Cum a fost la serbare

17 Dec 2008 by

Eu nu mai voiam să pomenesc de serbare pentru că nu ştiu dacă e ghinionul nostru sau aşa se-ntîmplă peste tot.
Până la urmă, aşa cum am anticipat, în biserică a fost cumplit de frig, aşa că fetele au stat cu hăinuţele pe ele cam tot timpul. Erau nişte scaune puse pentru părinţi dar pe copii i-a adunat cu spatele la “public” şi de fapt serbarea a însemnat că doamna educatoare ne-a ţinut un concert de cântece religioase, puţine dintre ele având de-a face de-adevărat cu Crăciunul. Copiii erau mai preocupaţi să se-nvârtească prin biserică, încântaţi că-s albi ca nişte îngeraşi. Moşul a fost însă fabulos, s-a lăsat fotografiat, filmat, călărit de îngeraşi şi agresat de blitzuri.
Pe o masă puseseră două japoneze şi o tăviţă cu miez de nucă, din care se serveau pe furiş, ba unul, ba celălalt. Plecau cu pumnişorii plini: în stânga miez de pâine, în dreapta miez de nucă. Mirosea a tămâie şi a aer rece.

Am rămas cu nişte imagini frumoase, cu merele cu căndeluţe uitate pe la icoane şi cu gândul că am mai făcut rost de o rochiţă pentru reprezentaţiile de-acasă.
De doamna Anghel am ales să ne despărţim pentru că oricât s-ar fi străduit, nu ne-a plăcut cum cânta.

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. alina

  I-am spus și Andreei că vă invidiez pt serbările astea de grădi, pt asta regret încă o dată că nu merge și Maria la childcare!
  Dar știu că e o corvoadă, și pentru părinți, și pt copii.

  Mai multe poze vede și ochiul nostru? :))

 2. Ada Demirgian

  O sa fac o galerie, dupa ce ii scot ochii rosii.

 3. mamica de Sebastian

  Serbarile din RO au ceva deosebit.Cred ca e o traire o serbare la biserica:)

 4. Ada Demirgian

  Florina, da, daca ar fi fost facuta cu cap, pregatita din timp, sub obladuirea preotului bisericii. Din pacate a fost incropita la repezeala, au cantat mai mult educatoarele si ingrijitoarele decat copiii, parintii s-au bulucit si preotul a disparut dupa primele 5 minute. Mie nu mi s-a parut o idee asa de stralucita de la inceput, nu tragi o gramada de persoane intr-o biserica de care nu apartin. Daca eram penticostala ce facea?
  Repet, ideea ar fi fost buna, dar nu pusa in practica de doamna in cauza.

 5. Aimee

  Pana anul trecut, Deanna a mers la o gradinita montessori care se afla intr-o aripa a unei biserici anglicane (banuiesc). Drept pentru care serbarea de Craciun a avut loc in biserica respectiva. Preotii nu au intervenit in nici un fel in servare, ei doar au pus la dispozitie locul pentru organizarea serbarii.
  Aici, copii, mai ales cei mici, tind sa fie integrati in Nativity Play – practic este un Joseph, o Mary, pastorii, regii si retul, multi ingerasi si ce le mai da prin cap educatoarelor :). Cantecele sunt de multe ori cantate pe melodii de nursery rhymes la care au schimbat versurile. Serbarea tinde sa fie destul de simpla, drept pentru cre nu cere foarte multa organizare, ci doar repetitii cu cei mici.
  Parintii au avut la dispozitie o camera unde au putut sa isi schimbe copii in personajele pe care le jucau. Pitica mea a fost ingeras anul trecut. Parintii au fost asezati primii in incapere iar “actorii” au intrat separat si si-au luat locurile. A fost mai mult decat emotionant sa vezi o gramada zglobie de ingerasi trecand printre randurile de scaune si asezandu-se pe bancutele lor, in fata parintilor.
  Si, asa cum spui si tu, daca se organizau un pic, biserica e un loc frumos pentru o serbare de Craciun.
  Poza e superba, Irina chiar arata ca un ingeras dragalas la Mosul in brate.

Privacy Policy