Colecţia celor 9 lei: Frumoasa balerină

12 Dec 2008 by


Acesta a fost primul DVD cu desene animate dublate în limba română pe care i l-am cumpărat Irinei. Este o variantă adaptată după un basm clasic numit “Pantofiorii roşii”, pare-se de Hans Christian Andersen, unul dintre primele basme care m-au îngrozit atunci când mi-am pus problema să i-l citesc Irinei. Filmul nu este însă horror, aşa cum lasă povestea să se înţeleagă.
Nu ştiu dacă există o ediţie mai pricopsită decât cea de 9 lei. Dar “Frumoasa Balerină” este cel mai tocit DVD din casa noastră. Avem un exemplar şi la buni. Desenele sunt uşor butucănoase, culorile nu-s grozave iar actorii care dublează au un ciudat accent moldovenesc. N-am nimic cu accentele, nu pricep relevanţa în context. Filmul durează 89 de minute – puţin cam mult pentru copii de 3 ani.
Posibile consecinţe: copiii pot împrumuta accentul personajelor. Kevin este clar figura reprezentativă pentru ideea de prinţ în viziunea Irinei, care mă tot întreba la început când vine Kenvin în vizită sau când mergem noi pe la el. După ce l-a văzut de vreo sută de ori, s-a hotărât că vrea să se facă balerină.
Filmul creează o imagine idilică a vieţii nomade. Atât Kevin cât şi Sonia sunt gipsy (titlul în limba engleză este “The Gipsy Ballerina”). Limbajul poate fi uşor prea elevat în anumite secvenţe. N-am remarcat nici o expresie nefericită dar e adevărat că nici nu l-am mai văzut de foarte mult timp.
Concluzii: e un dvd ok. Face fix 9 lei.

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy