Clasic e Fantastic: Copilăria lui Vivaldi, impresii

12 Feb 2011 by

Tocmai ce ne-am întors de la al treilea concert din seria Clasic e Fantastic. De data asta am văzut Copilăria lui Vivaldi. Datorită faptului că organizatorii au introdus voucherele gratuite, accesul în sală a fost mult mai civilizat.

Mie, personal, mi-a plăcut foarte mult acest spectacol. Protagoniștii au fost aceiași: șoriceii Sică și Rică, dimpreună cu pisica Lola, se trezesc la Veneția, în plină epocă a înfloririi artelor. Șoricelul Sol povestește despre Veneția, canale, gondole și despre familia lui Vivaldi. Apoi Anotimpurile  sunt explicate pe bucățele. Ana Sârbu, violonista care a jucat și în Copilăria lui Mozart, a explicat de această dată ce este o temă muzicală și i-a învățat pe copii să asculte. E un basm în imagini muzicale, foarte frumos pus în cuvinte simple de un scenarist extraordinar: Emanuel Ciocu.

A fost o dimineață agreabilă. Copiii au fost delicioși. Actorii au jucat foarte bine și muzica, așa cum era de așteptat, a fost minunată. La sfârșitul spectacolului, copiii s-au putut fotografia cu șoriceii.

Dacă nu ați prins locuri la această reprezentație, n-o ratați pe cea de pe data de 5 martie. Încă mai puteți rezerva locuri pe adresa de mail a organizatorilor.

Pentru a intra în posesia unui voucher, trimiteți solicitarea către cef@clock.ro specificând următoarele:

 • numele complet al adultului care face rezervarea
 • numărul de copii pentru care se solicită locuri
 • numărul de adulți însoțitori
 • un număr de telefon de contact

Pentru a permite accesul cât mai multor copii la spectacol, apreciem ca adulții însoțitori să fie în număr cât mai redus.

Nu uitați nici de concertul de la Ateneu, pe 27 februarie, în care Filarmonica George Enescu va prezenta instrumentele cu coarde, sub bagheta maestrului Horia Andreescu. În program: J.S. Bach,  Mozart, Gabrieli, Enescu, Ceaikovski, Mussorgski.

Related Posts

Share This

6 Comments

 1. Nice to see you! 🙂

 2. ruxij

  bravo.ma bucur sa aud ca v-a placut si mai ales ma bucur ca mereu gasesc la tine pe blog informatii utile pentru activitatile de educare sau distrare a copilului.

 3. beatrice

  Buna!
  mi-ar fi placut sa ne fi intalnit, cum s-a intamplat la Mozart! Si Andrei a fost incantat de spectacol, mai uimita am fost eu sa vad ca a retinut din primul spectacol, cel cu Mozart, care sunt partile din care e compusa o vioara.
  Ma bucur ca popularizezi spectacolul care e foarte bun, de altfel singurul din peisajul bucurestean care isi propune sa faca educatie muzicala picilor.
  Sper ca a placut si Liei!

 4. Liv

  Avem pe birou doua vouchere frumos alcatuite si ceremonioase, nevoie mare. Abia astept impresiile baietilor mei! Multumim, Ada!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Clasic e Fantastic (II) > DanDragomir.biz blog - [...] recunoaștem clar fiecare anotimp Am pus și un filmuleț să vă faceți o idee. P.S. era și Ada prin…
Privacy Policy