Cu soarele în ochi. Cu ochii în soare.

7 Oct 2008 by

Plecăm foarte de dimineaţă, când soarele abia răsare. N-am reuşit încă să identific fereastra (pe Maniu se circula foarte prost, deloc si relativ ok, în funcţie de minutul la care ieşi din casă). Dar exact când stau la stopul de dinainte de Cora, soarele e sus pe cer. Foarte strălucitor. Ne intră drept în pupilă.
– Nu-mi place soareleeee!
– Nici mie nu îmi place soarele, Irina.
Ne întoarcem pe la 17.00…
Când soarele apune. Stăm în vest. Mergem spre vest. Urcăm pe pante. Soarele ne intră în ochi. Foarte strălucitor. Uneori ne dau lacrimile. E de la soare!
De-aia purtăm ochelari de soare. Ca să nu ne vadă soarele ochii şi oamenii lacrimile.
Ieri n-a plâns deloc la grădiniţa cea nouă. Am lăsat-o râzând, am găsit-o jucându-se cuminte. Îi promisesem un ou kinder dacă nu plânge. S-a bucurat de el, s-a bucurat de un teanc de jucării primite din partea grădiniţei, de un puzzle nou primit de la mami şi de la tati pentru că a fost aşa o fetiţă cuminte…
Azi a fost de neconsolat. Deşi i-am promis că dacă e cuminte când vin să o iau îi mai aduc un ou kinder. Am cămara plină de ciocolată şi bomboane în acest scop.
– Dar eu nu mai vreau să mănânc niciodată ciocolată. Eu vreau la tine.
Am crezut că va fi mai uşor de data asta. Nu e. Ştiu că va fi bine. Ştiu că o să treacă. Ştiu că se va obişnui. Am plecat cu ochelarii ei de soare agăţaţi de bluză.
Sper să n-o găsesc plângând. Ce se face ea fără ochelari?

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

 1. Andreea Badran

  Si la Rayan a fost super in prima zi ca apoi ieri sa-l lase mama tavalindu-se pe jos, intr-o criza de plans de nedescris. A plecat plangand din gradinita. Mama.
  Astazi vad ca e iar mai relaxat si nu pleaca bazaind de-acasa.
  In cazul tau nu are cine s-o duca pe Irina la gradi in locul tau? Ca sa fie despartirea mai usoara …

 2. Ada Demirgian

  Din pacate nu o pot duce decat eu, gradinita e langa serviciul meu. La cea de stat de langa casa nu ne-a primit pe motiv ca nu sunt locuri. Anyway, azi am facut o ora pana acolo ca sa se uite la ea si sa zica ntz, azi nu sta la gradinita, tuseste prea rau. Ea s-a bucurat.

 3. salmi

  Se va obisnui…dar dor de tine tot ii va fi si peste 10 ani :).
  Sanatate multa va dorim!

Privacy Policy