Cum se face (şi apoi se fură) un om de zăpadă

4 Jan 2011 by

Eu n-am mai făcut oameni de zăpadă din copilărie. Deci, să tot fie mai bine de 20 de ani. Azi am luat-o acasă pe Irina şi, după un somn mai liniştit decât de obicei, am ieşit la zăpadă. A fost prima noastră ieşire în familie de anul ăsta. N-am mers departe, s-a strâns suficientă zăpadă pe aleile din faţa blocului şi aveam şi lumina de la felinare. Am stat cam o oră în care “ne-am bulgărit”, cum spune Irina, şi apoi ne-am apucat să facem personajul din zăpadă.

Irina a ezitat mult între un om de zăpadă şi o fetiţă de zăpadă*.
Până la urmă, ne-am hotărât la un Om de Zăpadă, cu braţe de crengi şi ochi de muguri şi o gură şugubeaţă.

Deci, cum se face un om de zăpadă în familie:

Mama începe cu un bulgăre mic, de pe acoperişul lui Costică. Dar mama nu se poate apleca, aşa că i-l dă fetiţei să-l rostogolească prin grădina din faţa blocului. Apoi se apucă de partea din mijloc. Între timp, Tata se ocupă de bulgărele cel mai mare. Toată treaba durează cam douăzeci de minute. Rezultatul este un omuleţ de zăpadă, construit cu elemente de siguranţă, bine bătătorit şi destul de solid.

Copila noastră s-a bucurat tare mult de omul nostru de zăpadă, care e abia puţin mai mititel decât ea. N-are nici oală, nici fular, nici cărbuni, nici mătură, dar a fost primul nostru om de zăpadă. N-am făcut poze, pentru că era beznă. Dar dacă nu ni-l dărâmă nimeni până se luminează, poate reuşim să-l şi fotografiem.

LE: Ne-au furat omul de zăpadă. Inclusiv zăpada de sub el.

6 Comments

 1. mimi

  E atat de ridicol sa furi un om de zapada incat nu stiu daca sa ma amuz sau sa ma ingrozesc. Sa privim partea buna, nu a fost stricat si astfel ne putem inchipui ca omul de zapada nu a fost furat ci a plecat singur spre Polul Nord pentru ca a auzit la radio ca in urmatoarele zile se va incalzi 🙂

  • Irina a zis ca probabil s-a dus în Ţinutul Gheţurilor Veşnice. Hai s-o luăm aşa. Poate a plecat la plimbare:) S-a dus la frăţiorii lui.

 2. LIV

  Doamne, nu-mi vine-a crede! Asta e un fapt atat de graitor…Nici nu-mi gasesc cuvintele. Altfel, va dorim un an linistit, cu fetite si parinti sanatosi, cu veselie-n casa si paine pe masa!

 3. si eu ma ingrozesc 😐

Trackbacks/Pingbacks

 1. Unde sunt zapezile de altadat? | ticataca - [...] bucurie intre o mica zapada si-o ploaie zdravana. Asta daca nu se intampla cu ei ce s-a intamplat pe…
 2. Nu se poate iarna fara om de zapada! | ticataca - [...] ca simteam un gust dulceag-amarui dupa ce-am citit asta, ne-am zis ca daca-l invitam pe omul de zapada la…
Privacy Policy