Curtea cu magnolie

10 Apr 2013 by

magnoliaÎntr-o zi, nu ştiu când, dar sigur în viaţa asta, voi avea undeva, nu ştiu unde, dar probabil că nu foarte departe, o curte în care să-mi încapă un vişin, un nuc, un castan, o tufă de liliac şi o magnolie pe care am să o sădesc de mică şi am s-o păzesc de hoţi în fiecare primăvară. Am să plantez în curtea asta şi o tufă de caprifoliu, care să-mi îmbrace casa şi peste garaj poate voi lăsa iedera să-şi întindă degetele lungi, să-l cuprindă şi să-l ascundă de ochii lumii. Sub nuc va fi o bancă de citit, poate şi o măsuţă de cafea, de-o parte şi de alta a intrării în casă voi pune ghivece cu lavandă şi la fereastră muşcate. Magnolia însă am să o las la drum, ca să se bucure de ea toţi cei ce, ca şi mine acum, n-au nici curte, nici gard, nici un petec de pământ în care să sădească de mică o plantă minunată, pe care să o păzească de hoţii de frumuseţe.

Nu mă pricep eu acum să ţin florile vii mult timp în ghivece şi poate de aia curtea mea încă nu se arată, încă n-am întâlnit-o. Dar ea e undeva. Şi am s-o găsesc.

 

(foto Vlad Hurduc)

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. Andreea U

  🙂 O magnolie caut si eu pentru curtea mea. Am visin, am nuc (cam batranei ei, dar roditori), castan am pe strada. E frumos la curte, dar nu-ti inchipui ca pe bancuta aia de sub nuc (care lasa si flori-matisori primavara si frunze toamna – cu sacii, btw!) stau prea mult la citit. E muulta munca la curte/casa! Daca nu ai in curte, ai in casa si invers. Dar… merita!
  Sa ti se indeplineasca visul!

  • Stiu, Andreea, am crescut intr-o astfel de curte, cu nuc, visin, liliac si castan. Nu conteaza cat de des as avea vreme sa citesc sub nuc, n+am eu, au fetele sa se joace pe bancuta. Presupunand ca ar mai fi mici.

 2. Flori

  Visin: done
  Liliac: done
  Castan: inca nu. Dar am niste smochini pe care ii astept sa vad daca s=au prins.
  Magnolie: astept inca sa vad dca am loc sa plantez sau nu. Dar poti sa vii sa-ti plantezi la mine. E cam departe, dar avem liniste si soare.

  • Nu, nu, eu nu-s cuc, nu-mi las minunile în cuibul altora:) Ah şi smochin, bună idee!

   • Doina Elena

    ia un ghiveci , pamant si seminte de patrunjel din primul magazin in care intrii. urgent! maine, neaparat maine, trebuie sa le pui in ghiveci. intr-o luna te vor invidia toate prietenele, gospodine sau negospodine, pentru ghiveciul cu patrunjel. eu am la activ , ca si tine, presupun, diverse experimente cu plante, la bloc. asta cu patrunjelul imi iese cel mai bine, imi iese excelent chiar, pentru ca-l seaman in aceeasi zi in fiecare an, o zi pe care n-am cum s-o ignor:)

Privacy Policy