Cum

8 Apr 2013 by

Ştiţi zilele alea când nu-ţi vine să te dai jos din pat, pentru că ştii că sigur vei călca pe o piesă de lego pe drumul spre baie şi acolo, după ce te aşezi pe tron, parcă vezi că vei descoperi că s-a terminat hârtia şi-s 85% şanse să dea şi cafeaua în foc şi să nu mai rămână în ibric decât apă chioară şi pâinea s-a terminat, deci nici de mic dejun n-ai parte şi copiii urlă că vor în tabără şi tu n-ai plătit întreţinerea şi vine şi ziua consoartei şi becul de benzină s-a aprins sau nemernicul ăla de şofer de autobuz/conductor de metrou o să-nchidă uşile exact în nasul tău, deşi ai alergat de acum eşti lac de apă şi când ajungi evident la serviciu prea târziu pentru şedinţa de luni şi iar îţi freacă Gârneaţă ridichea şi la automatul de cafea nu cade şi paharul şi vezi cum se scurge neagra apă a vieţii direct pe jos sau uiţi că e fierbinte şi-ţi scapă paharul din mână şi cafeaua se împrăştie cu stropi mari ce-ţi decorează totul, totul, totul, ciorapii, cămaşa, geanta…

Una din zilele astea când e clar că eşti într-o groapă din care n-o să mai ieşi niciodată, pentru că e beznă şi n-ai – omeneşte- cum să faci mai mult, una din zilele când îţi vine să ieşi desculţ pe hol şi să strigi la lună “Doamneeeeee, Doaaaaamneee! Ce vrei de la mine, Doamne?”

Cum faci să te aduni? Cum aprinzi lumina? Cum mergi mai departe? Cum, cum, cum?

 

Related Posts

Tags

Share This

11 Comments

 1. Eu am doua artificii 🙂 si ti le dau si tie ca e de folos 🙂 🙂 Ori zici ca maine precis o sa fie mai bine ca mai rau nu se poate, ori te uiti la aia care n-au mai apucat ziua asta proasta ca pentru ei s-a putut deja mai rau. Daca esti sanatoasa, e bine. Poti orice 🙂 Mega ultra hug si o saptamana breezy!

  • artificii! nice. Multumesc.

   • oaki

    Chestia cu mai rau nu se poate e cu dus-intors, era o replica intr-o carte: “ar fi zis ca mai rau nu se poate, dar traditia greaca din familia ei o invatase sa nu provoace zeii”. Oricum, eu de exemplu citesc blogul acesta si altele, si imi asum perspectiva optimista care le face sa functioneze. Asa ca atunci cand am o zi rea, ma gandesc la partile mult mai bune care exista in viata mea si imi zic “las’ ca trece, daca nu e ok inseamna ca nu s-a terminat inca”.

 2. Ale

  Iti zic io: iti versi toti nervii pe cineva. E urat si egoist, stiu, dar uneori n-ai ce face. Ideal e ca “cineva” sa faca o greseala, cat de mica, sa ai motiv. : )

  I know it.

  Azi eram gata dichisita, cu haina pe mine, asteptam langa usa sa vina bona. Intra bona (dupa 25 de min) si zice “ai cioraptii rupti”. ?$$%%%???!!!## Ce sanse sunt sa se rupa ciorapi de 80 den? Imbracata, incaltata merg tiptil in dormitor sa ma schimb. Inutil sa spun ca-n graba mintii n-am mai gasit nici unii negri si mi-am luat gri care nu se potriveau cu ghetutele negre si atunci am insfacat cizmele si m-am incaltat in masina. Deja plina de nervi. Imi iese in cale administratoru care ma intreba daca am semnat listele. Nu, ca-s gresite, ca ala de la ap 28 e singur, nu mai sunt 2 persoane. Pai sa faca scris. Pai a facut, ca a dat mail. Pai ce, mailu’ e scris? DA!!!!!! Cota de nervi atinsa si nu e nici 9.
  Ajung la birou, constat ca a curs zeama de la borcanu cu muraturi. In punga, peste hartia igienica (ca nu ne mai dau astia de la servici). Ce sanse sunt sa curga un borcan din ala cu garnitura de cauciuc?
  Las’ ca fumez o tigara. Scot pachetu, surpriza, l-a molfait cainele. Bine ca tigarile sunt intacte. Sifonate, dar se pot fuma. Trag doua fumuri, i need to chill. Fac mini sedinta pe hol. Distribui sarcini, i feel better already. (nu pot sa scriu aici tot ce-am gandit : ))

  So, find a victim. Good luck!

 3. oq

  Intai se ia o pauza. mica- 30 sec-1 min. Se priveste pe geam, afara. Apoi, se zice: se vor face toate cumva, pe rand. Si o luam de la capat! ( din experienta, am multe zile din astea) 😀

 4. Doina Elena

  eu plang in cazuri de-astea, cand “toate mi se intampla numai mie”, ma descarc si apoi parca nu mi se mai par toate atat de negre

 5. Anca D

  Ti-a mai ramas sa faci misto si sa razi. Cumva , cafea ai baut , ceva comestibil ai mestecat. La sot ii iei cadou pe caiet, adica ii faci un caiet in are sa te treaca cu datorie 1 cadou, intretinerea da-o dracu’ ca oi plati-o, ca doar nu ramane neplatita, copiii in tabara vor pleca, sau , daca nu, vei gasi cum sa le faci tabara cateva weekenduri la rand la Snagov, Cernica, Brasov, etc…
  La ce am aflat eu acum cateva minute … asta, ce zici tu ar putea sa te trimita iarasi direct la biserica, sa multumesti ca sunteti sanatosi.
  Si apoi, cum ai mai aprecia o cafea cu caimac sau o dupa amiaza la masaj, daca n-ar fi si zile de-astea.
  Si iti vand si eu un pont. In zile de-astea ar trebui sa te gandesti la sex. Na, ca am zis-o…

 6. Elena

  Eu am 1 saptamana cu + din asta..si intrebarea mea e cand??? Cand n-o sa mai tuseasca/baleasca/planga cupilu? Cand n-o sa mai tusesc/mucesc io? Cand si cu ce ii fac ziua sotului (aici ii idem..duminica tre’ sa scot ceva din joben).

  Numai sa ne facem o data bine, ca mi se scurg toate puterile…

  Io mai vorbesc cu prietenele la tel, ca si ele trag cu muci si febra la cupii, mai facem haz de necaz….deci aia cu suna un prieten ajuta 🙂

 7. LIV

  “Pisicii si grijania mă-sii că şi io tot om sunt!” Şi zbaang, arzi un şut în coşul cu rufe murdare! Te apleci deasupra chiuvetei, dai drumu cu furie la apă rece, îşi întinzi venele sub şuvoi şi închizi ochii. Şi asculţi cum susură apa şi spui: “Doamne, ai milă de mine, că-s om bun!”
  Apoi închizi frumuşel apa, intri în cadă(fără să aluneci), faci un duş fierbinte cu geluri parfumate, te cremuieşti, te fardezi ca de aniversare şi înainte să ieşi pe uşă îţi aminteşti (a câta oară?)că ziua asta a vieţii tale, aşa cum a început ea, nemernic şi ca naiba, este singura. Alta la fel, nu vei mai trăi nicicând. Şi că pentru unii, asta a fost ultima dimineaţă a vieţii lor.
  …şi dacă nu ţi-o trece…

 8. Toate solutiile sunt bune, aplica-le-vom, deci, pe rand.

Privacy Policy