Ce va citi Irina la vară

31 May 2015 by

DragonsdaleOana – profesoara Irinei de la Școala Românească – i-a făcut ieri o bucurie imensă, dăruindu-i două titluri din seria Dragonsdale, ca dar pentru finalul de an școlar. Nu vă mai spun că deja a terminat primul volum și acum, când eu scriu, a trecut la al doilea. Presupun că până mâine e gata și acela.

Mi-e foarte greu să țin pasul cu ritmul ei de lectură și nici nu îmi mai propun asta, pentru că, după experiența de la Crăciun m-am convins că n-am nici o șansă. Am rugat-o să țină un jurnal de lectură, mi-aduc aminte că în copilărie îmi plăcea să marchez anumite pasaje și chiar uneori le transcriam, să fiu sigură că nu le uit. Pentru Irina asta pare să fie o pierdere de vreme, e în faza în care devorează orice îi dau să citească în românește. Nu stă să savureze, vrea doar să afle cum se termină. E refugiul ei și eu încerc să respect alegerea asta și să îi ofer cărți care să nu fie doar magie și praf de zâne, să mai aibă un pic și altceva. Orice tentativă a mea de a-i da cărți în engleză se lovește de un refuz total. Eu le iau de la bibliotecă, eu le duc înapoi, nici măcar nu le deschide. Aceleași cărți în limba română, însă, sunt binevenite și chiar primite cu aplauze.

lecturi de vacantaDurează cam o lună de când plasăm o comandă pe elefant.ro până primim cărțile. Important este că ajung. Și-s frumoase. Ieri am primit ultima comandă, câteva titluri pentru vara lungă care ne așteaptă.

Tot ieri am descoperit o colecție superbă de cărți scrise de autori români, despre care habar nu aveam că există, apărută la editura Litera, din care am primit două volume pe ochi frumoși, așa, pentru că Oana ne simpatizează.

Lia a căpătat “David și puiul de întuneric”. Am încercat să i-o citesc aseară dar încă nu are răbdare să asculte tot textul așa că am simplificat la maxim povestea și s-a terminat totul cu bine. M-a rugat să i-o mai citesc și azi. Lia a primit de la școala românească, prin grija Mihaelei, profesoara de la grupa mică și prin bunăvoința celorlalte doamne instructoare, un set de cărticele cu Pixi care cred că-s mult mai potrivite pentru vârsta ei. Oana i l-a dăruit pe Zaharia Zanzibon cu care suntem în curs de împrietenire.

Copiii voștri de 10 ani ce mai citesc? În curând trebuie să comandăm cărțile pentru august…

 

Related Posts

Share This

4 Comments

 1. ady

  cinci dintre cartile alea le-am citit si cumparat si eu. in afara de ”cartea junglei” le-am cuparat si citit ca adult. acum 1-2-3 ani.
  si mai vreau doua din poza. 🙂
  nu-ti face griji, Irina savureaza cartile sau le va savura in felul ei. daca nu citeste mai intai finalul tot e bine; eu asa procedam cand eram ca ea. chiar si acum, uneori.
  n-am facut niciodata fise de lectura, dar am recitit cartile de o gramada de ori. uneori doar pasajele care-mi placeau; e modul meu de a savura o carte.

  • Ada

   Cartea Junglei in editia AIA din poza e absolut superba. Abia asteppt sa i-o dau, ea are o pasiune pentru lupi si nu stie ca de fapt Cartea Junglei nu e musai despre Mowgli si Bagheera, ci in primul rand despre lupi.

 2. Luca a citit aproape toate titlurile afișate de tine. Sunt minunate și îi vor plăcea și fetiței tale. Să aveți o zi minunată și o vacanță pe măsură! 🙂

  • Ada

   Multumim frumos! Vacanta faina si lui Luca si parintilor lui.

Privacy Policy