Choir! Choir! Choir! Without you.

11 Mar 2017 by

Marțea trecută am fugit de acasă. Am hrănit și culcat copilul mic în camera copilului mare, am rugat-o pe Bety să mai treacă pe aici în control și-am plecat la Toronto, să cântăm. Mai mult eu, Laur a venit din politețe, cred, nu se simțea prea bine și nu-i prea ardea de cântat, dar a mers cu mine. 

Clinton’s e un bar nu foarte mare, pierdut printre cafenele și restaurante asiatice, undeva pe Bloor,  o stradă cu doar două benzi și niște gropi demne de Calea Călărașilor, imediat după Hala Traian, cam prin dreptul bisericii Sf. Mina, dacă știți ce vreau să zic. 

Parcatul în Toronto e o artă și să găsești loc de parcare fix în buza barului e o performanță chiar și pentru Zâna Parcărilor. Am avut noroc. 

Dai cinci dolari la intrare, îți pune o ștampilă pe mână și apoi n-ai decât să bei sau să cânți sau să faci ce vrei tu. Choir! Choir! Choir! e un eveniment la care poate participa oricine, chit că are sau nu voce. Primești o foaie cu versurile cântecului din marțea sau miercurea respectivă și decizi singur ce poți să cânți,  lows sau mids sau highs, și dacă ai fost cuminte și ai venit la timp (ușa se deschide la 7, cântatul începe pe la 8) poți chiar să te prinzi unde sunt grupurile în sală. La noi e simplu, eu cânt mids, că nu mă mai țin capacele de mai mult, Laur când are chef să deschidă gura se duce la lows (naturally) ceea ce înseamnă partea din mijloc și dreapta a sălii cum te uiți spre scenă. 

Dar vedeți că noi am ajuns pe la nouă și jumătate așa că ne-am așezat mai la urmă și-am încercat să bunghim ce și cum se cântă. Nu e neapărat foarte exciting, că se cântă fiecare bucățică de cântec pe câte trei voci de mai multe ori, de la un punct încolo e chiar monoton, dar, dacă, vorba francezului, you hang in there până se reface puzzle-ul, iese chiar frumos. 

Și dă-i, și cântă, și mai sus și mai jos și mai la dreapta, la un moment dat îmi dau seama că sunt înconjurată de persoane care cântă cam sus, ce să fac, încerc și eu să țin pasul cu ele până la o pauză, când două tipe se apropie de mine și zic:

– Habar nu avem ce cântă ăștia, o să cântăm ce cânți tu. 

Mă uit în spate, nimeni, cu mine vorbeau.

– Pe bune?

– Pe bune. No pressure! 

Evident că am amuțit când s-a reluat cântarea, dar până la urmă m-am luat de braț cu una din tanti și am zis eh, ce poate să se întâmple, și-am cântat vreo oră până am ajuns la forma finală, tot cântecul. Vă spun sincer, au fost câteva zeci de secunde de armonii care m-au făcut fericită, pur și simplu. Am stat până au și filmat video-ul, pe noi n-o să ne vedeți, că eram în ultimul rând, lângă ieșire. Dar a fost cam așa:

Lovely. Ne mai ducem. 

PS: Dacă doriți să revedeți, am fost și la Can’t Keep Quiet. 

LLE: Se întreba cineva dacă există vreo manifestare de genul ăsta la București. Nu cred, decât dacă organizați una. Pentru inspirație, iată mai multe informații despre Choir! Choir! Choir!  aici .. 

Este un cor de amatori, fără pretenții și fumuri. Dar în care sunt voci extraordinare. Iar Daveed și Nobu au ei un dar… Sunt sigură că se găsesc și în România oameni de acest gen. Cred că Zoli Andras ar putea începe așa ceva. Sau chiar Dan Teodorescu de la Taxi. E nevoie doar de o chitară. Și trebuie doar să vreți. Dacă vă apucați, anunțați-mă și pe mine 🙂 

Related Posts

Tags

Share This

9 Comments

 1. Ligia

  Uauaaaaaaaaa, am goosebumps. Ce fain!

 2. Ce frumos! Bravo, mi-a placut!

 3. Ce frumos! Am cântat și eu, aici, dar cu sufletul acolo. Mulțumesc!

  • Ada

   O sa mai postez de cate ori ne ducem. Mi-ar placea sa mergem la toate dar… greu cu copii mici.

 4. IRN

  Ce mișto! Ce mă întreb eu însă (ca fost corista la Radio) este cum aduni câteva sute de oameni ad-hoc și îi faci să cânte relativ profi în așa de puțin timp? Există cumva un cor-nucleu, sau lumea chiar se pricepe așa bine la cântat (pe voci)? Sunt, de exemplu, încheierile de vers în ”s”, pe care dacă nu te pricepi să le faci, iese o sâsâială în grup pe cinste 😀 – iar aici sună chiar bine

  • Ada

   Evident sunt oameni care merg in mod regulat si probabil aia se aud cel mai tare. Choir!Choir!Choir! este invitat si la evenimente la care participa un numar relativ stabil de oameni. Noi fiind departe iesim doar cand e o piesa care chiar ne place. Sau cel putin asa mi-am propus. Cei ce fac aranjamentele Daveed si Nobu fac asta din 2011 si se pricep sa aranjeze melodiile in asa fel incat sa sune bine. Si se repeta, se repeta, se repeta, enorm, pana inchide toata lumea toate s-urile :)) Presupun ca fiecare piesa este mega editata… What can I say, e fun 🙂
   Am auzit voci extrordinare pe langa mine.

 5. Andreea

  Vai cat e de frumos! Ce idee bestiala! Si cum canta pe multe voci! Dar cum stiu care ce sa cante? Genial

  • Ada

   Dupa feeling:) si dupa faptul ca daca nu canti unde trebuie se uita lumea chioris la tine si te muti de buna voie.

Privacy Policy