Cred că am să înființez și eu un cult

5 Oct 2016 by

Acest text e un pamflet. Sau poate nu. 

Citesc cu gura căscată un articol de-al lui Tolo despre o sectă ce ar strica la cap anumite vedete din România, între care și recent trecutul la Domnul, Ioan Gyuri Pascu.

Dacă e să fie adevărat că omul ăsta se dusese cu capul în altă dimensiune încă înainte să-și părăsească trupul muritor, e treaba lui și a nimănui altcineva. Dar observ că devine periculos să spui chestii de genul “lumină”,”energie”, “dimensiune”, că se și ridică sprâncene în jurul tău. Așa că m-am gândit să înființez și eu un cult.

Am și eu un maestru, îl cheamă Morihei Ueshiba și a fondat școala de ki-aikido, pe care, în nemernicia mea, ca un câine turbat, am frecventat-o o vreme, înainte să mă fac mamă. N-am ajuns eu prea departe, mă pregăteam de examinarea de centură portocalie când am aflat că sunt însărcinată, dar am rămas cu câteva idei fixe și clare care, pe mine personal, m-au ajutat foarte tare în deceniile 3 și 4 ale vieții mele, măcar în momente esențiale, dacă nu în fiecare minut al zilei.

Pentru că n-am reușit să practic această artă marțială în mod constant, voi reține ce mi-a fost de folos și voi folosi în doctrina noului cult pe care vreau să-l înființez. Spicuiesc din amintiri (că e 3 noaptea la mine și nu pot să dorm):

 1. Orice ființă vie emană o energie vitală, denumită ki. (ați mai auzit de asta, pun pariu. se mai numește și chi și qi și în alte feluri).

2. E mai ușor să stai relaxat decât să te încordezi. Îți menții mai bine echilibrul și ești mai puternic decât când flexezi mușchii. Valabil și pentru mușchii capului.

3. Meditația și respirația îți calmează piticii și te ajută să de-netezești anumite regiuni ale creierului (S-a dovedit științific. 5 minute de self-pep talk și respirație adâncă n-au omorât pe nimeni. Prin asta înțeleg chestii de genul I am joy, I am light, știți voi, mantra mea de care povesteam mai demult).

4. Karma is a bitch. Be “vewy vewy qwuiet” și nu uita că atunci când sapi groapa altuia, e foarte posibil să cazi singur în ea. (se combină astfel înțelepciunea a două popoare).

5. Tot ce ți se întâmplă, se întâmplă pentru că permiți (excludem aici cancerul și bolile terminale pentru care nu am o explicație coerentă, dar cred sincer că sunt o ocazie să stai pe loc și să restartezi măgăoaia și e felul organismului de a-ți spune că ești în bălării).

6. Dacă e ceva ce nu-ți convine, schimbă. (stima, Sensei!)

7. Dacă ai suficientă răbdare, într-o zi vei vedea cadavrul inamicului tău plutind pe râu în jos. (E o metaforă. Nu aștept leșul nimănui să facă pluta pe nici un râu).

8. Totul pornește de la cap. Și slăbitul, și schimbarea stilului de viață, și atitudinile mai normale față de semeni și lume.

Din om în om am mai cules următoarele perle de înțelepciune:

9. Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (via Lucian Blaga, vezi și punctul 4.)

10. Toți suntem fix unde trebuie să fim ca să învățăm ce avem de învățat și să mai creștem un pic.

11. În general, avem tot ce ne trebuie ca să facem ceea ce vrem și vițăvercea, avem tot ce vrem ca să facem ceea ce trebuie (Prietena Mea mi-a zis asta și se verifică în 95% din cazuri, doar că mi se întâmplă să fiu prea pe grabă sau prea cu mintea în altă parte ca să realizez asta. Pe urmă mă prind.)

Din experiență personală am reținut următoarele:

12. Autosugestia funcționează. Încercați să vă priviți în oglindă și să vă spuneți NOW SHINE!

13. În natură totul tinde către echilibru. One way or another. Numai noi ne agităm aiurea.

14. Mamele pot să-și vindece copiii, să le ia febra cu mâna, să îi ridice din boală, din depresie, din anxietate. Funcționează și cu pisicile și cu prietenii apropiați și cu ființele pe care le iubești în general.  Clenciul e că trebuie să iubești MULT. Și tot timpul.

15. Tot ce fac, fac pentru că vreau, știu cum și pot să fac. Nu pentru că aștept o reciprocă, ci pentru că aleg să fac.

16. Orice alegere are consecințe. (vezi punctul 4).

17. Dacă e să se întâmple ceva, o să se întâmple.

18. E un rost în toate.

19. Uneori e suficient să zic “Doamne, sunt în mâinile tale” ca să mă simt mai bine. E un soi de pasare a pisicii, dar pe bune că funcționează.

