Cum am rămas la vatră

17 Dec 2010 by

La început a fost un strănut. A strănutat cineva lângă mine şi am ştiut! Am ştiut că mi se pregăteşte ceva. În aceeaşi seară, pe unul dintre pereţii noştri am descoperit urme de mucegai. Pentru că aşa sunt eu, panicoasă din fire, am pus imediat mâna pe cârpă şi-am şters mucegaiul, nu cumva să ne ajungă sporii în plămâni. Evident, ştergând peretele cu cârpa, e drept, uşor umedă, tot praful (deci şi sporii) a ajuns în aer şi din aer… da, exact, în plămânii mei.

Am simţit eu ceva deranj la nivelul nasului şi al gâtului, dar mi-am zis că de vină e piticul. M-am clătit cu apă de mare, am căutat soluţii de pus lucrurile la punct pe pereţi, şi-am mers mai departe, cu o vagă jenă. A doua zi mă trezesc cu gâtul în pioneze, cu nasul înfundat şi cu vocea în schimbare.

Ieri, la minus 10 grade, cine dârdâia ca floricica la o trecere de pietoni de pe Magheru, aşteptând să apară şoferul salvator?

Subsemnata. Dar n-am stat decât cinci minute, jur, şi cu toate cojoacele strânse peste bebe Lia, gluga pe cap, mănuşile în mâini, cine mai era ca mine? Nimeni.

Ajung la birou, torn o cafea, fac o emisiune, plec acasă. Se face ora 16.30 şi mă sună V. că e jos cu Irina. Irina fusese invitată la Tati la serviciu să se vadă cu un magician şi cu un moş, să-şi ia cadoul. Acum se întorcea, victorioasă şi îmbujorată, fericită şi de eveniment, dar mai ales de întâlnirea cu Tati. Deja fulguia uşor. În faţa blocului erau trei băltuţe îngheţate, nici prea mari, nici prea mici, nici deosebit de regulate. Una din ele avea şi un soi de coadă. A dumneavoastră, în cizme cu toc şi talpă lisă, nu mă întrebaţi de ce, erau primele la uşă şi ciorba mea de afumătură era pe foc şi V. se grăbea că se întorcea la lucru şi eu voiam să-mi iau rapid copilul. Deci, ies din bloc ca vijelia, căutând din priviri maşina în care îmi e comoara, văd balta îngheţată nr.1  cu coada ochiului, depăşesc, trec şi de a doua, ridic capul, maşina cu Irina nicăieri, şi când să trec şi de a treia baltă, într-o fracţiune de secundă tocul meu stâng alunecă pe o codiţă îngheţată a bălţii cu pricina şi mă trezesc în genunchi şi-n cot, fără nimeni pe lângă mine să mă ridice de pe jos.

Mă adun cu demnitate şi plec şchiopătând spre Irina. O recuperez, mă minunez de pozele cu magicianul şi dau să plec, când mi se pune în braţe cadoul… O cutie uriaşă, într-o plasă uriaşă, plină cu dulciuri, fructe şi celelalte obişnuite de Crăciun. Ziceam că mi s-a recomandat să nu car mai mult de un kil. Ei bine, plasa asta am târât-o.

Concluzii: Azi dimineaţă abia vorbeam. Acum, după cafea, ceai, paracetamol, homeovox, apă de mare şi lămâie, pot răspunde inteligibil chiar şi la telefon, dar e mai bine să nu sunaţi. În rest suntem bine, doar genunchii mi-s juliţi, ca-n clasa a cincea, când tot pe gheaţă am căzut. De aceea, azi am rămas acasă.

Cu ce mă ocup azi? Cu restanţe. Rufele de spălat, scrisorile netrimise, paginile netraduse… Şi mă uit cum ninge. Aşa se vede iarna de la fereastra mea.

O zi bună vă doresc, atenţie la trafic şi la flic-flack-uri.

Related Posts

Share This

13 Comments

 1. da, e vreme pentru super ninja. mergem in flicflacuri si aruncam cu stelute, ca-s de sezon. dincolo de toate si orice, multa sanatate! genunchii lasa-i ca nu te lasa ei pe tine. pune urgo la buba si aia e.

 2. n-am d-ala cu girafa…

 3. Mă bucur că, totuși, nu s-a întâmplat nimic mai grav…

  Off-topic, în privința mucegaiului, noi ne luptăm încontinuu cu acest necaz și am încercat o grămadă de ”leacuri” ca să-i dăm de hac… (La noi pereții și tavanul se înnegresc tot la 2-3 săptămâni, deci aproape săptămânal aplicăm tratamente preventive). Cel mai eficient produs găsit de noi a fost o soluție cu pulverizator de la DM, se numește ”Detergent lichid împotriva mucegaiului” (cu clor). Ți-l recomand… are efectele cele mai apropiate de ale clasicului clor (care nenorocește nasul, gura și plămânii), fără însă a mirosi atât de puternic și urât.

 4. Aurelia

  Aoleo, cazatura?! Uite, d-aia am stat la vatra din 15 ian pana-n 6 martie!
  Sanatate multa! Vezi si partea plina a… racelii: se zice ca bebe capata oarece imunitate din asta (din auzite, nu dati prea tare in mine :D)

 5. Da o sa stau si eu dar mai de la 1 feb asa…

 6. deci tu nu ai invatat nimic din experienta mea din 1 decembrie? nnnt, nttt, nu-i frumos!

 7. se pare ca e o moda cu raceala printre gravide! sanatate iti transmit si eu din pat, cu nasul infundat si gatul in pioneze; bagati miere si lamaie si aveti grija de bebeluca!

 8. mamagiuliei

  Bine ca sunteti bine, pofta mare la dulcegarii, ajuta la vindecare !
  Oare te-am felicitat pentru Lia ?
  Felicitari pentru bb2 rozalie 🙂

 9. sanatate maxima!!!!!!!!!!!imi place cum scrii!!!!!!!!

 10. Insanatosire grabnica! Si recuperare tihnita, cat mai mult sa stai la vatra!

 11. Ooo, dar ce citesc aici? Este clar, ziua sa ma minunez. Pai eu credeam ca-i o raceala, cand colo avem raceala plus cazatura? Si esti bine, nezdruncinata? Ce face bebelia (ca a scris cineva mai sus bebeluca)?

  Sanatate, va pupam, aterizam curand si va sunam!

Privacy Policy