Copilărie la cutie

23 Jul 2014 by

Dragă Irina, tu nu ştii încă, dar azi o să-ţi aduc cadou toată copilăria mea, legată cu infatabloculuielastic şi băgată frumos la cutie. 

O să afli despre jocuri pe care probabil nu le ştii. Poate pe câteva o să le recunoşti, poate o să mă înveţi şi tu pe mine unele noi.

Şi pe urmă o să ne uităm lung, de sus, de la balcon şi o să oftăm, că-n zilele noastre copiii nu se mai joacă în faţa blocului, cel mult ies băieţii să dea cu mingea în uşa garajului de lângă al nostru.

Dar ei sunt doar doi şi nu te bagă în seamă, Irina, pentru că deja aţi ajuns la vârsta aia la care ei vă trag de cozi şi vă gonesc şi voi spuneţi despre ei că sunt proşti şi nu merită atenţie.

Şi iar o să mă întrebi unde-s copiii, de ce nu se mai joacă şi iar o să fii amărâtă şi eu am să-ţi zic “Lasă, iubito, asta e, într-o zi, cine ştie, poate vom sta la altfel de bloc.”

Până atunci, o să-ţi dau cartolinele la tine când mai mergi la Mara să vă jucaţi pe stradă. Acolo încă sunt copii şi mari şi mici şi o să aveţi ce face, măcar o după-amiază. Numai n-o lăsa pe Lia să pună mâna pe ele, că le face praf. Va fi secretul nostru.

Te iubeşte mama!

Related Posts

Share This

3 Comments

 1. Carmen

  In satul/oraselul in care locuiesc eu in Germania, e plin de parcuri / parculete. Toate goale!!!! Chiar si in vacante. Habar nu am unde stau copiii.
  Carmen

 2. ady

  in fata blocului meu inca mai sunt copii care se joaca. e si un parculet/loc de joaca (de fapt toate blocurile din zona au, la fiecare doua blocuri, unul de 6 scari si unul de 3, exista un parculet/loc de joaca pentru copii; la urmatorul sunt si unele aparate de gimnastica pt adulti, ca cele din parcul tineretului) si e mereu (ma rog, dupa-amiaza cand vin eu de la serviciu) plin. cam toate sunt pline, mai trec pe langa unul de la metrou pana acasa.
  e adevarat, nu se mai joaca elasticul sau de-a mama si de-a tata/doctorul/mai stiu eu ce mai jucam noi, pe paturici puse pe ciment, dar sunt copii care se joaca, fac intreceri cu bicicletele pe alee, etc. e cea mai frumoasa “galagie” de vara (iarna cam intra in casa inainte sa ajung eu acasa).
  bucuresti, calea grivitei.

Privacy Policy