Ce vise am trimis spre lună

6 Jul 2009 by

Aşa. Acum că am terminat cu traducerea cu pricina (a propos, vi-l recomand călduros pe dl. Jeffrey Archer, scrie uşor şi savuros ca un pahar de bere rece într-o zi de vară)pot să ies din nou la joacă.
Aseară am primit un mail de la Ajnanina. Zice că în noaptea asta pleacă spre lună o corabie plină cu vise.
Aşa de tare mi-a plăcut povestea scrisa de Mikka (pe care am descoperit-o ieri) că m-am ridicat de la birou (era spre zece seara şi mă hotărâsem să iau o pauză), mi-am umplut cada cu apă fierbinte şi am turnat cu generozitate ultimele picături de spumant de baie. Dacă ştiam că de azi intră în revizie centralele termice din Dr. Taberei, zău că mai stăteam. Dar cum stăteam eu aşa în apă, cu Lorena McKennit susurându-mi în urechi, m-am gândit ce vise aş trimite spre un loc în care cu siguranţă se îndeplinesc.
Am depăşit faza în care îmi doream inelul Arabelei. Acum am trimis spre lună aşa:

1. Visez să-l conving pe David Gilmour să-i dea o lecţie de chitară lui L. Asta l-ar face fericit şi i-ar zugrăvi pe faţă un zâmbet pentru foarte foarte mult, mult timp.
Deci, punem în corabie una invitaţie lecţie de chitară pentru L.

2. Visez să mă sune A. şi să-mi spună că s-a trezit de dimineaţă, s-a uitat în oglindă şi a realizat că nu-i trebuie cercei cu diamant ca să fie printre cele mai frumoase din lume. Şi că a trecut în sfârşit peste orice sentiment pe care-l mai avea pentru F. Şi că şi-a recuperat carnetul cu ajutorul unui prinţ. Trecem pe lista de pasageri una bucată prinţ pentru A., dotat cu cutiuţă în care sunt şi cercei de diamant. Să fie.

3. Într-un alt vis, altă A. mă sună şi-mi spune că l-a uitat pe G. Că a fost la mare şi din valuri a ieşit un siren. Bine, nu un siren, ăia au coadă de peşte. Un marinar. Un scafandru. Un bun înotător? Ok, un salvamar, A, tre să te mulţumeşti cu un salvamar. Una bucată salvamar pentru A.

4. Mai am un vis în care O. află că s-a inventat o cură pentru un anume sindrom. O. are nevoie de un om de ştiinţă. Una bucată om de ştiinţă.

5. În alt vis, V. recunoaşte că are o problemă şi se duce să stea de vorbă cu G. După doar o oră se simte mult mai bine şi în sfârşit, înţelege. O oră cu G. pentru V.

6. În alt vis, reuşesc să le ofer lui C. şi lui L. un curs de pilotaj în urma căruia amândoi îşi iau brevetul. C. zboară prin Marele Canion şi este foarte fericit şi îmi trimite o vedere pe care scrie că nu mai trebuie să-i fac rost de altă pereche de ochi. L. e fericit pur şi simplu. 2 bucăţi brevet.

7. Mai am un vis în care A. (da, sunt multe A) găseşte o slujbă destul de bună încât să-şi ia inima în dinţi şi să se rupă de bărbatul care i-a rămas mic. Acelaşi lucru şi pentru L. care se întoarce mai liniştită (şi liberă) în garsoniera ei din RO. 2 bucăţi slujbe.

8. În alt vis, C. îl convinge pe F. că acasă e mai bine. Şi se întorc în Ro, cu tot cu copiii lor şi trăiesc fericiţi lângă mama lui C. şi sora ei. 4 bilete de avion pt C&F.

9.În penultimul vis pe care-l trimit cu acest transport spre lună, la îndeplinit, D. îşi găseşte o iubită pe măsura lui. Una bucată iubită, măsura lui D.

10.În ultimul vis, L. vine acasă de Crăciun şi mama lui e cea mai fericită mamă din lume. Încă un bilet de avion pentru L.

Mulţumesc, de data asta atât.

Cei pomeniţi mai sus se vor recunoaşte singuri. Poate se vor amuza, poate or să strâmbe din nas. Dar la asta m-am gândit dintre spumele parfumate.

Pe urmă m-am dus să mă culc şi-am avut iar visul ăla recurent stupid, în care întârziam la propria mea nuntă pentru că voalul meu (ca de obicei) nu era cum trebuie. Şi de data asta aveam şi sandale roşii în loc de albe, ceea ce nu se face. Norocul meu că e doar un vis pe care probabil îl voi psihanaliza într-o zi, cu cine trebuie.

