Daruri neaşteptate: Poveşti cu prinţese

8 Jul 2010 by

A venit un curier şi mi-a adus o carte pe care nu o aşteptam.

Sunt atât de entuziasmată de cartea asta, că nu pot să nu v-o arăt şi vouă.

În primul rând pentru că e foarte frumoasă.

În al doilea rând, pentru că nu o aşteptam, habar nu aveam că există şi e ca şi cum mi-ar fi bătut la uşă cu degete lungi şi fine, încărcate de inele cu pietre nestemate.

Şi-n al treilea rând, pentru că se adresează categoriei de vârstă 5-12 ani şi va fi prima carte pe care o voi comenta împreună cu Irina, după ce o citim.

O găsiţi la “Cartea Copiilor“.

PS: Tocmai mi-a trecut prin minte că dacă eram mamă de băiat trebuia să mă lupt cu zmei şi cu dragoni, cu roboţi şi alte fierătanii… nu mai pupam eu degete lungi cu inele cu pietre nestemate.

Related Posts

Share This

9 Comments

 1. Denisa

  Lectura placuta si “printeseala” placuta! 😉

 2. Claudia

  Eee… dragonii, robotii si zmeii te faceau sa devii extrem de curajoasa… Ambele variante sunt de nelapadat! De-abia astept sa exersez si eu… oricare dintre varinate numai sa fie!

  Lectura placuta si astept impresii!

  • E! ai dreptate, ce nu te ucide (citeste dragoni roboti monstri si dinozauri) te face mai puternic. Nu m-am gandit asa. Succes, daca ti-ai propus un copil!

 3. Monica

  Ada,
  Iti urmaresc blogul de multa vreme si il iubesc. Dupa hotnews.ro, e urmatorul loc unde poposesc in fiecare dimineata. N-am indraznit pana acum sa si scriu sau nu am avut vreme. V-am “pandit” (eu si Ilinca mea, de 4 ani si jumtate), pe tine si Irina si prietenii vostri la targul de carte, la lansarea Povestilor domnisoarei Firicel, pe care am citit-o pe nererasuflate in aceeasi zi (desi ii citisem si printate de pe blog).
  Ce vreau sa iti spun, pe scurt, si este oarecum on-topic, e ca esti o povestitoare minunata si ma bucura fiecare post al tau. Si ca invat de la tine sa nascocesc pentru Ilincus a mea tot felul de povestioare frumoase. Ma rog, atat cat poate nascoci un om fara “boaba de stralucire” la scriitura. Stii, ti-ar spune si Ilinca, fiecare om are o boaba de stralucire, unii la desen, altii la cantat, altii la pictura, altii la scris povesti minunate, altii au talent la mesterit tot felul de minunatii… Ea isi tot cauta boaba de stralucire si i se pare ca are o multime 🙂 .
  Revin la obiect, insa nu am putut sa intru pentru prima oara in casa omului, fara sa spun buna ziua.
  Voiam sa te intreb daca sunt frumoase povestile din carte, adica ai apucat sa le citesti? Sau deocamdata ne poti spune doar ca e frumos ilustrata.
  Intreb fiindca eu am o problema cu o multime din cartile pe care vad prin librarii, foarte frumos ilustrate si colorate, foarte…scumpe, insa povestile sunt scrise ingrozitor. De obicei, povestile clasice, rescrise, adaptate, mosmondite de ti se zbarleste uneori parul pe tine. Adica niste povesti urate, ca niste compuneri prost scrise, fara pic de farmec, fara atmosfera…
  Asa ca am ales sa cumpar carti de povesti scrise de scriitori adevarati, traduse de oameni cu talent la asta, cum sunt si cartile de la Cartea Copiilor. (I-am adorat la vremea lor pe Sigrid Laube cu Balul Florilor, pe Mauri Kunnas cu minunatul Mos Craciun).
  Si cum sunt povestirile tale.

  Multumesc,
  Monica

 4. Monica

  Intreband daca ai citit povestile, ma gandeam daca ai frunzarit cartea, ca, avand ai “ochiul” format, cred ca ti-ai facut o impresie.

 5. Bine ai venit, Monica. Ce cuvinte frumoase! Multumesc. Acum, cu cartea: am frunzarit-o. Dar nu ma pronunt, diseara citim si povestesc. Acum zic doar ca e minunata ca obiect. Povestile nu-s noi, sunt cele clasice: printesa si bobul de mazare, frumoasa adormita si unele pe care nu le-am mai vazut eu. Trebuie sa vad cum sunt traduse, nu pot vorbi inainte sa tin cartea in mana de-adevaratelea. Din experientele mele anterioare cu Editura Cartea Copiilor, insa,nu am emotii foarte mari.

 6. mamabatranafarabraudelana

  ahoe din vechea elada! ce vor face cititoarele de povesti cu printese cand se vor intalni cu cititorii despre roboti?

Privacy Policy