Copii cu Buline

25 Apr 2009 by

Ştiu că Maria când o să citească postul asta o să aibă nişte bătăi de inimă ceva mai neregulate, deci încep prin a spune ca nu, n-am încă un copil cu buline. Dar a făcut febră. La Smiley, vreo cinci copii – între care şi dragul de Luca – au făcut varicelă. Sau vărsat de vânt. Boala aia care presupune carantină 2 săptămâni. Toată lumea mă încurajează că nu e musai să facă bube acum. Cel mai tare mi-a plăcut de medicul nostru pediatru.
– Eu nu înţeleg de ce vă faceţi probleme, că de ferit nu aveţi cum să o feriţi. Vă luaţi concediu medical, că aveţi dreptul, şi cu asta basta.
Pândesc aceste bube de varicelă de aproximativ o luna. În fiecare dimineaţă avem un ritual: sus cămaşa, să văd burtica, întoarce-te cu spatele, scoate limba, dă să te caut şi-n păr şamd.
Deja în loc de bună dimineaţa copilul strigă din vârful patului: n-aaaaaaaaam bubeeeeee!
Cu toate astea mă feresc s-o mai duc la muzeu, la petreceri, în parc. Deci, Andreea dragă, mămică de Rayan, din respect pentru cei mulţi indieni de la party, n-am să vă aduc şi vouă posibila varicelă.
Pentru că nesiguranţa asta continuă omoară mulţi neuroni.
Sante!

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. Lala

  Sper sa scapati fara bube .
  Recunosc ca eu de frica sa nu o fac eu ( sunt din categoria adultului ce nu a facut nicio boala a copilariei ) l-am vaccinat pe cel mare.
  Mai am un hop de trecut cu cel mic pana face 3 ani sa il vaccinez si pe el.

 2. Andreea Badran

  Ne pare tare rau ca nu veniti si mai ales ca nu veniti din motivul asta. Dar va tinem pumnii si poate scapati totusi de buline! Noi am tras o sperietura inainte de Paste cu scarlatina care e cu mult mai nasoala decat varicela. Si la noi a avut un baietel si a fost toata saptamana asta gradinita inchisa.

 3. mariamirabela

  Aoleu, chiar asa a fost: cand mi-am vazut numele mi-a sarit inima din piept pe tastatura si am dat sa-mi pun ochelarii sa citesc mai bine.

  Desi medicul meu este foarte relaxat si-mi spune ca nu, nu-i nici un pericolo, doamna, eu sunt ingrijorata. Putin.

  Cand apuc sa ma relaxez scrie Ada un post ca asta sau spune ca nu pot veni in vizita din acelasi motiv. 🙂

  Of, sa rupem o data bubele varicelei si sa ne declaram sanatosi!

  Sanatate!

 4. Bogdana

  ada, dar eu stiu ca e vaccin acum… adica fii-mea l-a facut. cu siguranta…

  iar cu semnele, primul semn sunt ganglionii din spatele urechilor, care se fac ditamai galmele, si temperatura. si dupa aia apar bubele.

  iar perioada de incubatie este cam de doua saptamani. daca au trecut astea doua, si bubele n-au aparut, e clar ca nu are!

  stiu toate astea ca eu am facut la 18 ani :))))

 5. Io

  Eu nu am facut varicela cand eram copil; mare fiind am avut tot felul de momente in care erau epidemii de varicela in locurile in care lucram. Aproape intotdeauna se intampla inainte de vreo plecare pe care o asteptam cu sufletul la gura. Asa ca inainte de plecare, in loc de planuri de bagaje stateam sa ma verific cum o verifici tu pe cea mica. Si mereu ma gandeam ca tare bine ar fi fost sa fi facut boala cand eram copil…

Privacy Policy