Come as you are

21 May 2013 by

dragosrouaPe Dragoș Rouă îl cunosc de aproape 20 de ani. La început a fost doar o voce în eter, o voce care îmi plăcea, deși rostea știri care numai plăcute nu erau. Veștile de la radio nu sunt mereu drăguțe și roz, de fapt, mai niciodată nu sunt drăguțe și roz. Dar filtrată de microfon, vocea lui avea ceva. Ceva care îți agăța urechea și te făcea să fii atent. Ascultându-l zilnic mi-am spus că mi-ar plăcea într-o zi să fiu și eu o voce la radio. Check!
L-am cunoscut în carne și oase în urmă cu mulți ani, nici nu mai știu câți. I-am luat un interviu pentru un site de parenting cu care colaboram. Apoi l-am invitat la radio. Acum eu eram vocea, el era oaspetele. După emisiune am stat un pic de vorbă.
Eram obosită, tracasată, în prag de divorț, cu nu în brațe. Dragoș mi-a atras atenția că sunt un ghem de nu-uri. Că aproape toate frazele mele începeau cu nu. Și că din ce vede el am toate datele să ies din cercul în care mă învârt, trebuie doar să-mi propun. Am râs, dar am ținut minte.
A fost primul dintre cei ce au răspuns la invitațiile mele la Verde Cafe, pe când încercam să alcătuiesc Mafia Mămicilor și să pun pe roate Ziarul Copiilor. M-a încurajat tot timpul și datorită lui am cunoscut mulți oameni frumoși, valoroși, care au lucruri interesante de spus.
Pentru că blogul lui e fixat pe o nișă mult mai mare decât asta în care mă joc eu de atâta vreme, știe mereu să-mi răspundă la întrebări legate de trafic, unici, analytics și alte noțiuni pe care un blogger profesionist (cum visez și eu că sunt) trebuie să le jongleze cu grație. În 2009 am participat la un curs de blogging ținut de Dragoș, curs la care am învățat multe despre optimizare, SEO, administrare, foarte lipsite de poezie, dar utile.
L-am urmărit de-a lungul timpului trecând la blogging exclusiv în limba engleză, patronând întâlniri între antreprenori și posibili investitori, scoțând 6 cărți pe Amazon și aplicații pentru iPhone și iPad, l-am privit cu susceptibilitate când a trecut la o dietă raw, l-am invidiat când a alergat primul lui maraton, l-am întrebat când n-am știut și l-am recomandat când am fost întrebată. Și toate emoțiile mele legate de ceea ce făcea Dragoș porneau de la mirarea că… what the hell, și eu aș putea face toate astea. Cam așa am început să mă gândesc la ateliere, cam așa nu mi s-a părut deloc SF să transform o poveste în aplicație iPad (desigur, m-a ajutat mult și conjunctura), am început să mă interesez de treaba asta cu dezvoltarea personală, am aflat niște nume de oameni despre care înainte nu mai auzisem, am început blogging în engleză (daaar despre asta cu altă ocazie, încă nu sunt gata), mi-am făcut planuri și… iată-mă, still alive and kicking.
Acum două săptămâni am prezentat atelierele de citit povești la Open Connect și am avut privilegiul de a fi eu intervievată de Dragoș. Pentru o audiență fantastică la care nici nu puteam spera. Și asta vi se datorează și vouă, pentru că ați votat ca eu să stau acolo pe canapeaua de la Starbucks și să povestesc cum mă văd în viitor. Mulțumesc.
Dragoș e un fel de far în furtună. Ți-arată cam pe unde e portul, dar depinde de tine să ajungi la chei.
Acum lansează un curs pe Udemy, o platformă de învățare foarte interesantă, pe care v-o recomand. Cursul lui Dragoș se numește Goal Setting101 și e în limba engleză. E despre cum să-ți propui ceva și cum să transformi acel ceva în realitate. Iată prezentarea acestui curs.

Eu am început deja cursul. Dragoș mi-a oferit o reducere importantă pentru cititorii mei, adică pentru voi. Cursul costă în mod normal 69 de dolari. Dacă mergeți pe udemy și apăsați pe redeem coupon și scrieți acolo “injoaca”, vă va costa doar 40 de dolari. Cursul conține 14 prelegeri video și un ebook, Asses-Decide-Do.  Sunt doar 15 cupoane de felul ăsta așa că nu stați prea mult pe gânduri. Vorba lui Dragoș, Come as you are!

Succes și enjoy!

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Multumesc, Ada! Am “cumparat” si eu cursul cu reducerea data de injoaca, este cadoul meu pentru sotul meu, de ziua lui de nume. Fireste, il voi parcurge si eu.

Privacy Policy