Cum mă plimb eu pe-acasă

28 Sep 2016 by

Am avut o dimineață fabuloasă, despre care v-aș fi scris dacă nu ar fi intervenit chestiuni mai importante.

Supraviețuisem cu bine primei părți a zilei (începe la 6.30 când se trezește Laur sau la 5.30 când sună ceasul Irinei, nu întrebați de ce) care a presupus o mini-inundație, o evadare și o interceptare, niște pubescent moods și câteva WTF moments. M-am întors acasă, am deschis mail-ul și m-am apucat să le răspund abonaților și curioșilor în privința Orei de poveste, am mai trimis ceva fișiere întârziaților, când… în inbox apare un mesaj de la ceva PR, persoană necunoscută.

Eu încă primesc invitații la filme și la expoziții de la oameni care încep așa: Bună, Ada, îți citim blogul (mhm) și am vrea să te invităm cu cei mici (whaat?) la muzeul X, RSVP dacă poți să vii.

Uneori mă bucur că încă mai sunt pe liste, așa aflu ce se mai întâmplă pe acasă. Alții îmi propun concursuri sau îmi cer să scriu articole publicitare despre ei (se răzgândesc repede, că-s un blogger care nu scrie pe doi lei) . Le spun tuturor mulțumesc, din păcate nu am cum să ajung, e cam scump avionul, cei mici sunt prinse cu școala, concursuri nu prea organizez și dacă nu aveți buget să plătiți actul creației, e ok, așteptăm până când o să aveți.

Azi am primit un link spre un clip pe youtube. Are doar două minute, dar m-a bucurat foarte tare și am vrut să vi-l arăt și vouă, în special ăstora de sunteți departe de Românica. Dincolo de faptul că o companie care face diverse chestii de le am și eu prin casă susține muzicienii români (Stima, Samsung!) am avut ocazia să mă fâțâi prin Ateneul Român vreo două minute, m-am plimbat chiar și pe scenă (n-am reușit să mă dau prea aproape de pianist) și m-am scăldat un pic în muzică. Mulțumesc! Priviți, frați români și vă bucurați. Dați cu mouse-ul, dați cu degețelul să vedeți poznă!

Sunt tare curioasă să aflu câți ca mine se mai plimbă prin București cu Google Maps? Eu trec pe acasă, pe străzile mele, cel puțin o dată pe săptămână. Și mă bucur că pe Google Earth încă sunt poze din vara lui 2014, când eram și eu acolo. Mă duc pe Vatra Luminoasă, stau pe aleea din fața blocului meu și mă uit în sus… Nu se vede nimic de copaci. Trec pe Berthelot prin fața radioului, uneori o iau pe lângă Sala Radio și mai trag o tură și pe Temișana. M-am plimbat și pe Schitu Măgureanu, Silvana, și m-am oprit la Cafe Latte și-am oftat. Vizitez toate locurile pe unde am stat. Mă uit, fac zoom, oftez, plec. Astă vară m-am plimbat prin Predeluț. La doi mai nu m-am dus, nu m-aș fi putut opri din plâns, oricum nu cred că a ajuns mașina google și pe faleză la Micul Golf.

Nu vin și pe la voi pe acasă, deși știu pe unde stați. Ar durea prea tare să văd intrarea și să nu pot să sun la ușă.

Vă spun însă că-s mereu recunoscătoare. Pentru Facebook, pentru Whatsapp, pentru skype, pentru toată tehnologia asta care îmi dă voie să mă fâțâi și prin Castelul Peleș dacă vreau și să sun pe gratis în orice colț al lumii și să mă plimb pe unde mi-e dor. Păi nu se inventează ea teleportarea? In my lifetime?

Deci, mâna sus, care vă dați cu google?

PS: nope, nu m-au plătit, dar Ateneul Român e fabulos și Festivalul Enescu e așa… un plasture lipicios pe bubă nouă.

PS2. Copiii sunt bine.

PS.3 KJJ încă locuiește cu noi. Incredibil!

PS4: PUBLICITATE: “Aplicația GearVR Gateway va fi disponibilă săptămâna aceasta în Oculus Store și face parte din proiectul Samsung  „Susținem Simfonia Viitorului”,  prin care Samsung susține cinci tineri artiști români participanți la Concursul Internațional „George Enescu” să devină mari muzicieni ai lumii și să-și trăiască visul. Oricine poate susține descoperirea unor artiști care să îi calce pe urme lui George Enescu, donând 2 euro prin mesaj text la numărul de telefon 8841 sau direct pe www.samsung.com/ro/compunemviitorul. “

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

 1. ceska777

  Eu, adica noi ne dam cu Google Earth. Inainte de a pleca in august in concediu in Ro, fiindca nu ne desparte un ocean mai reusim cu eforturi sustinute, vroiam sa stim ce ne asteapta. Copilu stia adresa si vroiam sa verificam daca bunicul.ro a montat bazinul in curte. Praslea era un pic sceptic. Si ne-am pogorat in cartier, am pornit-o pe strazi pe care e posibil sa le tina minte. In spatele cimitirului, dupa blocuri la dreapta aici, pe partea dreapta, dupa urmatoarea curba ne-am trezit in spatele a doua doua domnisoare care mergeau pe sosea nu pe trotuar.
  – Stiu, se duc la magazinul de dupa colt! isi aminteste copilul. Chiar asa, dupa colt e un “boutique” cu de toate.
  Si mai facem o incercare de sus peste gradinile vecinilor si la stanga acoperisului aluia de tabla rosie (LINDAB) un rotund mare albastru:
  – A pus Opa piscina, iu-hu!
  Am vazut apoi ca imaginilea sunt din 2014 anul in care nu am fost in Romania. Bazinul rezista de la botezul in Ro al lui Praslea in 2008 si e montat in fiecare vara pentru nepoti.
  Ne-om mai duce cu Google Erth, poate de Craciun cand ne ia iar dorul.

 2. Anca

  Stai linistita, Ada! Eu, de cate ori am trecut prin 2 Mai, dupa ce ai plecat, m-am gandit la tine. Si, cu mult drag, la Irina… fata frumoasa de varsta baiatului meu, cea care m-a atras sa-ti urmaresc blogul!

Privacy Policy