Cea mai frumoasă felicitare din 2011

27 Dec 2011 by

Sunt dintre cei ce iubesc scrisorile și felicitările, dar urăsc cu pasiune drumurile și coada de la poștă. De aceea, mărturisesc, rar mai folosesc timbrul și plicul, pixul și coala, dar sincer, îmi pare rău. Cred că de aceea la sfârșit de an trec prin maratonul Scrisorilor de la Moș Crăciun, ca să-mi satur cumva setea de a scrie și de a lipi plicuri și timbre. În rest, folosesc cât de des pot mail-ul, îmi place să trimit și să primesc mesaje, sms-uri, citesc twitter-ul ca distracție la sfârșitul zilei și mă dau pe spate bilețelele fiică-mii. Azi mi s-a dat ocazia să mai fac un gest frumos pentru cei mai puțin norocoși decât mine

Anul acesta am participat la mai puține campanii umanitare decât de obicei. Pentru că-s ușor extenuată (câtă durere poți duce cu tine?) și pentru că știu că oamenii sunt săraci. Dar n-am refuzat pe niciunul dintre cei ce m-au rugat punctual să fac parte dintr-o mișcare socială al cărei scop final e mai binele unui/unor copii. De aceea v-am povestit despre Bibi, despre copiii de la Valea Screzii, despre cei de la Ana și copiii, și nu în ultimul rând, despre doctorul Cătălin Sandu. Ieri, stând la masa de Crăciun cu una dintre persoanele cele mai implicate în campania pentru Cătălin Sandu, am aflat că există oameni al căror unic scop în viață e să păteze și bruma de bine care a mai rămas de făcut pe lumea asta strâmbă și rea. Dar despre asta, altădată. Aflați că doctorul Cătălin Sandu e pe drumul cel bun.

M-am bucurat ca un copil să citesc pe Facebook statusurile lui Claudiu Pândaru (pe care-l cunosc de când eram eu tânără și el copil) care anunța că niște companii uriașe au donat sume mari pentru Valea Screzii. S-au strâns 94.030 euro din click în click. Ce ușor e să te joci așa de-a donațiile, pe banii companiilor! Și cum să nu te bucuri să auzi că aceia care fac profituri frumușele pe piața românească se hotărăsc să facă un gest de a da înapoi societății în care înfloresc.

M-am bucurat încă o dată să aflu că unul dintre partenerii mei tradiționali în ale campaniilor de responsabilitate socială, Romtelecom, nu se dezminte nici anul acesta. Ei au ales trei asociații (Little People, Pavel si SOS Satele Copiilor) care vor primi o donație importantă în funcție de câte felicitări cu logo-ul lor trimit userii de facebook. Pentru a se evita spam-ul, puteți trimite doar cinci felicitări. Aplicația este valabilă până pe 31 decembrie. Mai multe detalii găsiți aici. Este un gest mărunt, dar astfel încă niște copii bolnavi sau săraci vor beneficia de niște bani. De aceea eu zic că aceste felicitări sunt cele mai frumoase din câte am trimis anul acesta.

Eu am trimis cinci felicitări. Aș fi trimis și mai multe, dar precauția organizatorilor m-a făcut să aleg cu grijă destinatarii acestor felicitări.I-am ales pe cei ce știam că vor trimite mai departe.

Dacă doriți, jucați-vă și voi cu Romtelecom. Felicitările sunt frumoase și copiii merită un pic de ajutor.

 

 

Related Posts

Share This

4 Comments

  1. M-am jucat si eu, multumim ca ne-ai spus, Ada!

  2. Done 🙂 . Imi place de Romtelecom pentru faza asta.

  3. LIV

    Si eu m-am jucat! Si habar nu aveam. Despre SOS Satele copiilor stiam dar despre celelalte doua…aseara am aflat!

Privacy Policy