Copilul Capricorn – Graţia

10 Jan 2010 by

Mama Irinei e o persoană obişnuită mai degrabă să alerge decât să păşească. Mama Irinei se îmbracă în trei minute şi se fardează în cinci. Mama Irinei e mereu pe fugă şi nu se încurcă prea tare cu volane şi breteluţe.

Da, despre mine e vorba. Copilul meu însă…

Anul acesta a fost cel în care domnişoarele de la grădi au avut un concurs nedeclarat: a cui fustiţă se învârte mai bine. A fost anul în care am pierdut preţioase minute în nenumărate dimineţi, contrazicându-ne în privinţa stării vremii şi a ţinutei de stradă.

“- Azi pot să mă îmbrac în fustă?

– Nu, Irina, e iarnă! E prea frig!”

Aceste replici sunt încă un fel de bună dimineaţa, cum ai dormit, te-ai spălat pe dinţi?

Se uită mult şi des în oglindă. A încercat să se şi fardeze cu un marker permanent, noroc că am prins-o la timp. Are rujul ei, oja ei, bijuteriile ei. Pozează. A învăţat să facă şi piruete pe gheaţă. Nu, n-am dus-o la balet încă. La cursul de actorie, profesoara mi-a spus că are înclinaţie spre dans. Că se mişcă graţios.

Poate anul viitor încercăm baletul. Acum doar ne jucăm de-a dansatul, improvizăm ţinute din aproape orice. Beteala de la bradul de Crăciun poate fi transformată într-o fustiţă superbă. Şi ce iese… se vede mai jos.

Related Posts

Tags

Share This

6 Comments

 1. ceska777

  La capitolul asta nu stiu ce sa spun. Am baiat si desi merge uneori pe varfuri (reminiscenta din perioada premergator) nu cred ca va face balet… Dar Irina trebuie sa-si puna in valoare aceasta calitate: gratia. La anul in loc de beteala va purta tutu…

 2. Mami, sa stii ca si de la 5 ani poate merge la balet. Foarte frumoasa fustita a iesit, arata ca o mica balerina.

 3. oana

  ma consider norocoasa ca irina mi-a facut cate un spectacol de balet in fiecare din putinele dati in care ne-am vazut… Ultima data mi-a dat si lectii… gratie ei, azi cred ca ma descurc cu o pirueta decenta…
  …irina e gratioasa cu adevarat, danseaza cu dezinvoltura si zambeste tot timpul, e o placere sa o privesti…

 4. Denisa

  Este o lume in care este atata masculinitate printre femei si feminitate printre barbati, o lume in care femeile poarta din ce in ce mai rar fuste – si unele care poarta nici nu stiu sa fie feminine – incat eu zic ca aceasta gratie a Irinei e de bun augur. Cu balet sau fara, frumoasa fustita si o bila alba pentru Irina. 😀

 5. Mult succes si sa pastreze calitatea asta. Eu am fost mereu mai baietoasa, si n-am avut nici o treaba cu dansul sau baletul whatsoever, dar daca ei ii place, e super tare, pentru ca e o bila alba foarte mare pentru o fata:)

  • Am hotarat impreuna cu mama lui Luca sa-i ducem la dansuri de societate. Vom incerca si apoi vom vedea.

Privacy Policy