Concurs de dans

24 Jan 2011 by

Clubul de dans e o treabă serioasă. Sâmbăta viitoare, domnișoarele au concurs. Și se pregătesc cu o tenacitate pe care n-am găsit-o la prea mulți adulți. Pe zăpada de duminică, o singură fetiță nu a reușit să ajungă. În rest, au fost acolo toate. Două ore, din sala de dans s-a auzit doar: un, doi, trei, patru, cinci, șase, șapte, opt… Domnișoara Corina nu le-a slăbit deloc. Nu le-a cruțat. La concurs nu are voie să stea în fața lor, să le “sufle” mișcările. De aceea, în numai trei alte repetiții, grupul lor trebuie să meargă ca uns, fără dirijor. Sunt înduioșătoare. Și hotărâte. După două ore, părinții au fost invitați să vadă ce au muncit fetele. La finalul dansului, când câteva dintre ele (nu și Irina încă) au căzut în șpagat, ne-a stat inima.

De surpriză. Din cauza zgomotului făcut de trupușoarele lor lovind parchetul. Pentru că nu ne așteptam. Sunt frumoase. Și chiar dacă nu câștigă, învață o disciplină de care se vor folosi mai târziu. Mă bucur că am hotărât s-o lăsăm pe Irina la Club. Și ce face profesoara lor cu ele (altfel, toate pline de personalitate și gata să se bată pentru a avea ultimul cuvânt) mi se pare remarcabil.

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. sunt tare frumoase toate! si de admirat pentru munca depusa. Le tinem pumnii pentru concurs. … chiar daca in viata a castiga nu inseamna totul, uneori pica bine sa vezi ca munca depusa iti este rasplatita, fie si simbolic.

  2. gratie si determinare :)sunteti foarte frumoase!

Privacy Policy