Cineva Undeva

11 Apr 2015 by

Dragă Nana,

E ziua mea și e primul an în care n-o să ne vedem, n-o să ne strângem în brațe, n-o să mâncăm tort de la Alice, nici la mine în bucătărie, cu Lia încurcându-ni-se printre picioare, nici la birou, cu colegii… N-o să primesc nici zambile, nici narcise albe, nici narcise galbene, pe aici nu se găsesc. Dar nu-i nimic, am în spate vreo 17 ani în care de ziua mea ne-am strâns în brațe. Am provizii!

Ale,

N-o să trec azi pe la tine pe la birou. Oricum e sâmbătă, oricum n-ai fi fost la birou. Știu că te gândești la mine și mai știu că și dacă eram acasă ar fi fost greu să ne vedem cu toții și ne-am fi pupat probabil ori azi ori luni, scurt, în parcare, dar pentru noi ar fi fost de-ajuns. Mă gândesc la tine mai des decât crezi și singurul motiv pentru care nu-ți trimit în fiecare zi emoticoane pe whatsapp e că știu că ai și treabă. Dar noi două știm. Și eu te iubesc.

Luminița, nu trece pe la mine, că nu-s acasă. Te rog doar să-ți pui mâine pelerina de Wonder Woman, măcar cinci minute și să bei un ceai dintr-o ceașcă frumoasă. O să fie ca și cum… Și roagă-l pe Luca să cânte ceva frumos și pup-o pe Mara și zi-i că i-ar fi plăcut tare de mine.

Silvana, mi-ar fi plăcut, tare mi-ar fi plăcut să ne vedem la Cafe Latte. O să ne vedem, sigur, sigur, nu știu când, dar mai vin eu.

Ana, draga mea, așa, de fun, poate le faci copiilor paste cu sos alb și le dai și o înghețată. Mai pe seară o să bem noi două și un pahar de vin. Te sun!

pachetZu, am plicurile de la tine. O să le mai citesc o dată. Nu știu dacă exact mâine, dar poate în curând o să folosesc și sărurile de baie pe care le-am primit. Am să port mâine medalionul de la tine. Îți mulțumesc că nu m-ai uitat, oamenii când pleacă mor un pic, dar tot ce am găsit de la tine în cutia aia îmi spunea că ai fost tot timpul atentă la mine, la ce-mi place, la ce-mi doresc. Mă cunoști foarte bine. Mulțumesc că te-ai gândit să îmi trimiți pachet. Tu, Eliza și Gabriela ați făcut un gest extraordinar. Nu așteptam să primesc nimic, când m-am trezit cu ditamai coletul de cinci kilograme în brațe, am rămas cu gura căscată. Eram în parcare la Canadian Tire când m-a întrebat Laur dacă vreau să deschidem cutia. Da, sigur că voiam, muream de curiozitate. Și când am văzut muntele de eugenii și cutiile cu sirop de tuse, mai că n-am dansat de bucurie. Am mâncat o ciocolată cu rom și am plâns. Se găsesc de toate și aici, și eugenii și ciocolată ROM și condimente, până și siropuri de tuse se găsesc, e drept, pentru copiii peste șase ani, așa că alea trimise de voi au picat la fix. M-am simțit ca atunci când primești pachet de acasă. Nu știu cum să mulțumesc în altfel de cuvinte decât așa. Sper într-o zi să pot întoarce bucuria asta, pentru fiecare dintre voi. Așa cum sper să pot întoarce bucuria fiecărei felicitări primite de o lună încoace.

Pe 11 martie au venit primele două. De la două Alexandre. Apoi n-a fost săptămână să nu primesc un plic. Din România, din Germania, din Danemarca… hbNici nu știu cui să-i mulțumesc pentru mobilizare, dar aud că Raluca N. a molipsit multă lume cu entuziasmul ei. Când ești departe și nu aștepți nimic, să primești totuși atâtea vorbe frumoase, e grozav. Gândul ăla că a existat o mulțime de persoane care s-au gândit ce felicitare ți s-ar potrivi, au scris cu mâna lor câteva cuvinte și s-au dus și până la Poștă pentru ca tu să ai ce ține între degete… Priceless. Sunteți toate la mine în sufragerie. Mulțumesc. Ați făcut un lucru mare. Vă port cu mine în gând.

Cami, un rooibos și doi macarons, de la mine pentru tine. Sau de la tine pentru mine, e tot una. Mi-e dor de tine și tu știi.

Flori, știu că te gândești la mine. Port brățara de la mărțișor încoace de câte ori ies din casă. Poate vii.

Den, am găsit America. E rece, e fără tine, dar o facem noi acasă.

Drag,

Ada

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This

11 Comments

 1. La Mulți Ani sănătoși și fericiți și din partea mea!
  Nu ne cunoaștem, dar îți urmăresc posturile și simt nostalgii în unele. Ca om care-a încercat emigratul, trăind de unul singur în altă țară (Suedia), știu că ți-e greu. Cât, doar tu știi!
  Acest sentiment de solidaritate m-a îndemnat să-ți scriu, sigur, la impulsul vorbelor și gândurilor tale calde.
  Să fii fericită și, de câte ori îți lipsesc cei dragi, privește la comorile tale, pentru care cred că-n principal ai făcut pasul. Din păcate, oricât de buni ar fi prietenii de aici, sunt alte lucruri și-un sistem care taie aripile și îngustează drumul!

  Sărbători cu bine!
  Maria

  • Ada

   Multumesc, Maria! Trebuie sa ne spunem mereu ca va fi bine, va fi bine, va fi bine.

 2. La Mulți Ani frumoși Ada!!! Și să ai parte doar de bucurii, chiar dacă ești departe de mulți dragi, ai să vezi că relațiile adevărate au să rămână neschimbate peste timp 🙂
  Și apropo, e plin de narcise aici, și albe și galbene 😉
  Te pup!!!

  • Ada

   Unde? Unde albe?

   • La toate florăriile aici am văzut, plus la Sobeys, la Zehrs, pe la nurseries (noi avem un Sheridan aproape), nici nu m-am gândit că ar fi greu de găsit 🙂

 3. Zu

  Cumva nu mi-am pus niciodata problema ca daca pleci vom renunta una la alta. Esti familia mea, nu stiu pe unde ne vor purta drumurile, insa imi doresc sa fim mereu legate de acel fir rosu invizibil. La multi ani!

 4. Octavian

  La multi ani! 🙂

 5. rezia

  La mulți ani! Flori multe, lumină și căldură să te însoțească pe cărările vieții!

 6. Mamiţuni

  La mulţi ani, Ada!
  Veseli, frumoşi şi buni, şi de care să-ţi aminteşti cu drag.

Privacy Policy