Dacă edituri n-avem, avem Flip Books

31 Jul 2015 by

Mi-e foarte greu să găsesc edituri care să riște să publice autori români de cărți mici. Stau cu Balerina Origami în sertar de prin 2012, deși am scris-o pentru un proiect al cărui scop era să promoveze ecologia în rândul copiilor. Până la urmă, proiectul nu s-a mai făcut, editura a zis că nu riscă să publice doar povestea asta, am trecut mai departe. Apoi, cumva a ajuns la mine Ioana Cristina Mușat. Care mă întreba dacă nu am ceva de ilustrat. Aveam, dar bani să plătesc ilustrația nu aveam. Așa  că am făcut o înțelegere. Ea ilustrează cartea. Eu încerc să găsesc o editură și dacă povestea se publică, împărțim câștigurile.

Suntem în 2015. Editura Aramis a făcut un flipbook din Poveștile Domnișoarei Firicel. Așa am aflat că se pot face flipbooks. E rău că se pot și printa, practic, după ce ai făcut flip book, cartea ta nu mai e a ta, e a oricui o găsește, pe gratis.

Am de ales între a ține nepublicată povestea sau a bucura câțiva copii. Ilustrațiile Ioanei Mușat sunt prea frumoase să nu fie văzute. Așa că, de azi, Povestea Balerinei Origami și a semenilor săi, Hârtiile, e și ea în varianta flip book .  O găsiți în colțul din dreapta sus.

Să vă bucurați de poveste și de desene.

Drag,

Ada

4 Comments

  1. unb

    Multumim, Ada! Astfel de carti sunt carti de cumparat, de mangaiat, de adulmecat, de admirat, de citit si rascitit..Va tin pumnii, poate rasare vreo editura!

  2. Io

    Ada, oare nu Ed. Aramis a publicat Domnisoara Firicel in FlipIt? Link-ul de pe blog deschide un “document” cu watermark Aramis.

    O alta optiune de publicare e Amazon e-book. Stiu pe cineva care a publicat asa o carte. De-aia iti zeceam eu acum ceva vreme de tradus cartile si publicat si in engleza. 🙂

Privacy Policy