Cum să creşti 12 copii şi să-i trimiţi la studii fără să le plăteşti facultatea

15 Jan 2014 by

thompsons-12Foarte interesant acest articol. Se înscrie pe linia mea de Detachment Parenting. N-aş face 12 copii dar cred că se poate şi cu câte doi. 

Sper să vă fie de folos. 

5 Comments

 1. Maria

  Am citit. Nu m-am regasit deloc.

  Nu gasesc ca e crud sau cinic. Pentru 12 copii, e de fapt singura cale corecta. Alternativa e haosul. Cred ca ar fi OK ca gradinita/scoala sa imi trateze copilul asa.

  Dar eu personal vreau sa mi-l cunosc/inteleg si sa il tratez in functie de nevoile lui. Nu dupa un set de reguli aplicabile celor 12 frati, bulk. Asa cum nu mi-ar placea ca sotul meu sa ma trateze dupa reguli de tipul: “cu femei intotdeauna sa…” sau “cu femeile niciodata sa nu…” si sa inteleaga ca schimb becuri, ridic greutati, nu astept flori dar nu spal zilnic vase (un exemplu teoretic).

  Si m-am mai intrebat un lucru: oare copiii acestor parinti cum au ales sa isi creasca propriii copii?

 2. Presupun ca din cauza ca sunt asa de multi copii e nevoie de reguli speciale, dar mi se pare prea inregimentat totul. Plus ca nu se prea potrivesc unele lucruri cum ar fi ca micul dejun e la 5.15 si ora de intrat in casa la 10. Ma intreb cati adulti ar rezista la ritmul asta, de copiii ar fi adormit cu siguranta in cele 2 ore de studiu de dupa cina, intre 6 si 8…
  Nici cu fratii mai mari care au in grija frati mai mici nu sunt de acord, nu ei au ales sa faca mama lor atatia copii, nu e responsabilitatea lor sa aiba grija de copiii mici.
  Pana la urma chores e ok sa aiba (dar nu sa spele WC de la 3 ani) si desi cu dettachment parenting-ul rezonez, articolul asta nu prea imi seamana a ceva ce as aplica. Inclin sa cred ca numarul 12 e totusi de vina, ajunge sa fie, vorba Mariei de mai sus, ca la gradinita. Si acolo nu e niciodata chiar ca acasa.

  • Am revenit ca sa adaug un comentariu la partea care m-a deranjat cel mai tare: alergiile alimentare nu au nici o legatura cu mofturile. Un copil cu alergie la lapte se poate sufoca si muri de la un cubulet de branza si asta nu se va schimba daca il asez la masa si ii dau ciorba reincalzita de la masa dinainte…

 3. Liviana

  Pe mine m-a inspirit articolul. Anda, multumim si te rog sa mai faci share daca mai gasesti ceva similar.

Privacy Policy