Choose to be happy!

31 Dec 2012 by

IMG_0919Am primit ceșcuță cu pisici și cănăfior, din care tocmai beau un ceai pricopsit, foarte la modă acum, Basilur.

E un final de an frumos, după o dimineață în care am râs și am plâns și m-am enervat, dar o dimineață în care la prima oră am găsit un răspuns bun la întrebarea “Unde se duce timpul pierdut”.

Iată gândul pentru 2013, gând pentru Andreea, pentru Irina, pentru Ale, pentru Ana, gând pentru toate femeile frumoase din viața mea, gând împrumutat de la Cookie, unul dintre oamenii cei mai vii și mai colorați pe dinăuntru din câți cunosc. CHOOSE TO BE HAPPY! Alege să fii fericit.

2012 a fost un an greu. Halucinant pe alocuri, punctat de nesomn și oboseală extremă, dar și de premiere și de bucurii. Mă despart de el cu ușurință, n-aș vrea să mai stea pe loc, deja plănuim petrecerea Irinei care împlinește în curând opt ani, deja am două subiecte de interviuri faine pentru prima săptămână de lucru din an, deja am așa de multe de dat (inclusiv vouă, cei ce citiți), că nu mai am răbdare să treacă timpul până în 2013.

Sunt unde sunt azi pentru că am ales să fiu fericită. Pentru că nu m-am lăsat prea mult timp să plâng, pentru că am înțeles că fericirea trebuie s-o construiești, nu pică din cer ca para din pom, nu răsare la fereastră într-o bună dimineață, trebuie s-o compui, din cioburi mici de ce-ai citit prin cărți, amestecate cu ce-ai văzut prin casă și cu ce au mai dat ăștia la TV, dar baza, calapodul fericirii fiecăruia ar trebui să fie propria personalitate. Sunt fericit atunci când nimic nu mă doare, nimic nu mă zgârie, nimeni nu-mi lipsește, nimeni nu-mi atârnă de gât, nimeni nu mă trage la fund.

Alegeți pentru 2013 să fiți fericiți. N-o să fie ușor, vor fi schimbări mari, mai ales pentru cei ce trăim în România, vin vremuri interesante, mama lor de chinezi. Dar…

Alegeți să fiți fericiți. Gândiți-vă și planificați-vă fericirea, aspirați la fericire, vorbiți despre ce vă face fericiți, ce vă bucură, ce vă împlinește. Îndrăzniți. Lăsați de la voi, dăruiți fără să așteptați nimic în schimb, dăruiți momente mai degrabă decât obiecte, dăruiți timp și pricepere, dăruiți știință, oferiți undițe, nu pești.

Ascultați-vă copiii cu atenție, uneori e mai simplu decât să presupuneți că știți. Ascultați-vă soții și soțiile, priviți-i, observați-i, iubiți-i pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce au unic, pentru ceea ce v-ar lipsi cel mai mult din ce-i definește, dacă, Doamne Ferește, ceva s-ar întâmpla cu vreunul din voi.   Nu uitați că soacrele sunt cele ce v-au crescut iubiții, poate la fel de greu cum voi vă creșteți copiii, înțelegeți-le vârsta și limitele, iubiți-le ca să fiți iubite la rândul vostru, când veți avea această poziție.

Alegeți să nu fiți singuri. Găsiți un preot în care aveți încredere  și o biserică unde vă simțiți acasă. Mergeți la biserică, duceți și copiii. Credeți în ceva, orice. Dar, mai ales, credeți în voi, credeți că puteți, până la urmă, faceți tot ceea ce vă propuneți. Dacă jobul vă nemulțumește și credeți că nu-l puteți schimba cu unul mai bun, inventați un job care să vă împlinească. Nu trăiți în birouri, iubiți-vă casele și făceți-le frumoase pe dinăuntru, luminoase și primitoare. Chemați oameni în vizită, mergeți în vizite, alegeți să nu fiți singuri.

Alegeți să fiți frumoase. Atât cât puteți, cât vă permite bugetul, fiți cochete și îngrijite și frumoase în ciuda circumstanțelor. Pentru că frumusețea vine dinăuntru.

Choose to be happy. And a Happy New Year.

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This

7 Comments

 1. Musetel

  La multi ani!!!

 2. Dan

  frumoase sfaturi. Mai greu cu facutul ca de obicei insa promit sa incerc macar.

 3. Superba ceasca!
  I am Happy! 🙂 Ceea ce doresc tuturor! Excelente sfaturi!

 4. OanaT

  Foarte frumos! La multi ani sanatosi si fericiti!

 5. Cristina

  La mulţi ani dragă Ada!
  Mulţumesc că ai apărut în viata mea. Mă bucur că te-am găsit.

 6. Andreea GS

  Ada, cuvintele tale si-au găsit locsor in sufletul meu. Superb scris! Si da, ai mare dreptate când spui ca fericirea se construiește.

 7. Mihaela

  Si pace in lume. Nu mai vreau sa vad oameni fara case si mamici despartite de copii. In rest, la multi ani!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Salut, sunt eu, Dragonel | In joaca - […] premieră pe țară, urările din 2012 reloaded și alegerile de anul trecut, că nu mă pricep să scriu chestii […]
Privacy Policy