20. There is a God. O forță. O lumină. Ceva. Și acest CEVA/CINEVA mă iubește și are o treabă cu mine.

21. Oamenii nu se schimbă. Se pot adapta dacă aleg să facă asta, dar cumva rămân ei înșiși în anumite privințe, orice li s-ar întâmpla.

22. E bine să ne vedem toți de ale noastre. Să nu mai încercăm să-i trecem strada cu forța pe cei din jur. Să avem încredere că au ei motivele lor să facă x sau y chestie și-și asumă alegerile. Let us mind our own business. Stop judging.  Nu știm ce cară în spate aproapele nostru.

23. Bine e să ajutăm când putem, pentru că putem. (revezi punctul 4.)

Aș mai găsi, dar s-a făcut patru dimineața.

Acum că am trecut toate astea pe hârtie, consider că-s suficiente pentru întemeierea unei noi doctrine demi-religioase și pot fi considerate principii călăuzitoare. Caut un nume pentru cultul meu. Pe care să i-l dau eu, în caz că vreodată va căuta careva să afle cum de-am început eu să discut despre lumină, energie, meditație – chestii periculoase, obscure și misterioase. Poate o să îi spun chiar demireligia sau demicultul sau mommy-religion sau.. mă mai gândesc.

Primesc și adepți. Ofer stickere contra donații sau precomenzi de carte.

Și-acum spuneți după mine: I am joy, I am light, I am balance. Ohmmmmmm.

Să aveți o zi bună.

PS: Nu credeți chiar tot ce scrie pe internet despre oameni. Take it with a grain of salt.

LE: prin intermediul Duoamnei Raluca am descoperit și imnul cultului meu:

Aici aveți versurile

După această incantație vom trece la partea a doua

Și după ce v-am manipulat întru introducerea viermelui muzical în ureche, vă las cu o ultimă imagine

Did you ever see a goose kissing a moose?

Thank you, Universe, we’re good. Type Amen if you agree.

Later edit 2: Oameni buni, nu tot ce zboară pe deasupra capetelor noastre e pentru toți. Nu ni se potrivesc toate tuturor. Unii cred în Dumnezeu, unii în Iisus, unii în Marele Monstru Zburător al Spaghetelor. Chiar nu contează cine în ce crede câtă vreme: 1. Nu le ia gâtul altora. 2. Nu le bagă credința lui pe gât altora. 3. Nu șarlatanizează în numele credinței sale. 4. Nu pune în pericol viața altora (wait, mă repet, ce să fac, mulți creștini au murit anul ăsta prin Siria și nu s-a prea vorbit la știri despre ei). Pe scurt: Live and let live, că m-am înfierbântat cam tare. A se revedea punctul 4, vă rog eu, scrieți-l undeva la vedere.

 

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

 1. alina

  E un tip foarte fain din State care, la modul foarte jucaus si-a creat o doctrina/ filozofie, zi-i cum vrei, ce se numeste Pronoia. E astrolog si are cel mai fain si insightful horoscop pe care l-am văzut, pe site-ul Free Will Astrology. Mai e si poet si cantaret si are un grup cu care interpretează niste ritualuri si rugăciuni super simpatice. Il cheamă Rob Brezsny. O sa-ti placa sigur!
  P.s. Îmi place si cultul tau, mă bag! 🙂

  • Ada

   Minunat, te promovez in functia de Secretar pentru relatia cu alte culte.

 2. Madi

  F misto ai scris. Mi-a placut mai ales partea cu mucshii capului. Energia ta se simte pana in Romania si e din ce in ce mai buna in ultimul timp. Succes!

 3. Din moment ce multe dintre puntele menționate îmi călauzesc și mie viața, și nu găsesc absolut nimic de reproșat, nu m-ar deranja deloc să mă aflu sub o “pălărie” de genul acesta, mai ales cu asa o companie selectă 🙂

  Și nu înțeleg care-i problema, ce spanaci suntem dacă nu energie, lumină și dimensiune (mai mare sau mai mică, fiecare după cum poate 🙂 )!? Dacă măcar asta cu “nu judeca!” ar fi respectată, Pământul ar fi mult diferit.

  Soțul e deja pe panta asta de un an sau doi (cu calmatul, respiratul, bucurat de propria viață și neinteresat de a altora, străini).Îi face enorm de bine să fie împacat cu el însuși și să îi ia pe ceilalți exact așa cum sunt, ducând o viață absolut normală, într-o lume normală. Schimbările sunt doar la el și sunt foarte bune. Ce ascultă el seara la culcare, în untima vreme, și a încercat să-mi pună și mie, este Ajahn Brahm, foaaarte simpatic. Pledează pentru detașare (cea benefică, lipsa frustrării) și mie mi-e groaznic de greu, pentru că ceea ce ma caracterizează în principal este implicarea, ceea ce evident vine cu multe șuturi primite.

  (Noi facem karate, toți patru, de vreo doi ani, avem noroc tot de Sensei simpatic 🙂 )

  Ohmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Privacy Policy