Cineva mă iubește

23 Nov 2016 by

toateCineva de la Cluj mă iubește suficient de tare încât să se uite la câteva desene și să facă aceste minuni de turtă dulce. Ca și cum personajele mele ar fi coborât din carte și s-ar fi întrupat din turtă dulce moale, în așa frumos chip că nu știu cine le va putea mânca. Probabil copiii să aibă inima să muște din ele. Spun că mă iubește pentru că nu poți numi altfel energia asta care te inspiră să faci așa frumuseți. 

Cineva din Brașov stă lângă un pui mic și ia notițe pentru ce are de făcut lunea viitoare. Altcineva din Brașov tocmai a închis computerul după ultimele retușuri la niște afișe. 

 

Cineva din București a avut încrederea și curiozitatea să intre pe repede înainte într-un proiect din care nu a câștigat decât glorie (și nici pe aia deocamdată) dar care, sper eu, e începutul unei prietenii frumoase. 

Altcineva din București mă iubește destul cât să preia sute de exemplare de carte, să le pună în plicuri și să le distribuie.  Pe urmă a preluat prezentarea cărții și a propus-o ca dar de Crăciun la una din cele mai faine școli din oraș. 

Tot la București, cineva suprapune voci cu muzici puse probabil în căști, ca să nu trezească alt copil mic și cârlionțat, ce doarme la nici o lungime de braț mai încolo. Trei stații de tramvai mai sus, cineva pregătește un speech pentru luni, la lansare. 

Cineva la Londra își drege vocea și se pregătește să înregistreze varianta de audiobook în engleză cu cel mai britanic accent posibil. 

Cineva la Sydney aplaudă folderul meu de vizuale de promovare. Cineva mititel în Canberra mi-a luat cartea în brațe și a început să țopăie de bucurie. 

Cineva la Karlsruhe face reclame în Photoshop, în care cuprinde și cartea mea de anul trecut. 

Cineva în Mississauga nici nu mai îndrăznește să se mire de lucrurile pe care trebuie să le facă doar pentru că mie mi s-a năzărit că ar fi frumos. Altcineva, peste drum de noi, coace tăvi întregi de brazi de turtă dulce pentru lansarea de marți. 

Cineva în Toronto o să se ducă azi să vadă dacă poate printa niște afișe. 

Cineva în Algeria așteaptă să primească 4 cărți de-ale mele. La fel cineva în Franța și cineva în Suedia. 

Cineva din Bacău mi-a comandat un exemplar pentru nepotul care stă la cinci case de mine. 

E unu noaptea la voi. E șase după-amiaza la mine. 

Cineva mă iubește. 

Tot timpul. Pe toate meridianele lumii. Cred că doar în Asia nu am pe cineva care să trimită un gând bun spre mine. 

Vă mulțumesc. Vă sunt recunoscătoare. 

Mă înclin

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

  1. Andreea S

    Si noi te iubim tot la Cluj, doar ca fara turta dulce!!!

  2. Ligia Belciu

    Asta face ca totul sa merite si sa capete sens. Si sa-ti dea forta sa mergi mai departe. Te invidiez,la modul curat, ca ai un talent pentru care lupti. Pe mine nu ma traverseaza niciun talent special, dar ma bucur mult cand vad oameni care se lupta sa faca ce le place. Felicitari si la mai mare!

  3. Daaa! Cred ca sunt multe-multe coltisoare in lumea asta de unde te urmareste si te iubeste cineva.
    Iti doresc mult succes si te imbratisez strans, draga mea!

  4. articolul asta e plin de energie frumoasa, e un exemplu de cum dispar distantele si se unesc oamenii pentru un scop minunat: bucuria celor mici.

Privacy Policy