Consemnaţi la domiciliu

1 Jul 2008 by

– Şi, cu cine stă acasă?
– Aaa, trebuie să stea acasă?
– Cam da.
– Cam cât?
– Minim o săptămână. Dar cel mai bine ar fi două.
Doamna doctor scrie reţeta. E ora 19, e pe drumuri de azi dimineaţă, e obosită şi nu pare că are chef de glume. Cu toate astea, două săptămâni? Trebuie că glumeşte. Da, ok, e vară, lumea bună e la mare şi prin străinătăţuri, nu se mai întâmplă mare lucru, dar, totuşi… Nu pot să dispar aşa, ca măgarul în ceaţă, două săptămâni. Nu că s-ar prăbuşi clădirea din General Berthelot fără mine, dar există nişte scheme de emisie, nişte programări de respectat, nişte treburi, nişte chestii…
– Doamnă, e simplu. Când un om e bolnav şi trebuie să ia antibiotic, o săptămână durează tratamentul, o săptămână refacerea. Dacă o duceţi în colectivitate, cu imunitatea la pământ, imediat se îmbolnăveşte. Credeţi-mă pe cuvânt.
O cred. Sunt două luni de când e tot bolnăvioară. De la ce? De la apă, de la curent, de la grădi, de la vreme, de la viruşi…
De data asta gata, musai să stea acasă. Două săptămâni. Adică echivalentul a 7 sâmbete şi duminici ce încep la 6 dimineaţa, minus parc, minus vizite, minus plimbări.
Am ajuns acasă. Mi-am amintit şi ce am de făcut săptămâna asta: minim 3 capitole de carte de tradus, un documentar despre da Vinci, vreo trei articole pentru site, oaspeti la microfon, enciclopedia şi nu în ultimul rând, luni la 10 trebuie să spun bună dimineaţa, dragi ascultători, e ora zece şi trei minute.
Dar nu disper.
Nu, caut soluţii de amuzat copilul pret de şapte week-end-uri, unul după altul.
Mâine vine Magda în vizită. Am rugat-o să nu aducă jucării, să nu aducă dulciuri. Să fie ea jucăria. Să o lase pe Irina să o întrebe lucruri. Dar pe urma?
Idei?

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. mara

  incearca si benzi desenate, comcis-uri, sunt multe poze de uitat la ele, spre deosebire de cartile clasice. la max tzine, poate face si irina vreo pasiune pentru spiderman 🙂

 2. Ada Demirgian

  Irina deja a declarat ca ea va fi un spider blondut. Nu indraznesc sa-i cultiv aceasta pasiune:) merci de tip oricum.

 3. mara

  winx club? am trei reviste in redactie 🙂

 4. inadi

  Rearanjati toate lucrurile (hainele)ei si ale dvs, pt ca sigur o sa gaseasca ceva de imbracat cu care sa se mandreasca, care va spera ca o sa ii fie buna cand va creste mare.

 5. Ada Demirgian

  Inadi, merci de sugestie, azi o pun in aplicare.

Privacy Policy