Conștientizare

2 Apr 2011 by

Treaba asta cu conștientizarea sună foarte rău în limba română, ca orice barbarism impus de modă și vremuri. Azi, 2 aprilie, ar trebui “să conștientizăm” autismul. Cei ce trec zilnic pe aici au văzut mereu pe coloana din stânga bannerul Asociației Autism Transilvania. Eu am scris destul de des pe tema asta – pentru că s-a întâmplat, pur și simplu, să aflu astfel de povești. Sunt convinsă că printre cititorii acestui blog nu mai sunt prea mulți care să nu știe cum devine cu autismul.

Dar e 2 aprilie și dacă nu știți ce și cum sau aveți bănuieli în privința vreunui copilaș din anturaj, aici puteți afla multe despre boală, manifestări, tratament și, mai ales, despre cum se trăiește cu autism.

Gândul cel mai important de ținut minte este că intervenția precoce poate salva întreaga familie, nu doar copilul afectat de autism.

 

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Francezii au o vorba mai frumoasa pentru “constientizare”. Ei zic “sensibilizare”. Adevarul este ca dupa ce am facut o emisiune la centrul Horia Motoi si am tinut-o pe Maia in brate (frumoasa si nonverbala) am devenit extrem de sensibila la acest subiect. Chiar azi am citit ca 40.000 de copii români sunt diagnosticati cu autism.Si avem doar cateva centre.

Privacy Policy