Cum curge timpul

30 Aug 2011 by

Altfel decât ne așteptam. Nu ne mai repezim la plajă și după-amiaza. Oricum se-ntunecă mult mai devreme decât ne așteptam și adevărul e că seara e rece. Beznă la nouă seara? Nici prin cap nu ne trecea că atât de rapid se vor scurta zilele.

La 2 mai am învățat că propanul are o putere calorifică de 2,6 ori mai mare decât a gazului de pe țeavă. Poate de aia aici cafeaua se fierbe mai repede și mâncărurile se gătesc în jumătate din timpul de acasă.

Ieri am aflat că durează doi ani să construiești un motor de vapor. La șantierul naval de la DMHI oamenii au de lucru. Noroc cu coreenii. De când au preluat 51% din șantier, aici se fac vapoare la cheie.  Se comandă motorul cu doi ani înainte și tot atunci se comandă și restul vaporului. Deci sigur peste doi ani vor mai avea de lucru.

Mulți am fost, puțini am rămas. Micul Golf e tot acolo. Mai sunt câteva terase, mai sunt câteva corturi, marea e tot furioasă. Dar noi nu suntem gata să plecăm. Mai stăm. Avem timp.

Timp de cafea cu biscuiți cu fetiță și soare. Timp de stat și admirat zorzoane (“Vă las în liniștea mărgelelor”  ne-a spus vânzătorul de brizbrizuri de la Micul Golf). Timp pentru rebusuri și leneveală.

E și mâine o zi. Avem timp să mergem și-n Vamă. Și la Tuzla. Și la toboganele de apă.  Și să mai citim ceva. Doar de am mai apuca să facem o baie. Măcar una.

În seara asta la 2 mai a fost o petrecere monstruoasă. Cu hore, sârbe și manele. Probabil s-a serbat finalul de sezon. Cred că într-un mod ușor masochist, localnicii se bucură că în curând vor scăpa de turiști. Sau poate nu. Tanti Lenuța spune că iarna vântul bate tare pe aici…

Related Posts

Share This

6 Comments

 1. multumesc ca imi permiti sa imi clatesc ochii … cumva simt si eu briza racoroasa ce bate dinspre mare…

 2. Iris

  Faine pozele! Tare dor mi-e e mare, de Tuzla, de 2 Mai si de Vama…Bucurati-va de tot!

 3. Liv

  Fotografia cu Lia dormind, ocrotita de Irina e atat de frumoasa…

 4. Nora

  V-ati întors la 2 Mai, ce frumos, sa va bucurati!
  Pozele sunt tare frumoase, Irina pe plaja, marea cu valurile ei, Lia dormind vegheata de Irina, tu cu micuta comoara in brate, mmmm, toate 🙂
  2 Mai-ul in Septembrie…ce de amintiri am…când eram pustoaica si sufeream din amor împreuna cu sora-mea sau cu iubitul (transformat acum in soțul bun, serios si responsabil, hihi) pe plaje pustii, sarutandu-ne ca si cum ar fi fost ultima zi :-))
  Iubesc 2 Mai-ul, chiar dacă nu prea l-am recunoscut in vara asta…poate ne-am schimbat noi, poate el…
  Vacanța frumoasa va dorim, sa va iubiti mult!

 5. Imi plac umbrele voastre 🙂

 6. Hehe te citesc de mult dar comentez rar.Acum constat ca am fost in aceeasi perioada in 2 Mai.Hehe si zorzonele de la Samir le stiu, si golful (hehe pe vremuri am inaugurat terasa aia si am denumit-o la goange intrucat ne urmareau gandaci din aia zburatori, ce veneau atrasi de lumina) si marea si tot. Rata mea e Edi :)) care a descoperit anul asta placerea balacitului (anul trecut era prea mic si il scoteam la plimbare pe plaja doar cand venea umbra) si nu il mai scoteam din apa.
  Imi place cum scrii:)

Privacy Policy