-o. Are ceva… un “je ne sais quoi…”. Mi-am dorit-o de ziua mea, apoi am renunțat la idee, e totuși doar o ceașcă și nu e ieftină deloc. Cum să dai 50 de lei pe o ceașcă? Desigur, există și mai scumpe, porțelanurile fine, de exemplu, pot costa mult mai mult, dar până la urmă e doar o ceașcă de sticlă transparentă. N-are nici un model, nici un filigran, nu are NIMIC. N-are culoare. Se vede prin ea. Dă-i pace, am ceașca mea cu pisică.

De ziua mea am primit geamăna ceștii de anul trecut, pe care o jelisem suficient de mult cât să mă bucure peste poate revederea. Și am uitat de ceașca de sticlă. Până la Bookfest, când am dat peste standul TeaForte și am căutat-o iar din priviri. Aveam cardul în mână, mă hotărâsem să o cumpăr. Voiam să o văd de aproape, să o pipăi, să încerc să îmi dau seama ce mă atrage la ea. Dar nu era în stand.

Azi, când am venit acasă, ceașca asta mă aștepta la ușă. M-am bucurat să o văd, așa musafiri neașteptați să tot primești. Am scos-o din cutie. Am pus-o pe masă. Am pus apa să fiarbă. Am desfăcut cutia cu piramide, am trecut în revistă denumirile ceaiurilor. Am pus piramida în ceașcă și am turnat apa. Apoi am privit-o din toate părțile.

Poate că transparența o face interesantă. Sau lumina din încăpere reflectându-se aurie din ferestre în oglinda ceaiului. Ori faptul că marginea farfuriei se întinde exact atât cât trebuie încât codița să nu iasă din cercul perfect. Greutatea codiței ceștii e gândită să mențină echilibrul atunci când torni în ea apă.  Dar detaliul care o face perfectă este faptul că abia atunci când bei din ceașcă remarci marginea puțin, foarte puțin, abia perceptibil îndoită înspre exterior. După ce sorbi din ceașca asta, aparent banală, din sticlă transparentă, când o dezlipești de la gură, îți mângâie buzele. Wow.

A mea. Atât de a mea încât toți cei ce au intrat azi la noi în casă au gustat din ceașcă. Au ridicat-o de pe farfuriuță, și goală și cu ceai. S-au oglindit în ea, au privit prin ea. Au sorbit din ea. Și mi-au dat dreptate. Nu e doar o ceașcă de sticlă transparentă. E sticlă suflată manual, gândită în cel mai mic detaliu. Perfectă. Frumoasă. Sontu.

 

 

 

Related Posts

Share This

Privacy Policy