Copiii mei

16 Mar 2009 by

Acum o jumătate de an aş fi spus că am trei copii.
Pe Irina, cel mai important dintre toţi.
Pe V. care şi el era tot un fel de copil mare.
Pe Mitz, copilul păros care doarme pe jos.

Între timp s-au mai schimbat lucrurile. Am mai mulţi copii acum, deşi unul dintre cei vechi nu mai e în ograda mea.
Am tradus două cărţi. Nu sunt primele dar pe astea le-am simţit mai aproape. A treia e în curs de traducere acum, deşi o tot amân de câteva zile.
Am început un proiect la care ţin ca la ochii din cap. Se numeşte Ziarul Copiilor şi aţi văzut de ceva vreme timbrul pe coloana din dreapta.
Nu e un ziar pentru copii, aşa cum ai crede la prima vedere. E un “ziar” pentru cei ce cresc copii, fie că-s mame, taţi, bone, bunici, membri ai familiei extinse, sau pur şi simplu îşi doresc sau iubesc sau lucrează cu copiii. O să punem acolo informaţii care scapă rar în “mainstream” media, articole şi recomandări – unele preluate de pe blogurile altora, cu permisiunea autorilor, pentru că deocamdata scriem doar eu şi Oana, şi noaptea târziu mai vine Florin să pună butoanele la punct.
În vreme ce eu postez de zor şi micşorez poze şi creez linkuri, nu toate funcţionale (încă), Irina vine să-mi mai dea un pupic. Se agaţă de mâna mea. Stă aşa, atârnată de dreapta-mi, “de drag, mami” zice ea zâmbindu-mi. Face castele de cuburi şi îşi pune singură hainele când trebuie să plecăm. Ştie că mama are treabă şi nu tropăie. Nu prea tare.
Ziarul copiilor e un bebe. Şi are nevoie de naşi. Aşa că, vă rog, dacă citiţi pe-aici, poate treceţi şi pe acolo. Sigur veţi găsi ceva să vă placă. Dacă aflaţi ceva notabil, anunţaţi-ne. Dacă faceţi ceva legat de copii, cursuri, seminarii, ateliere, spuneţi-ne şi noi vom spune mai departe.
Avem deja şi concursuri cu premii. Marele premiu (mare din punctul nostru de vedere) va fi un cec cadou pe care cei de la Piciulici îl vor acorda câştigătorului, să-şi ia jucării. Avem de dat şi cărţi de la Editura Copiilor. Pregătim şi recomandări de timp liber pentru părinţi. Aşadar, cu bomboane pentru mămici şi jucării pentru pitici, cu multe informaţii şi ştiri ce se postează pe măsură ce aflăm despre ele, vă aşteptăm. Şi când vom fi învăţat să mergem, poate facem şi-o petrecere de botez.

Related Posts

Tags

Share This

7 Comments

 1. adriana

  http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/03/dar-de-la-dardindar.html
  aici gasesti mai multe amanunte despre un ipotetic dar…din 26 martie, el poate fi al tau…ce zici?

 2. Ada Demirgian

  Multumesc, Adriana. O sa ma uit.

 3. a

  Buna, Ada
  Te citesc din cind in cind, prin urmare m-am gindit sa recomand aici doua filme documentare cu/despre copii, familii, vulnerabilitate, trauma. Filmele vin la festivalul One World zilele astea.
  Recomandarile mele sunt Hold Me Tight, Let Me Go
  [http://oneworld.ro/filme/filme/hold-me-tight-let-me-go.html] si Jesus Camp [http://oneworld.ro/filme/filme/jesus-camp.html]. Sinopsisurile de pe web spun prea putin, din pacate, insa filmele sunt cu adevarat exceptionale – each in its own way.
  [Si nu, postul de fata nu e o gindit ca o modalitate de a face audienta festivalului – desi merita – ci doar ca o recomandare amicala pentru comunitatea de parinti care cred ca s-a adunat in jurul blogului tau. Poate merge ca info la Ziarul Copiilor daca crezi ca e mai util acolo].
  Adina

 4. Oana Boncu

  Buna,

  Am aruncat si eu un ochi pe Ziar. Imi place. Si ce zice si cum arata. Cu o foarte mica obiectie – e putin mai lat decat un monitor obisnuit (ma gandesc ca l-ati creat asa pentru monitoarele wide). In rest… Spor la treaba!
  Mai trec pe la voi. 🙂

 5. Ada Demirgian

  Adina, merci, punem.
  Oana, mai pofiti pe la noi:)

 6. Ada Demirgian

  Adinaaaa nu ne scrii mai multe amanunte pls?

 7. Bookataria

  Super Ziarul Copiilor!Pun un link si pe blogul meu culinar.Bravo!Vrem continuarea povestii Alinei, mamica de 3 fetite dulci…cand apare?

Privacy Policy