Cum să organizezi o petrecere de ziua copilului, fără să faci credit la bancă

17 Jan 2010 by

Eu am o casă mică în care nu prea încap mulţi oameni aşa că nu invit niciodată mai mult de doi copii deodată. Am ales să plătesc biletul de intrare la Balonul Copiilor pentru toată grădiniţa (deci 18 copii prezenţi, preţ redus pentru grădiniţe) şi să duc la grădi tortul care le-a fost servit după masa lor obişnuită de prânz. Cost total: aproximativ 300 de lei. Dacă era să plătesc o petrecere cum se cuvine la locul cu pricina, m-ar fi costat cam 50 ron de copil. Aşa, au avut 2 ore şi jumătate în care tot locul a fost numai al lor şi mâncarea a fost la fel de bună ca de obicei.  cum s-au distrat? Imaginaţi-vă 18 copii care au 9 trambuline uriaşe pe care să alerge, să ţopăie, să se caţere…

Torturile Irinei (au fost 2) nu au fost ceva cu totul special, dar copiii s-au amuzat că unul era roşu şi unul verde şi au putut cere porţie dublă.

Irina s-a îmbrăcat în preafrumoasa rochiţă pentru tort, am făcut poze, i-au cântat, au mâncat şi s-au culcat fericiţi. Luca i-a spus mamei când a venit să-l ia că Irina a avut o rochie superbă. Nu mai zic de toate fetiţele care voiau şi ele o rochie exact la fel.

În privinţa prezenţei părinţilor la ziua altor copii, mie nu mi se pare obligatorie. Mai ales când nu-s prieteni de familie, cu care să mă întâlnesc şi cu alte ocazii. Cel puţin pentru momentul ăsta al vieţii mele mi se pare o extravaganţă să plătesc consumaţia pentru atâţia oameni când, de fapt, e o petrecere pentru copii. Îmi pare rău dacă sună cinic ce spun eu, dar… e criză.

Exista varianta McD care la acelaşi număr de copii costa cam 500 de lei, cu mâncare specifică, dar distracţie pe cinste. Mama lui Luca a fost foarte mulţumită de prestaţia celor de la Mc Unirii.  Animatoarele am auzit că-s foarte bune şi, în plus, copiii pleacă acasă cu câte o jucărie ca amintire. Alţi animatori nu prea ştiu, am văzut cum lucrează cei de la Zurli şi clownul Dodo. Sunt minunaţi şi-i recomand dacă aveţi bani.

Mai era şi varianta să mergem la alt loc de joacă, unde iarăşi mâncarea mi se părea nepotrivită şi am impresia că rămânea şi în farfurii. Am fost la o petrecere la Piticot, în Rahova. Locul e foarte frumos, e o corabie fantastică (separat de locul de ţopăială) pe post  de restaurant, dar mă tem să întreb cât a costat, presupun că mult. Duminica asta mergem la petrecerea nataliei la KYP, undeva pe Iancului.

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

  1. On-topic:
    Si mie mi se pare o idee excelenta. Se practica si la noi, aici. Deocamdata Maria nu avea asa prietenii stranse cu colegii de kindy, pt ca nu a mers decat timp de 1 an acolo, si doar 6 ore pe saptamana, deci n-am organizat asa, dar pt la anul ma gandesc serios sa fac ceva similar.

    Ne bucuram ca v-ati (s-au) distrat si (azi, ca asa e fair):

    LA MULTI ANI, Irina, mult noroc si multa fericire, asortate frumos cu sanatate si iubire! Sa fii vesela si sa iubesti, sa cresti mare la fel de frumos cum ne-ai obisnuit!!!

  2. Si noi am procedat la fel anul acesta.Am platit intrarea picilor la un loc de joaca,mancarica,sucuri si ceva gustarele si bauturi pentru parinti.Am iesit tot undeva la 300 de lei.Copiii s-au simtit extraordinar,chiar daca rubedeniile au fost cam dezamagite ca nu am facut mese intinse acasa,cu miel la protap…

Privacy Policy