Cosi piccola

15 Nov 2011 by

Ieri am avut o dimineață SF și apoi o zi caldă și colorată cu Ana și mr. T. Mr. T are venerabila vârstă de o lună și 12 zile, e pufos și seamănă cu mamă-sa bucățică tăiată. Sufrageria mea arăta ca un piticodrom explodat. Dar a fost frumos, am comandat pizza, am băut cafea decofeinizată (mai mult Ana, că eu încă mă resimțeam după cea instant de la primele ore ale dimineții), l-am întors pe T pe toate părțile, i-am tăiat unghiile (dacă pune bunică-sa mâna pe mine am încurcat-o), l-am tras de mâini și de picioare (cu toată forța celor cinci degețele ale Liei) am șters lacrimi și am mângâiat obraji. Ce frumoasă zi, cu revelații. Revelația că ei cresc atât de repede și pe nesimțite. Lia părea uriașă pe lângă T. T părea un pui de urs de pluș, cum era el îmbrăcat frumos, ca de vizită, cu hăinuțe catifelate.

Și când au venit și cei mari acasă, s-a făcut așa, într-un fel, lumina mai caldă.  Lia a redevenit mică, mică și fragilă, și pe la ora opt o ajunsese probabil cafeaua mea instant, pentru că masa ei de seară a fost un spectacol total de aplauze, gângureli, o gură de lapte, trei blublebla-uri, două aplauze, o gură de lapte, bababamamama, aplauze, iar o gură de lapte… Lia avea de spus lucruri atât de interesante, că se oprea să se aplaude de una singură.

Azi noapte iar m-am făcut ghem pe canapea. După masa de la ora 1, nu s-a mai trezit mititica până la ziuă. Sora cea Mare deja se spăla pe dinți când și-a cerut mititica drepturile. După ce Grupa Mare a plecat (și iar am rămas fără mașină), am mai tras un pui de somn până la 9. Acum e soare și o să ieșim afară (JOY!).

Concluziile zilei de ieri sunt:

– nu mai beau ness cafe cât oi trăi, mai bine lipsă. Ok, cât oi trăi poate părea lung și definitiv așa. Mult timp de acum înainte nu voi mai bea cafea instant. E otravă pură.

– e bine să primești oaspeți. Face bine la cap. Și gazdei, și oaspeților.

– încă nu m-am hotărât ce aspirator vreau, dar studiez tot ce mi-ați lăsat la comentarii.

– s-a deschis Bebe Tei – puiul celebrei farmacii TEI, cu tot ce trebuie pentru bebeluși și copilași și cu aceleași minunate prețuri mai mici, cinste lor!

Și-o dedicație muzicală pentru toți piccoli e fragili din lume, că repede se mai fac mari și se-așează turcește pe pat cu laptopul de jucărie în brațe și-nchid ușa în nasul mamelor lor.

PS: am o fiică mai mare pe care o iubesc tare deși se semnează “Demirțuan”. Treaba cu scrisul e grea, deh. Chestia cu Bestia (de cameră) funcționează de minune.

E soare, scoateți găluștele la plimbare!

 

Related Posts

Share This

Privacy Policy