Voi ce-aţi încărcat pe corabia aia?

Related Posts

Tags

Share This

13 Comments

 1. Mikka

  Gata! Le-am incarcat pe toate, sa fie in burta corabiei pana la douasprezece ceasuri si jumatate…
  Elfii si zanele stiu asa, sa puna in cupe ce isi doreste cineva, chiar daca nu spune sau nu mai stie ca vrea…

  Toate visele celor dragi tie si visele tale, de tine doar stiute, sunt acum pe corabie, asteptand sa urce in luna… Focul e aprins, zanele canta, padurea de argint straluceste . Fiecare vis urcat in luna se implineste!

  Noapte de minune, draga Ada!

 2. ajnanina

  iar eu le adaug si pe ale tale, cu toate amanuntele necesare pentru ca luna sa coasa fiecare perla la locul ei…

  cu mult drag,
  capitanul iti face cu ochiul 😉

 3. alina

  Ada, îmi ești așa de dragă … visele tale sunt de fapt visele celor dragi ție, pe tine te-ai uitat?
  Eu, recunosc, aș fi mai egoistă, aș trimite un vis cu o mare tropicală, nu departe, aici, în colțul țării la noi, pe o insuliță doar cu mine, bărbatul și fetele. După aia aș chema și prietenii, pe toți, în vizită. Este de la sine înțeles că tu și Irina sunteți oaspeți de bază! :))

 4. Ceska777

  Cand am citit ieri articolul in ZC si apoi am vizitat blogurile de poveste mi-am propus sa trimit si eu vise spre luna…. singurul la momentul respectiv era putin egoist (desi nu ma privea pe mine dar m-ar fi bucurat enorm): sa ii fie iar bine gazei mele.
  Si nu am ajuns sa il pun pe hartie… ocupata fiind cu numita gaza. Dar l-am spus de un miliard de ori in gand si sper sa fii ajuns pe luna si nerostit… Astept sa se implineasca… gaza nu e inca bine….

 5. Ceska777

  In rest si visele mele sunt pentru altii. Pentru ca daca li se vor implini lor cel mai mare vis al meu se va fi implinit si el: cativa oameni in jurul meu mai fericiti, cu dorinte impinite.

 6. ajnanina

  Ceska777,
  nici un vis nu e egoist…
  urari de bine si de la mine pentru gaza ta…

 7. Alé

  De data asta am plans.

  Am plans ca sunt printre visele cuiva.

  Am plans ca mi-am dat seama ca tu stii mai bine ce-ar trebui sa fac.

  Am plans sa stiu ca pe corabia ta ai urcat vise pentru altii si mai putin pentru tine.

  Am plans ca m-ai facut sa-mi dau seama ca mi-e dor de el.

  Am plans.

  In corabia mea o sa pun si visul de ti se implini si tie visele.

  Multumesc, Ada.

  PS Tot o sa-i cumpar intr-o zi, sa stii.

 8. Ada Demirgian

  Mikka si Ajnanina, voi sunteti vrajite, pe cuvant.
  Alina, nu, nu sunt altruista, de fapt ma hranesc cu bucuria celor din jur. Pe ale mele vise le-am pus bine.
  Si daca visele celor insirati ieri se implinesc si mie o sa-mi fie mai bine, pe cuvant.
  Ceska, sanatate celui mic.
  Ale, ii cumparam impreuna. Sterge-ti ochii.

 9. papadie

  Stii ce lucru mare ai facut? Ai intins o mana unui prieten si ai luat din inima lui o dorinta mare si ai trimis-o pe luna!
  Multumesc! Multumim!

 10. Mikka

  De ieri a inceput mare nebunie si vraja in Luna… De atata visat frumos unii pentru altii, Luna a plans, impresionata. A zis ca va face cea mai mare si minunata magie, de asta data.
  Si mi-a mai spus ceva: ca darul asta, al prieteniei, e atat de impresionant incat o face sa ceara ceva, un soi de dispensa, la Mama/Tata, sa vina si ziua sa vada oamenii astia minunati, sa se bucure si ea.

  Luna, deh… Mai "sensibiloasa", asa…

  Dragilor, ce dragi imi sunteti!

 11. zărzărica

  Jeffrey Archer ai spus? Vaaai, sunt mai mult decat fan. Am citit tot ce-a scris, am comentat la el pe blog… Ce ai tradus? Cand apare? Ce editura?

 12. Ada Demirgian

  Am tradus Prisoner of Birth. O sa apara la Reader's Digest:)

 13. loristiuj

  Jeffrey Archer e unul din preferaţii mei. 🙂

Privacy Policy