Cu liliac, cu lăcrămioare, cu nu-mă-uita, cu caprifoliu și încă o floare

19 May 2017 by

… agățătoare, a cărei denumire nu mi-o mai aduc aminte. Așa era curtea în care am crescut și astea-s florile după care tânjesc. Și pe care încet, încet le adun în grădina mea, cât o batistă de mică. Am gura leului și garofițe și pe străzile din jurul meu toate tufele de liliac, de toate culorile, sunt în plină floare, miroase superb, e aerul mai rece azi decât în ultimele două zile și cumva asta face ca anume parfumuri să se acutizeze în vreme ce altele par să dispară…

Mâine e Victoria Day. Toate serele și centrele de grădinărit sunt arhipline, se cumpără tone, tone de flori de toate felurile și de toate culorile. În dimineața asta m-am plimbat printre leandri și ghivece mari cu hibiscuși, m-am aplecat și am mirosit toate florile care mi-au atras atenția în drumul meu. Multe erau frumoase și atât, multe aveau nevoie de condiții pe care eu nu le pot oferi. Caut o placă frumoasă de pus în grădină pentru o prietenă și nu găsesc, am găsit însă pisici cu aripi și căței cu aripi, statuete mici, de pus acolo unde-ți îngropi animăluțele probabil. Delicate, zâmbitoare dar triste. 

N-am cumpărat nimic, leandrii și hibiscușii ucid pisici și trebuie ținuți în casă peste iarnă, așa că, i-am lăsat acolo, cu părere de rău. Poate altădată. 

Tânjesc după o magnolie albă, cărnoasă, cu mici urme violet, cum e cea din Parcul Circului dar nu găsesc decât alt soi, cu flori mai puțin interesante, cu petale ascuțite și lipsite de spectaculozitate. Poate nu e vremea lor, poate nu e asta grădina în care să-mi plantez magnolia, nu știu, dar o iubesc foarte tare, așa de împrumut cum e ea. 

E frumos la noi acasă, îmi zic în fiecare dimineață, pe la 6.40 când mă așez pe canapea și mă uit la grădinuța mea. 

Azi în mod special îmi miroase casa a flori (merci, Simona!) a liliac mov și a mărgăritărele. Și ieri am găsit un curcubeu pe care mi l-am pus la intrare și un fel de windchime cu discuri mici de sticlă ce amintesc de penele de păun și uite-așa se va mai scrie o poveste cu zânele din grădina mea și un păun doar pe jumătate invizibil… 

Week-end frumos, noi sâmbăta asta plantăm grădini mititele. 

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy