Culori, nuanţe, iertări

22 Oct 2012 by

Vă povesteam mai demult despre iedera din faţa ferestrei mele de la birou, care în fiecare an e o poezie, o simfonie de culori, o bucurie de privit dimineaţa, la ore mici, înainte de emisie. Anul ăsta am început să o fotografiez încă de când era verde. Nu-s ele prea clare pozele astea, dar măcar culorile le puteţi vedea.

N-am scris în week-end, am umblat prin oraş cu copiii. Sâmbătă am fost la biserică, să vorbim cu preotul despre botezul de sâmbăta ce vine. Am avut o discuţie foarte interesantă despre cât de important este pentru creştini să ierte. Nu m-am gândit niciodată că Tatăl Nostru conţine esenţa a ceea ce ar trebui să cerem de la Dumnezeu, dar după discuţia cu acest preot, mi-am dat seama că e într-adevăr strictul necesar pentru a trăi bine şi frumos. Şi-n acest strict necesar e pomenită zilnic iertarea. Am mai învăţat ceva.

Sâmbătă seara am scos-o pe Irina la film. Dar despre asta într-un post separat.

Încă n-am ajuns în parcul Icoanei, tradiţia noastră de octombrie. Am ajuns însă într-un parc despre care nu ştiam mai nimic până ieri dimineaţă. Se cheamă Parcul Lunca Florilor şi e ascuns între blocuri de patru etaje, undeva pe la Doamna Ghica/Baicului. E absolut încântător. Are fântână, locuri de joacă pentru toate vârstele (poate pune Laur nişte poze aici dacă are timp) câteva mici dealuri artificiale, numai bune de căţărat şi de jucat de-a v-aţi ascuns, bănci, coşuri de gunoi… Sigur, are şi coji de seminţe şi mucuri de ţigări, dar astea sigur nu au fost puse acolo de primărie. E un parc tânăr, se vede după copacii plantaţi recent, probabil, dar e un parc gândit să crească pe verticală, frumos. Mi-a plăcut acolo, era linişte şi pace. Şi fetele s-au distrat foarte bine. Irina a învăţat de la Laur să caute unghiul din care se vede curcubeul. Şi să facă poze cu propriul ei aparat de fotografiat.

Am rămas datoare cu postul 4 din seria Detachment Parenting. Urmează. Buba e că monitorul meu de acasă îşi dă duhul. Şi a fost şi ăsta un motiv pentru care n-am scris. Dar e ok, recuperăm în curând.

Să aveţi o săptămână frumoasă.

L.E. Laur a pus poze din parc.

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

  1. anatati

    O săptămână frumoasă şi vouă 🙂

  2. mamade andrei

    a props de parcuri, stii ca in parcul de la lt gaina din drumul tarabei au schimbat gazonul si nu ii mai lasa pe copii sa se joace pe iarba? si nici pe “deal” … ff urat din partea lor, cine-or fi ei!

  3. Cristina

    Parcul asta este cel mai apropiat de casa mea, mi-am dus baiatul de multe ori aici si ce mi-am placut cel mai mult in comparatie cu alte parcuri, a fost modul in care parcul a fost gandit pentru copiii mici ca al meu. Am uitat sa scriu ca momentan nu mai locuiesc in Bucuresti, ci departe si revenirea acasa in vara asta, joaca in parcul Lunca Florilor cu baiatul meu mi-au umplut sufletul de bucurie. Ma bucur ca si altii apreciaza aceasta mica oaza de liniste, chiar daca zona in care este amplasat nu este de “top”. 🙂

Privacy Policy