Cum funcţionează creierul adolescenţilor

12 Feb 2014 by

Ieri soţul meu m-a făcut să plâng la volan, lăsându-mi un link către acest clip. Eu nu cresc campioni, dar el mi-a mulţumit, ok, recunosc, noroc că trăsesem pe dreapta, mi-au dat lacrimile şi mi-a curs rimelul. 

https://www.youtube.com/watch?v=57e4t-fhXDs

Eu azi mă ocup de nişte clase digitale inaugurate de amicul Paul Balogh la Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, fac, cum s-ar spune, o scurtă incursiune într-un viitor (cred eu) îndepărtat al educaţiei româneşti. Pe urmă o să aflu ce şi cum cu Orăşelul Cunoaşterii, un fel de muzeu în care poţi să pui şi mâna să faci chestii, revin cu amănunte. 

Până îmi termin eu interviurile, vă las cu filmuleţul ăsta TED, despre cum funcţionează creierul adolescenţilor, mi s-a părut potrivit în contextul pre-adolescenţei în care mă scald, dacă mai ştiţi, mai ziceţi şi voi.

Laterz!

Related Posts

Tags

Share This

12 Comments

 1. Liviana

  Iar tu, draga Anda, la randul tau, m-ai facut pe mine sa plang. 🙂
  Multumesc.

 2. Liviana

  Apropo de Oraselul cunoasterii, eu as vrea sa stiu pe ce suprafat se intend expositiile. Anda, poti afla pentru mine acest amanunt ? Multumeeeesc. 🙂

  • Ada

   400 de metri patrati. E misto, noi o sa mergem sambata, abia astept.

 3. Nu stiu, pe mine nu m-a impresionat clipul. Dragut, emotionant dar… am vazut in el niste parinti care isi chinuie copiii. Nu stiu (cel putin cei mici) daca asta voiau sa faca, sa cada jos, sa se raneasca, sa vina sa bage picioarele inghetate in lighean. Pentru fiecare Nadia care iese, sunt o mie de copii chinuiti de parinti si antrenori.

  • Ada

   Nu cred ca poti obtine performanta altfel. Si nu cred ca mamele performerilor sunt crude. Cred ca fac tot ce pot ele pentru copiii lor.

   • Si cine vrea performanta, de fapt, Ada? Copilul de 3, 4, 5 ani? Sau parintele? La 14-15 ani poti spune ca vrei performanta, dar sub 10 ani nu cred ca stie exact ce vrea copilul ala. Sunt ambitiile parintilor acolo, nu ale copiilor.

    • Ada

     E o buna tema de discutie. Eu nu am copii performanti. nu ma pricep.

 4. Ca de obicei, P&G nu face rabat la calitate cand e vorba de comunicarea de marketing. Tu ai plans, eu la fel, ei au aprobat fix campania potrivita pentru mame normale.

  Cu oraselul sunt si eu pe ganduri, sa fie sambata, sa fie duminica… sau sa fie o zi din saptamana, cand e mai liniste :).

  • Ada

   da, ar fi mai bine in timpul saptamanii, poate la scoala altfel… sa-i propun doamnei.

Privacy Policy