Culmea tupeului

12 Jun 2011 by

Ne pregătim să mergem la cinema. Da, cu Lia cu tot. Încercăm, să vedem, poate ține. Întâi am cercetat cum e cu nivelul zgomotelor. Se pare că sunt obligate cinematografele să mențină nivelul la maxim 85 de decibeli. Suntem în România, deci ne putem aștepta să fie mai mult de 85 de decibeli.

E Rio, un film pentru copii, deci putem spera să nu fie chiar urlete de groază.

Planul e simplu. Filmul începe la ora 12 și 10. Hrănesc bebelușul și pornim spre cinema. Cu puțin noroc, va dormi în sling. În țările civilizate, desigur, se întâmplă altfel.

O să vă întrebați cum de am curaj să o duc la cinema. A rezistat Lia la spectacolul Irinei de pe 1 iunie. A dormit tun. Poate se repetă minunea.

We’ll let you know.

LE:

Domnul care ne-a vândut biletele a fost puțin încurcat, nu știa cum să ne taxeze și pentru Lia, să ceară prețul unui bilet pentru copil sau…

I-am explicat că fiind lipită de mine, nu ocupă loc, deci n-am plătit bilet pentru ea. Sala era trei sferturi goală și – așa cum era de așteptat, cel puțin jumătate din spectatori erau copii. S-a circulat mult pe trepte, copiii s-au cerut la toaletă și au comentat în stilul lor caracteristic momentul în care s-a rupt filmul și s-au reluat câteva scene. Lia n-a dormit tot timpul. A stat o vreme cuminte, apoi a început să se mâțâie, după vreo oră și douăzeci de minute am ieșit din sală, să nu deranjăm. M-am întors la finalul filmului, după ce deja adormise.

Per total, n-a fost o experiență dezastruoasă, dar probabil n-aș repeta-o, de dragul ei mai mult decât de dragul meu. După dimineața la cinema și puiul de somn tras pe un fotoliu la Il Venetiano, n-a mai dormit până seara. Irina, în schimb, a dormit buștean.

Despre Rio – e un film foarte colorat. Nu e de talia altor filme 3d pe care le-am văzut, dar pentru copii e foarte frumos. Aștept cu interes Puss in Boots.

Related Posts

Share This

9 Comments

 1. Si eu m-am gandit sa merg cu Sasha si Bubu mare la cinema,cu Sasuca in manduca (in care doarme dusa chiar si acum la 1 an) dar nu m-am incumetat totusi.Sunt curioasa daca te vor lasa inauntru si daca da,cum va fi.Distractie placuta va doresc oricum:)

 2. Natalia

  Unde mergeti la Rio? Am vazut ca la Plaza (aproape de noi) nu mai ruleaza. Miine mergem la Kung Fu Panda 2.
  Succes la film, sa doarma tun Lia!

 3. Distracţie plăcuta şi o Lia cât mai cuminte!

 4. Ah, da… eu sunt tare curioasă dacă te va pune să cumperi bilet şi pentru Lia… la noi te poţi aştepta la orice!

 5. Cristina

  Super tare! Vizionare placuta si linistita!
  Desi mari amatori de filme la cinema noi n-am avut curaj sa mergem vreodata cu bebe, l-am “abandonat” in grija bunicilor. Asa ca abia astept sa povestiti cum a fost…

 6. Adina

  Ada draga, in momentul de fata Romania copiaza tot ce exista ‘afara’, bune si rele din pacate; nu ma indoiesc ca, in cel mult doi ani de-acum, vor exista si programe parent&baby la cel putin un cinema privat din B. (desigur, pina atunci Lia va fi ‘mare’ si nu va veti mai califica pentru respectivele proiectii. Nu sunt sigura ca e ceva de dorit: eu mergeam pe vremuri la ceva de tipul asta – se numea ‘the big scream’ – la iesire, creiesrul era complet tzandari. Insa, ca de obicei, e bine sa existe optiuni.

  • Eu cred ca orice film (cu exceptia celor de groaza, of course) poate fi vazut cu un bebe. Singura conditie e sa nu fie sunetul FOARTE tare. Dar iesirea mi-a facut bine, mi-era dor de mersul la cinema.

 7. Felicitari pentru “tupeu”!

Privacy Policy